Miért nehezítik meg az amúgy is nehéz kórházi időt szüléskor? Miért kell elviselni olyan szobatársat, aki tetves, nem fürdik, csak szívja a bagót egész nap, egy ruhában van és semmi tisztálkodás? Holott a fürdés nem kerül pénzbe a kórházban.
Kérhetted volna,hogy más szobába kerülj. Én egyedül voltam, és fizetősbe,de megért minden pénzt. És nem vagyok tehetős,csak tudtam,hogy járhatnék így is, szóval előre spóroltam. A nővérek betelefonáltak,hogy jönnének vizsgálni, a gyerekosztályra ha telefonáltam már hozták is a babát. Volt saját fürdőm és wc-m, és tv meg hűtő is. A gyereket csak fürdetésre engedtem elvinni, velem volt állandóan. Annyit kértek csak a nővérkék,hogy éjszakára ne csukjam be az ajtót,mert be-benéznének.
Sajnos ha nem fogadunk szülésznőt, aki esetlegesen rendez szobát,akkor oda raknak ahol hely van.
Szia!
Nagyon sajnálom, hogy így jártál. A bent töltött idő alatt sokat számít, hogy milyenek a szobatársak.
ÉN is 2 hétig voltam bent, de szerencsére normális és tiszta szobatársaim voltak. A kisebbségi kismamákat ha egy mód van rá, akkor egy külön szobába teszik. Lehet hogy nem etikus, de érthető.
Egyik nap arra ébredek, hogy az egyik ilyen ott áll a kórterem közepén. Úgy meglepődtem, hogy köpni-nyelni nem tudtam. Erre fogja magát és szép lassan kisétál. Szóltam a nővérnek, és vele együtt bementünk az ő szobájába megkérdezni mit akart, erre azt felelte hogy eltévedt. Na köszi. De nem hiányzott semmim, azt hiszem időben ébredtem fel.
Én nem kérhettem külön szobát, nem volt a kórházban ilyen. Máskülönben a babám a koraszülött osztályon volt, szóval nem is hozták nekem.
Szerintem pedig a kórház dolga igenis, hogy a higiéniás rendet betartassa a bentfekvőkkel. És ha tetves, el kell zavarni vagy lekezelni!
Szia!
Én szülés előtt egy hónapig voltam a terhes patológián, szülés után meg öt napig voltam bent.Láttam egyet-mást.Ez Debrecenben volt a Klinikán.Ott szerencsére egy szobába rakják a kisebbséget.Engem ha egy szobába raktak volna, akkor felkerestem volna a betegjogi képviselőt.Félreértés ne essék, köztük is vannak normális, tiszta, dolgozó emberek, akik példásan nevelik a gyerekeiket, de amit ott leműveltek, nem volt egyszerű.Az egyik nő a negyedik gyerekét szülte, a másik hármat az apjuk minden reggel behozta a kórházba, mert nem volt kire bízni őket.Egész nap a folyosón randalíroztak, szó szerint körbeszarták az amúgy is kétes tisztaságú közös WC-t.Hiába szólt a főnővér, hogy vigyék el a gyerekeket, nem tették.A cigizés itt is ment, de lusták voltak lemenni , és sokszor a budiban cigiztek.Nekem 11 szobatársam volt a patológián, a gyemekágyason 6, de szerncsére mind normális volt, többel is tartom a kapcsolatot./A patológián négyágyas szoba volt, fürdő, wc a folyosón, a gyermekágyason három ágyas, és a szomszéd szobával közös fürdő, wc/
4,5 hónapos kisfiú anyukája /Z/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!