Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Altatni mindig ugyanúgy vagy...

Altatni mindig ugyanúgy vagy néha másképp?

Figyelt kérdés
Kell változtatni a pózokat, amiben letesszük aludni a kisbabákat? Én például eddig mindig hasra tettem, de anyukám szerint váltogatni kell. Mondjuk tény, hogy pár napja elég nyűgösek az éjszakák, sűrűn felébred, nyögdécsel, nem feltétlenül éhes.. ilyenkor vajon pózt kellene váltani? Próbáltam már hátra is tenni, de akkor meg felébred a saját mozgolódásaira.. 10 hetes.
2013. jún. 4. 09:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Akkor kell váltogatni, ha oldalt altatod, hogy ne mindig csak a jobb, vagy bal oldalán aludjon, de hason hagyhatod, ha háton felkel saját magára. Aztán, hogy mitől kel fel, az nehéz kérdés, biztos nem attól, hogy unalmas neki hason aludni. :)
2013. jún. 4. 10:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, váltogatni kell. Ugyanis a csontozatuk még puha, hogy úgy mondjam és deformálódhat a csípőjük is. Meg ha hason altatod, akkor se legyen mindig ugyanabban az irányban a feje és lába. Ha felébred, nézelődik, akkor ne mindig ugyanarra (ablak felé pl.) nézzen. A nyaka is ilyenkor egyik irányba beállhat. Orvos nekünk is mondta, amikor már beállt, hogy akkor fordítsuk meg és így majd kénytelen más irányban fordítani a fejét, ha ugyanúgy nézni akarja az ablakot vagy vár téged stb.
2013. jún. 4. 10:13
 3/5 A kérdező kommentje:
Tehát akkor az irányt kell váltogatni, a pózt nem? Vagy a pózt is?
2013. jún. 4. 10:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Mindkét gyerekemet hason altattam és nem variálgattam velük. Nem fordigattam meg igazgattam hagytam had aludjanak. mikor már nagyobbak voltak és tudtak forgolódni akkor úgyis elfordultak úgy ahgoy nekik kényelmes volt. a fiam sokszor elég furi pózokban alszik de nem bántom ha kényelmetlen neki akkor megfordul. egyébként mindkét gyerkőc ha háton aludt nyugtalanul aludt mindig felriadt.
2013. jún. 4. 10:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

10 hetes a babám, kb 4 hetes kora óta csak hason altatjuk, a hátán nagyon ritkán van. Szeret hason lenni, és hason simán alszik este 7-től 2-ig, utána viszont háton rakom le és akkor már csak keveset alszik. Én nem variálom a fejecskéjét sem, ő simán fordítja magának, napközben is kb fél óránként fordítja. Én nem aggódom ezen, ha nem tetszene neki biztos szólna.

2013. jún. 4. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!