A babákat miért viszik az anyukák napi többször sétálni?
Anyukának is jót tesz, ha kilép a négy fal közül és nem csak a fakanalat vagy a porszívócsövet szorongatja. Meg közben nézelődik, megveszi a kenyeret, beszélget az ismerőseivel, stb.
A másik az, hogy sok helyen nincs se terasz, se erkély, én a kisbabás időszakban épp egy olyan lakótelepi lakásban laktam, aminek még egy kis erkélye sem volt.
Szerinte azert hogy az anyuka kiszellőztesse a fejét :)
olyankor alszik a baba és csöndbe van.
Plussz egy pici babával még nemsok mindent lehet játszani bent,kint mef legalább anyuka mozog,a baba meg friss levegőn van.
Egyáltalán nem elég, mert egy udvaron vagy teraszon nem igazán lehet jól tologatni a babakocsit, a baba meg egyértelmüen jobban alszik a zötykölödö babakocsiban. Pl nekem elsö lányomnál volt egy nagy terasz, de hiába huzogattam ott a babakocsit, nem nagyon aludt el, de ha lementünk az utcára, kb 2 perc és már mélyen aludt. Nekem szuper volt, vásárolgattam, nézelödtem, gondolkodtam, kint a házból végre.
Második lányomnál volt kert, de soha nem raktam ki a kertbe, akkor mentünk mindig a naggyal vásárolni, játszóra amikor ö aludt.
Babakocsi zötykölödik, az anyuka mozog, mert bizony én fogyóztam is babakocsival. mi egy olyan városban éltünk aminek volt egy meredek hegyre épített rézse. Sokszor alvás idöben felhúztam a kénylemes cipöket, vittem vizet, és mentem 2 órát hegynek fel-le az utcák között, tuti egy 5-6 km-t legyalogoltam és közben toltam a 15-20 kilós babakocsit is. Szuper edzés volt.
Napi 1x mentünk ilyen céltalan sétára, és k 8 hós kortól ma´r ült és nézett ez megmaradt.
én egy sportos kismami vagyok:)
Babával sétálni:
-kimozdulsz otthonról, neked se árt meg a punnyadás helyett a mozgás
-nem mindenkinek van erkélye, ahová kitolhatná a babát
amikor kertes házban voltunk, akkor is mentünk sétálni
-számtalan dolgom van napközben, ügyintézés stb. nyilván oda is elviszem magammal.
én meg azokat a nőket nem tudom megérteni, aki soha nem viszi sétálni a gyerekét, ezért, azért, ilyen olyan kifogásokkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!