Hogy lehet ezt elviselni, hogy egész nap csak sír, és sír?
Második baba, probléma mentes terhességből és sima, könnyű gyors szüléssel. Őt is vátuk, kis korkülönbséggel született 22 hónap.
Most lesz 9,5 hónapos a lányom, de rémálom vele minden nap. Kicsinek rettentő hasfájós volt, majd jött a mozgásjfőlédés, szinte egybefüggően,mert ő már 4 hónaposan négykézlábazott...majd a fogzás.
ÉS annyira de annyira igényli az állandó figyelmet, úgy van el ha legalább 2-3 ember és hangzavar van körülötte.
Ha csak én vagyok itthon, állandóan csak a hihetetlen vékony hangon valósikítás megy, ha nem tudok vele foglalkozni.
Képes megállás nélkül csak "hisztizni".
Tipikus többemberes baba.
Nagyon nagyon fárasztó vele minden egyes nap, ugyanakkor hihetetlen,hogy mennyir bújós kis mosolybogár :)
Akinek ilyen babája van/volt, mikor lett kicsit könnyebb???
Pont ilyen volt a fiam kicsiben:D
Valoban nagyon faraszto,nalunk 1,5 evesen kezdett javulni a helyzet.Igazi kis energiabomba volt, soha nem maradt meg egy helyben 5 percnel tovabb,foleg nem egyedul.Utana is nagyon hisztis volt meg kb 3,5 eves koraig,nem lehetett vele olyan tevekenysegeket folytatni amit o nem elvezett,pl bevasarlasnal rendszeresen levagta magat a foldre,ugy uvoltott.Semmilyen fegyelmezes nem volt hatasos,bar soha nem kapott fenekest,de a szuper dada minden modszeret kiprobaltuk.
Aztan eszrevetlenul megvaltozott a helyzet,szinte egyik naprol a masikra.Most 7 eves,nagyon elovigyazatos,kedves ,jol nevelt kisfiu lett belole.A tanito neni 100%- ban meg van elegedve vele,es folyamatosan dicsergetik az ismerosok,milyen jol viselkedik.Meg a munkahelyemen is engedelyt kaptam,hogy magammal vigyem,mondvan egy ilyen jol nevelt gyerek kit zavarna.
Szoval turelem,sokszor nem a nevelesi modszerrel van a baj, egyszeruen csak a gyerek tul eleven,es probalgatja a hatarait egyes idoszakokban.
A valaszokat nem olvastam, igy talan mar irtak: meg dr. Spock szerint sem lehet "elkenyeztetni" kb fel evig a kisbabakat, bar azert hozzateszi, hogy megszokhatnak bizonyos dolgokat, de kb. fel eves korig okkal sirnak. A siras leggyakoribb oka szerinte a nyugtalansag, es en is igy vettem eszre a 2. babanal. Nalunk az elsö hasfajos volt, azota kiderültek etelallergiak, igy azonnal eszrevettem, hogy a 2.-nal nem hasfajasrol van szo. Figyelem, hogy amit eszek/iszok, hogyan hat a babara, mert szoptatasnal pl. a kave, kakao, fekete tea is elenkitHETi a babat. Azt vettem eszre, hogy amikor a nagyobb itthon van, a kicsi meg aludna, nem jo, ha a nagy labdaval pattogtat vagy hasonloan hangos jatekokkal jatszik, ill. hangoskodik, a kicsi szempontjabol. Ezek nem olyan egetverö zajok, amiert amugy barki raszolna a nagyra, mert tenyleg kifejezetten csendes es alkalmazkodo tipusu, csak az eletkorral jar, hogy pl. meg nem könyvet olvas egesz nap. Probalom külön helysegben megoldani, de nem egyszerü, mert amugy mind2 igenyelne a közelsegemet. Nem erröl van szo esetleg nalatok is?
Csak latom, mas gyerekek, az en nagyobbammal hasonlo koruak sokkal hangosabbak, es akkor hol van ez attol, amikor a fiuk esetleg kardoznak/harcolnak...stb, es a teveböl latott vad dolgokat leutanozzak (igy dolgozzak fel). Ja igen, a teve hatasa is lehet, hiszen a kepernyö gyors valtozasat es a kifejezetten nezök fígyelmet felkeltö zajhatasokrol szol a teve, emiatt sokak szerint 3 eves kor alatt egyaltalan nem kene tevet nezni hagyni öket.
A masik, ami felmerült meg bennem, a naggyal volt nalunk, hogy valami etel utan jelentkezik, etelallergia, es allitolag az anya nyugtalansaga, atelt stressz is lehet.
Ha mar semmi magyarazat nincs, alternativ megközelitök akkor szoktak okkent felhozniaz "anya nyugtalansagat", amit a baba is megerez, aterez. Ill. csaladi ellenteteket. Pl. nalunk anyosomek teljesen masok, szepen fogalmazva teljesen mas nevelesi elvek, mas "ertekek" az ö (nagy) csaladjukban (engem leneznek, kinevetnek...stb), es ezt az ellentetet is allitolag megerezheti a kisbaba, ha az anya naponta kenytelen elviselni, mert pl. együtt laknak.
(Most tavolabb költöztünk, mar nem napi problema, es a 2. baba sokkal nyugodtabb, igy utolag ez is lehetett az ok az 1.-nel.)
A monoton zajok megnyugtatjak a gyerekeket, pl. vizforralo, a szomszed szobaban porszivozas...stb.
Meg eszembe jutott: a rendszeresseg, rendszeres napirend is fontos es biztonsagerzetet erösiti a gyerekekben!! Minden nap ugyanakkor reggeli, ebed, seta, esti mese, fürdes...stb ilyenek.
Ha eddig nem volt, sztem probald meg ilyen valtoztatasok utan, mi valtozik.
elözö
Kitartás már remélhetőleg nincs sok ebből a nehéz időszakból. Abból indulok ki, hogy az én lányomnál már a 3 napos kórházi idő alatt kijött, hogy nem lesz egyszerű eset. Már akkor fájt a pocakja.Onnantól nem volt megállás. Rettentő nehéz volt vele már piciként is. Gyakorlatilag ha ébren volt akkor ha nem álltam felette és nem beszéltem neki vagy nem vettem fel akkor ő sírt.A gond csak az volt, hogy nappal szinte semmit nem aludt. Nem túlzok volt olyan, hogy egész nap reggeltől estig összesen 3! órát aludt. Na ezt nem akartam elhinni. Főzni nem tudtam abban az időszakban, de még csak a megfésülködésig sem jutottam el.Egész nap tornáztattam és a hasán lógva fogtam.(ami nem olyan egyszerű órákon keresztül.) Aztán 3,5- 4 hónaposan jött a megváltás, elmúlt a hasfájás és ezzel egy időben beköszöntött a fogzás. Ez kismiska volt a hasfájáshoz képest.:) Sírt az rendben van, de lehetett orvosolni a problémát. Viszont amit írsz ez a figyelmet igénylés nálunk is megvolt egészen addig még el nem indult. Hiába ült már 4,5 hónaposan, nem játszott egy percet sem egyedül.
Itt túlzásokba esnek az anyukák.Két végletet írtok: a baba aki állandó figyelmet igényel és a baba akit leraksz reggel és ott ül estig. Itt nem arról van szó, hogy maradjon egész nap csöndben, ezeknél a babáknál egy fél óra is csoda lenne ha egyedül maradhatna. Az is érdekes kedves kérdező, hogy a te babád is hamar csinált mindent. Az én lányom is. Kifejezetten izgága kislány.4 és fél hónaposan ült ki négykézlábból és a végkifejlet az volt mikor 9,5 hónaposan elindult.Na ekkor kinyílt előtte a világ és nem sírt már ha letettem.El játszott mert mindenhez oda tudott menni ami épp érdekelte. Ebben is lehet valami amiért ilyenek..Ő most lesz 15 hónapos és már eljátszik egyedül egy darabig. Viszont most meg az jött elő nála, hogy mászik rám bújik belém.Szeret :), de ez már nem zavar, SŐT!! :)
Köszönöm mindenkinek!!!
Nagyon nagyon fárasztó, imádom, de néha már reggel 9kor azt várom,mikor jön el a fürdés ideje,mert ez a visítás hosszú távon leszívja az embert.
És semmi de semmi nem segít, már este 9után vasalok, törlök fel, de mostmár ha törik ha szakad,fel kell keljek hajnalbe megfőzni,mert tényleg semmit nem tudok tőle csinálni. Még a wc-re se tudok nyugton elmenni,mert mihelyst kilépek a 10 cm-es bűvköréből már visít.
Van napirend, rengeteget szeretgetjük, már csak egyszer alszik, fél1től 3ig,de akkor is legalább 2-3 alkalommal felébred, ellenőrizni hogy megvagyok-e és csak cicivel tud visszaaludni, így a pihenőm kizárva. főelg,hogy van egy nagyobb is.
A mutatványok, hát még nem jár önállóan csak bútorokba kapaszkodva lépeget, a minap mezítláb volt, és a csúszdára felmászott, azt hittem lefordulok az ágyról mikor megláttam,hogy nem a létrán természetsen, hanem a csúszó felületén végig felment:(
Néha annyira de anniyra kiborít, amikor egész nap ez megy,és tényleg nem tudom mikor lesz egy kicsit is jobb.
Szerettünk volna 3. babát is, de nincs az a pénz,amiért mellette bevállalnám :(
A közben irt kommentekkel kapcs.: nalunk a nagyobbik 4 honapos koratol nem aludt egy szemet sem nappal, este is 2-3 oraig vele foglalkoztam, mig elaludt. Emellett az orvosok altal csak csaszarral vallalt szüles mellekhatasait nem reszletezem (a szüles utani 2 nap testi allapotaban kb 2 evig, es senki rokonra nem szamithatunk). Ennel csak az volt rosszabb, hogy olyan szinten ataludta az elsö 4 honapot, hogy a cicibe az elsö 10 masodperben belelaludt, alig lehetett felebreszteni (levetköztetve/hideg levegö/vizezve...stb erröl szolo szakkönyvböl), es emellett a sulya a minimumon vagy alatt, emiatt meg az orvos is a hozzataplalast javasolta anyatej helyett (szoptatasbarat korhazban!), igy harcban alltam az egesz környezetemmel. (Es a vegen gratulalt sz orvos.) Ennek a nyugtalansagnak okat sokaig kerestem, es azt talaltam, amiket irtam: etelallergia, es allitolag az anya nyugtalansaga, atelt stressz is lehet.
Megis vallaltam a 2.-at, igaz, 4 ev utan, hiszen teljesen mas is lehet,ha meg nem, akkor mar egyszer vegigcsinaltuk... Es jön a 3. is!
13.
Köszönöm mindenkinek a tanácsot, de semmit nem javul a helyzet :( Ha nem ülök vele a földön, akkor képes megállás nélküls írni.
Rettentően fáradt vagyok, és kiborít, hogy ennyire nincs el önállóan,hogy legalább psiilni el tudjak menni, jön utának és ott is csimpaszkdik a ksidrágám a lábamba. Ráadásul ott a nagy,akivel ígyis kevés időn van játszani, úgyhogy most totál a padlón vagyok:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!