2 gyerekes anyukák ti hogyan oldottátok meg 2 gyerekkel a házimunkát, illetve a 2 gyerek ellátását, nevelését úgy, hogy nyugodtak és kiegyensúlyozottak maradtatok?
Hát az elején én minden voltam, csak nem kiegyensúlyozott és nyugodt.....
Praktikákból és napirendből nincs egyféle jó megoldás, ami nálam bevált az nálad nem biztos hogy működik és fordítva. Ráadásul ami napirendre én beálltam a gyerekek 2 hónapos/2éves korában, az pár hét múlva már borult. A gyerekek karakterétől is függ, van amelyik nagyot egy percre sem hagyhatod felügyelet nélkül mert legyilkolja a kicsit, van amelyik tök jól elvan....
Van ahol nincs tesóféltékenység, van ahol csak a kicsi születésekor, van ahol csak amikor a kicsi elkezd helyet változtatni (nálunk ez volt), és olyan is van, hogy még 20 évesen is ölik egymást.
Az, hogy szoptatáskor a nagy legyen-e etetőszékben: majd meglátod, nekem nem volt és nem is maradt volna el, lehet, hogy a tiéd meg tök jól ellesz. A barátnőmnél pl.a nagy ült be néha a hálós járókába és ott játszott a kis játékaival, amit a kicsinek még nem lehetett adni.
A háztartással kapcsolatosan azt tudom mondani, hogy aki tud segíteni, azt fogd be. Anyukám nekem segített vasalni, néha hozott főtt kajákat. Vagy szervezz be valakit (férj, nagymama, barátnő) aki elmegy a gyerekekkel sétálni, amíg gyorsan kitakarítasz. Ha megfelelő a tárolórendszer, nincs elől ezer kis csetresz, akkor gyorsan tudsz takarítani, port törölni.
Nálunk nem egyszerre ettek és nem egyszerre aludtak. A kicsit amíg fürdettem, addig a nagy ott szöszölt a fürdőben. Ha a nagy fürdött, az is öt perc volt, a kicsi sokat volt az ágyában. Kb. 10 hós koruktól raktam őket egy szobába. A nagy napirendjéhez idomítottam a kicsit. A lakáscsere még szerintem ráér 10 évig.
Házimunka a kicsi alvásidejében volt, de minimális, és a nagy sokáig bébiételt evett emiatt én meg csak bekaptam valamit. Nagyon nehéz lesz, mert valamelyikkel mindig foglalkozni kell, egyiket sem hagyhatod magára.
A szomszéd néni le van t.jva.
Más anyuka meg csak kajarendeléssel tudja megoldani, vagy a közeli kifőzdébe veszik meg maguknak a kaját heti 3x, szóval az, hogy te este még főzőcskézel, az teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!