Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 évesen teherbe estem. Mit...

16 évesen teherbe estem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A baba apja az első pasim,már 3éve együtt vagyunk,3,5 héttel ezelőtt feküdtünk le egymással (nálunk 16 év az egyfajta korhatár,2 hónap múlva leszek 17éves).Nem voltunk felelőtlenek,gumival szeretkeztünk,ráadásul FOGAMZÁSGÁTLÓT is szedek.Megtörtént a baj,kilyukadt a gumi,de mivel gyógyszert szedek,nem aggódtunk.Aztán eljött a havi ideje,nem jött meg.Vártam három napot,akkor sem semmi.Mit sem sejtve elmentem az orvoshoz,aki miután megvizsgált,elmondta,hogy 3 hetes terhes vagyok.A babát nem szeretném elvetetni,hiszen ő nem tehet róla,hogy megfogant.A szüleim nem támogatják,hogy megtartsam,de ez a baba mégiscsak az enyém,a miénk a párommal,nem akarom örökbe adni sem.Mit tehetnék? köszönöm a válaszokat előre is!
2013. máj. 19. 23:21
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
74%

1. Mégis elveteted a babát.

2. Megszülöd, de örökbe adod. Gondolom, ez se neked, se a szüleidnek nem tetszene.

3. férjhez mész, nagykorúsítanak, férjedhez költözöl, együtt felnevelitek.

2013. máj. 19. 23:31
 2/32 A kérdező kommentje:
nagykorúsítanak? az hogy működik? :)
2013. máj. 19. 23:37
 3/32 anonim ***** válasza:
Semmi extra. Csak férjhez kell menned. Férjhez pedig gyámhatósági engedéllyel lehet. De, ha meg akarod tartani a gyereket, és erről dönteni akarsz, nem kell megházasodnod. Benned van a gyerek, senki nem kötelezhet abortuszra.
2013. máj. 19. 23:56
 4/32 A kérdező kommentje:
és ha nem vagyok nagykorú?akkor nem a szüleimé a döntés?
2013. máj. 19. 23:59
 5/32 anonim ***** válasza:
Párod hány éves?
2013. máj. 20. 00:00
 6/32 A kérdező kommentje:

a baba várható születése után 15 nappal betölti a 18-at.

még mind a ketten középiskolásak vagyunk,gimnáziumba járunk,a párom jövőre felvételizik az orvosi egyetemre gyermeksebésznek,ösztöndíj gyanús.ha én átmegyek majd levelezőre,akkor még bezavarni sem fog a baba.van állandó munkája az apja cégénél,el tudnánk tartani.illetve a nővéremtől nagyon sok támogatást kaphatnánk.babakocsi,hordozó,babaszoba stb és még felügyeletet is (8éves kislánya van,saját cége a férjének,ő nem dolgozik)

2013. máj. 20. 00:05
 7/32 anonim ***** válasza:
Nem szüleidé a döntés a te gyerekedről. De tényleg a legtisztább a házasság lenne. Gondolom, ha a párod orvosira megy, nem áll rosszul anyagilag (ok, ösztöndíj, de akkor is!). Neked nem levelezőre kell átmenned, hanem magántanulónak kellene lenned a saját sulidban. Ott már ismered a tanárokat, követelményeket. Viszont a párod az orvosi mellett nem fog tudni dolgozni.
2013. máj. 20. 00:11
 8/32 A kérdező kommentje:
hát.saját jól működő cégük van :) ahol nekem is lenne szerencsém elhelyezkedni a baba miatt is,tehát nem okozna gondot az eltartása.nem tudnám őt elengedni.sehogy :( ő a mi picikénk...
2013. máj. 20. 00:13
 9/32 anonim ***** válasza:
81%

Én nem vagyok semmi rossznak elrontója, de az orvos ilyet nem mond, hogy 3 hetes terhes vagy. Nem is lát még akkor semmit... akkor még talán elkezdődik a beágyazódás...

Elég érdekes ez, szerintem nem is igaz.

2013. máj. 20. 01:49
 10/32 anonim ***** válasza:
81%
Másik meg az, hogy az orvos nem attól számítja a terhességet, amit te bemondasz, hogy mikor szexeltél, hanem az utolsó havi vérzésed első napjától, tehát az elmaradás idejét ők már eleve négy hétnek számolják stb. de még akkor se látszik semmi..
2013. máj. 20. 01:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!