Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Titeket szokott hibáztatni a...

Titeket szokott hibáztatni a párotok az anyagi helyzetetek miatt?

Figyelt kérdés
5 hónapos lesz a babánk,sajnos úgy alakult,hogy én csak Gyest+családit kapok,a párom üzletből él,ami ugye hol ilyen, hol olyan...most éppen rossz.Eddig viszonylag jól éltünk,most nem igazán megy és az ő félretett pénzéből élünk egy ideje,mert ugye az enyém édeskevés.A szülők nem tudnak anyagilag támogatni,de segítenek babacuccokkal,kajával stb.,pénzzel nem.A párom tiszta ideg,már sokszor rosszul van,ahogy én is,de ugye én próbálom tartani magam,mert mégis csak nekem kell ellátni a babát.Sokat veszekszünk emiatt,ma azt vágta a fejemhez,hogy engem semmi nem érdekel,miattam van minden,miattam verte el a sok pénzt,bánja,hogy összejött velem,mert másként alakult volna az élete stb.Mindennek lehordott.Ez nagyon rosszul esett és nem tudom mit gondoljak erről,nyilván igaz,hogy miattam, a család miatt költi/költötte a pénzt,de nekem soha nem voltak nagy igényeim,szinte semmilyen..a hajam fél éve nem volt befestve, 1300Ft-os cipőben beragadó kerekű babkocsival járok.Oké,hogy szinte ő fizet mindent,de én magamnak nem kérek semmit sem,már mindenről lemondtam az alapvető higiéniai dolgokon kívül,de így is ilyen sz*r ember lennék?Ez is kihasználásnak minősül?A babát meg mindketten nagyon akartuk,Gyedem is majdnem lett, 1 hónap kellett volna hozzá..Bocsi,hogy ilyen hosszú lett,csak muszáj kiírnom magamból.Köszönöm,ha elolvassa valaki.
2013. ápr. 18. 10:20
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
69%

Vállalkozó jók keres,akkor félretesz,és nincs baj ha egy ideig rosszul megy.

De gyesre szülni...

Kérdező: nincs meg a gyereknek a legfontosabb: szerető szülők,békesség,nyugalom.

2013. ápr. 18. 11:41
 32/36 A kérdező kommentje:
Van félretett pénz,mint írtam.Az a baj,hogy most ehhez kell nyúlni.
2013. ápr. 18. 11:43
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nehezen írom le a véleményemet, mert nem akarom növelni az amúgy is erős indulatokat benned. (vagy mégis?)

1. Úriember és felnőtt (!) felelősségteljes férfi soha nem aláz meg és alacsonyít le nőt. - téged megaláztak és lealacsonyítanak!

2. Felnőtt (!) érett ember vállalja a hibáit és a kudarcait, nem a másikba vetíti azokat ki. - a párod rád projektálja a saját nehézségeit. Ez éretlen, gyermeki megküzdésre vall.

3 Valamire való férfi tiszteli a nőt és az édesanyát, a gyermekkel együtt vállalja annak a felelősségét, hogy amíg a nő a gyermekkel otthon van, addig biztosítja számukra az anyagi megélhetést. Annál is inkább, mert az apának ez a dolga ez a munkája. Míg a te munkád jelenleg a nevelés!

Ha valamiért a férfi megszorul, akkor esze ágába sincsen a családot hibáztatni ezért (kivétel ha pénzszórás van, ami nálatok nem áll fenn), helyette megoldást keres a dologra.

4. Egy férfi, aki szereti a párját, amit csak tud, szívből (!) megad neki. Ha éppen nincsen rá pénze, akkor sem a párját okolja, hanem türelemre inti.

Azzal a tisztelettel fognak veled bánni, amit elvársz másoktól. Ez a férfi jelenleg nem tisztel téged, te pedig kiszolgáltatottá váltál jelen pillanatban. Érdemes lenne végig gondolni a lehetőségeket. Mert vannak, még ha nem is látszik most.

Velem nem viselkedne így azt garantálom.

2013. ápr. 18. 13:51
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem hibáztat, csak mindig azt jegyzi meg, hogy "már megint mínuszban vagyunk!" Vagy: "15-e, hóanp közepe van, és 20.000 ft van a számlán!" (Van hitelkeretünk és félretett pénzünk is) Erre mindig az csak azt mondom, hogy: "És? Most mit csináljak?" Tudom és tudja jól, hogy én nem szórom a pénzt, egyszer még régen mondta egy ismerősöm, hogy ő úgy csinálja, hogy ha elmegy vásárolni, akkor 5x megkérdezi magától, hogy erre szükségem van? Vagy eddig is megvoltam nélküle? Így ruhát is alig veszek magamnak, mert "van". Viszont a párom elég kütyümániás, állandóan cserélné le a kütyüjeit, csak mert már régi, még most el lehet adni, de persze rá kell fizetni az újra. Most pl. az van terítéken (miután arról lebeszéltem, hogy a számítógépet egy táblagépre cseréljük) hogy adjuk el a laptopot, mert hangos, már csak áramról megy stb, és vegyünk helyette egy újat, mert már 100ért lehet jót kapni. De erre is rá kéne fizetni vagy 40-50-et. Minek? Minek? Minek? Ha van egy működő, minek lecserélni? Szóval nálunk ezen megy a vita, én a gyerekeknek megveszem az új ruhákat (kuponnal, akciózva általában), a 10ezres cipőt, de magamnak pl. deichmannból venném a 6000-eset, ami töri a lábam...

Sosem volt nálunk probléma a pénz, habár ő midig is többet keresett. Attól a naptól kezdve, hogy összeházasodtunk közös számlánk van, a rezsit félretesszük hónap elején, és a maradékot költjük. Mindig van plusz kiadás, mint pl. ebben a hónapban a nyári gumi csere: 70.000. Bumm. Megtehetjük hálistennek, mert van megtakarított pénzünk.

El nem tudom képzelni, hogy azon veszekedjünk (pedig szoktunk máson) hogy mi az enyém mi a tiéd

2013. ápr. 18. 14:58
 35/36 anonim ***** válasza:

"Kérdező: nincs meg a gyereknek a legfontosabb: szerető szülők,békesség,nyugalom."

erre nem reagáltál...

2013. ápr. 18. 15:02
 36/36 A kérdező kommentje:
De megvan,egyébként ha nincs vita jól megvagyunk, és mindketten imádjuk a kicsit.
2013. ápr. 18. 16:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!