Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti szoktatok kiabálni a...

Ti szoktatok kiabálni a gyerekkel? Mennyi idős? Az enyém 11 hónapos.

Figyelt kérdés
Tudom, hogy időnként hangosabban is rá kell szólni a gyerekre, de én úgy érzem sokat kiabálok vele, pedig szegénykém olyan jó gyerek. Ma amikor a koszos pelenkákat matatta, hangosan rászóltam, ő meg nagy bánatos szemekkel rám nézett, és egy szó nélkül kisomfordált a szobából, és engem meg ott hagyott egyedül :(. Elment játszani. Úgy bántott a dolog, és visszagondoltam, hogy nekem milyen rossz volt, amikor a szüleim kiabáltak velem, és nagyon elszomorodtam :(((((.
2013. ápr. 22. 22:22
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem a gyerek borítja ki, csak már nem bírja a nyomást. Igazából nálunk is ez van. Jobban mondva annyi különbséggel, hogy nekem nem türelmem van kevés, hanem időm a munka miatt amit muszáj csinálnom, és ha a gyerek nem hagy, akkor nem lesz se kekszpépünk se tápszerünk, se semmit. Ezért van az, hogy időnként hangosabban rászólok, mert akkor abbahagyja azt, amit nekem nincs időm sajnos utána 100szor megcsinálni. Én szeretném a legjobban, ha lenne. Pl. nem tudom a koszos pelenkáktól 100szor csöndben felemelni, elvinni és megmosni a kezét. De elpakolni sem tudom úgy, hogy ne találja meg a kis talpraesett. A könyvespolc a kedvence, de nem tudok 100szor felálni a munkámtól és elcipelni mellőle. Ma pedig magára rántotta és beütötte magát. Pedig ha hangosan rászóltam, akkor nem piszkálta.
2013. ápr. 22. 23:32
 12/25 anonim ***** válasza:
48%
Szegény gyerek egyértelmüen unatkozik! Nincs valaki aki tudna vele foglalkozni amíg Te dolgozol? Apuka hol van? Nagymama?
2013. ápr. 22. 23:40
 13/25 anonim ***** válasza:
Pont így volt egyik ismerösömnél hogy nem ért rá annyit a babájára. Amíg ő dolgozott ên a másik szobában voltam a kisfiával. Nagyon élveztem a baba is jól elvolt anyuka is nyugodt volt! Gyorsabban végzett a meloval ígytöbbet tudott utána együtt lenni a fiával!
2013. ápr. 22. 23:50
 14/25 A kérdező kommentje:
Hát nekem sajnos ilyen lehetőségem nincs, pedig mit nem adnék érte, de most nem részletezem. Szoktam vele foglalkozni, sokat is. Sokat játszunk együtt, meg rajzolgatunk, labdázunk. Ezeket a "szabad foglalkozás" alatt csinálja, miután már játszottunk, és "akkor most anya egy kicsit leül dolgozni, de te folytasd csak nyugodtan itt mellettem" van.
2013. ápr. 22. 23:54
 15/25 anonim ***** válasza:
36%

14 hónapos kisfiam van, soha nem kiabáltam vele. Persze ha valami rosszat csinál, akkor határozott hangnemben rászólok, de nem ordítok.

Rajtam is elég nagy a nyomás, nem kevés gondunk van (nem csak pénzügyi, hanem egészségügyi is), de soha nem vinne rá a lélek, hogy a babán töltsem ki a mérgemet. Előbb vágnék a földhöz egy tányért, mint hogy vele ordítsak a feszültségem miatt.

Én nem tudom elfogadni, amikor valaki azért kiabál a gyerekkel, mert nagy rajta a nyomás. Keressen valami mást, amivel levezetheti a feszültséget, de ne egy ártatlan pici babán verje le...

2013. ápr. 23. 04:26
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért van lehetősége a koszos pelenkát babrálni... Tedd olyan helyre, ahol nem fér hozzá, lecsukható fedelű kukába, zárt szekrénybe, vagy akár csak egy összekötözött zacskóba. Legyél már egy kicsit találékonyabb ahelyett, hogy a gyerekeddel üvöltözöl a természetes kíváncsisága miatt.
2013. ápr. 23. 04:28
 17/25 anonim ***** válasza:

A babával kiabáló szülőknek minden rosszindulat nélkül javaslom, hogy kicsit próbáljanak meg uralkodni magukon, mert ennek így nagyon nem lesz jó vége. Ha egy 5, vagy akár egy 11 hónapos, szinte még öntudatlan csecsemővel kiabáltok, mit fogtok tenni velük 2-3 évesen, amikor már tényleg tudatosan bosszantanak? Eltöritek a hátukon a fakanalat?

Én határozottan emlékszem, hogy olyan 13-14 hónaposan kiabáltam először a kisfiamra, amikor legnagyobb döbbenetemre az étkezőasztal tetején találtam vigyorogva. Akkor elkiáltottam magam, hogy "Mit csinálsz???" Most már nagyobb, néha eléggé ki tud hozni a sodromból, főleg, amikor a kishúgát bántja, olyankor felemelem a hangom, de továbbra sem vagyok híve a percekig tartó üvöltözésnek. Volt benne részem gyerekkoromban, kösz, nem.

2013. ápr. 23. 07:18
 18/25 anonim ***** válasza:
Igen szoktam de az enyém már 3 éves majd nem de csak akor mikor rosszalkodik.különben nem .
2013. ápr. 23. 08:13
 19/25 anonim ***** válasza:
Az én fiam 8 hónapos, soha nem kiabáltam vele, és nem is fogok.. Nem látom értelmét hogy mire jó. A koszos pelenkákat el kell rakni és kész. Értem hogy sok a feszültség, a teendő és kevés az idő de egy baba nem érti meg hogy miért emeled fel a hangod. Ellehet mondani neki szépen hogy azt nem szabad, nem piszkáljuk és elterelni a figyelmét. Nem pedig rákiabálni.
2013. ápr. 23. 08:59
 20/25 anonim ***** válasza:

A kicsi 11 hónapos lesz, vele még sosem kiabáltam. Azt leszámítva, amikor pl belém harap, vagy megtép és felkiáltok, de az nem neki szól, hanem a hirtelen fájdalomnak.

A nagy 6 éves, vele már sokszor. Sajnos gyakran csak abból ért, persze vele sem rögtön, csak ha már 100x szóltam előtte.

El sem tudom képzelni, hogy egy 5 hónapos baba hogyan jelentket bármiféle terhet, vagy ha nem ő jelenti, akkor hogy képes bárki is rajta levezetni.

2013. ápr. 23. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!