Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 éves kislányom egyre többszö...

2 éves kislányom egyre többször "kényezteti" magát - hogyan kezeljük a helyzetet?

Figyelt kérdés

Kedves tapasztalt szülők! Tudom, hogy ez természetes ebben a korban , de 1 hete egyre többször csinálja, hogy hasra fekszik, s hintázik... hogyan kell ezt kezelni? idővel elhagyja majd? eddig azt csináltam, hogy igyekeztem elterelni a figyelmét mással , természetesen nem szóltunk rá, mintha észre sem vennénk mit csinál. csak érdekel, hogy kinél hogyan alakult ez a dolog?

Köszönöm!

2013. máj. 8. 14:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%
Én kislányom is magához nyúl. Ilyenkor szólok neki, hogy piszkos kézzel nem szabad. Amúgy hagyom, mert most kíváncsi és érdeklődik, felfedezi a saját testét. Most lesz nemsokára 3éves és egyre kevesebbszer csinálja.
2013. máj. 8. 14:38
 2/11 anonim ***** válasza:
Ilyenről még nem is hallottam. Ez természetes dolog ebben a korban? Életkori sajátosság? Nekem is lányom van 1 éves és jó tudni róla mire készüljek fel esetleg..
2013. máj. 8. 14:45
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen, életkori velejáró, de pl. ha társaságban csinálja, azért kellemetlen, épp azért, mert nem mindenkinek van már ennyi idős gyermeke, így nem biztos, hogy tudják, hogy ez teljesen normális. Őszintén picit engem is zavarba hoz ( apáról nem is beszélve) mert néha kimelegszik, annyira intenzíven csinálja.
2013. máj. 8. 14:48
 4/11 anonim ***** válasza:
46%
:) beszélj vele, hogy társaságban ne csinálja, mert ott nem illik. Amit csinál, az intim dolog és tényleg piszkos kézzel, tárgyakkal ne nyúljon hozzá, mert megsértheti a lágy részeket. Én ezeket mindig mondogattam/mondogatom a lányomnak (ő csak kézzel nyúl magához, este fürdés után) Mi nem csinálunk ebből ügyet, én is csinálom :) csak idősebb vagyok. Most ha jól kezeled, később nem lesz baja belőle. Nálunk a szüleim mindig rámszóltak, h nem szabad, és nagyon gátlásos lettem
2013. máj. 8. 14:56
 5/11 anonim ***** válasza:
46%
Mondd el neki, hoggy társaságban fogja vissza magát (2 évesen azért már megértik), egyébként meg had csinálja.
2013. máj. 8. 15:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Nyáron lesz csak 2 éves, nem tudom megérti-e mit jelent az, hogy társaságban nem szabad? - persze megpróbálom elmagyarázni neki.
2013. máj. 8. 15:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Csináld úgy, hogy megfogod finoman a kezét és kedvesen szólsz neki, hogy itt nem illik. Nálunk ez az elején bevált. Ezt meg tudja attól különböztetni, amikor rászólsz, hogy nem szabad.
2013. máj. 8. 15:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Picit off: nekem a 10 hónapos fiam most fedezte fel a kukiját....ha pucérkodás van este fürdés előtt és pelenkázáskor húzogatja, persze én sem foglalkozom vele, nagyokat röhög közben. fiúknál ez hogy van?????
2013. máj. 8. 16:02
 9/11 anonim ***** válasza:
ez nagyon érdekes,ugyanis én még emlékszem,hogy én is felfedeztem anno méghozzá az ovodai mászókán,hogy a rúdra felmászni es ott logni milyen "jo". Innentol egesz kisgyerekkoromban allandoan felmasztam minden rudra. Mindig tudtam,hogy miért teszem,de azt gondoltam mäs nem tudja. Egyszer a bátyám szólt rám kiskamaszként rosszallóan,hogy mit csinálok,két másik kis barátja is ott volt,utólag gondolom ezért szólt. Nem lehettem több 8-9 évesnél akkor,de kicsit cikinek érzem a mai napig. Nekem is van egy 2 éves kislányom,még nem történt semmi ilyesmi,de őszintén nem tudom hogy kezelném.
2013. máj. 8. 16:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem gyerektől függ, az egyik lányom csinálta, a másik sosem.

Amelyik csinálta, azzal kezdett már kínos lenni, én sem tudtam, hogy mi a manó legyen. Mert ciki, és mások megszólhatják, de nem is akar az ember traumát a gyereknek. Aztán a barátnőm tanácsolta, hogy mondjam azt, hogy ez magánügy, ha ezt szeretné csinálni, akkor vonuljon félre. Párszor ilyenkor el kellett vonulnia a gyerekszobába, mondtam, hogy nyugodtan, de csukja be az ajtót és békén hagyjuk.

Azért még szokott néha-néha a széken hintázni, akkor szólok neki, hogy ezt egyedül inkább.

2013. máj. 8. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!