Miért nehezítik meg az amúgy is nehéz kórházi időt szüléskor? Miért kell elviselni olyan szobatársat, aki tetves, nem fürdik, csak szívja a bagót egész nap, egy ruhában van és semmi tisztálkodás? Holott a fürdés nem kerül pénzbe a kórházban.
Én is 4 ágyasban voltam plusz 4 baba. Bejelentkeztem 2 héttel a szülés előtt különszobára (nem kellett érte fizetni, de azt mondták, vagy lesz, vagy nem lesz.. hát nem volt), de nem sikerült.
Volt egy roma szobatársnőnk, ő volt a legfiatalabb anyuka köztünk. Egész normális volt, szegénykét még sajnáltuk is, mert gond volt a babájával... még wc-re is alig mert kimenni (elszürkült a baba és nem vett levegőt, állandóan légzésfigyelőn volt), még én unszoltam, hogy menjen már zuhanyozzon le, addig ott ültem a kislánya mellett.
Szóval ez emberfüggő inkább, és nem származásfüggő dolog.
Nem tudnak mit tenni sajnos. Én még csak most várom a babámat, de bekerültem a terhespatológiára.
Sajnos alkalmazkodni kell, vagy különben kicsinálják az embert a körülmények. Akikkel egy szobában voltam, minden nap "elfelejtettek" fürdeni, minden félórában cigizni jártak, ami - annak ellenére, hogy terhességem előtt én is dohányoztam - annyira bántotta a terhes orromat, hogy 3szor hánytam is miatt, de senki nem tudott mit tenni, én meg bevallom, csendben tűrtem. Folyamatosan mondogattam magamban, hogy ez kiképzés a szülés utáni időszakra, és csak arra gondoltam, hogy ennek hamarosan vége, és milyen jó, hogy én nem így élek.
Én csak reménykedem, hogy nem így fogok járni szülés után, mint Te. És az is tutti ha az alapítványi különszoba szabad lesz, akkor mi ott leszünk a babámmal, mert ilyenkor fő a nyugi és a pihi, és az ilyen dolgok engem is kihoznak a sodromból............
De valamlyik nővér meg sem próbált segíteni, hanem zavarában elhajtott! Egyébként le a kalappal a nővérkék munkája előtt a gyermekágyas osztályokon!
És ne szidjuk a cigányokat, nem mind ilyen. Én a kórházban kettőnek nagyon sokat segítettem, és meg is kedveltek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!