Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Titeket szokott hibáztatni a...

Titeket szokott hibáztatni a párotok az anyagi helyzetetek miatt?

Figyelt kérdés
5 hónapos lesz a babánk,sajnos úgy alakult,hogy én csak Gyest+családit kapok,a párom üzletből él,ami ugye hol ilyen, hol olyan...most éppen rossz.Eddig viszonylag jól éltünk,most nem igazán megy és az ő félretett pénzéből élünk egy ideje,mert ugye az enyém édeskevés.A szülők nem tudnak anyagilag támogatni,de segítenek babacuccokkal,kajával stb.,pénzzel nem.A párom tiszta ideg,már sokszor rosszul van,ahogy én is,de ugye én próbálom tartani magam,mert mégis csak nekem kell ellátni a babát.Sokat veszekszünk emiatt,ma azt vágta a fejemhez,hogy engem semmi nem érdekel,miattam van minden,miattam verte el a sok pénzt,bánja,hogy összejött velem,mert másként alakult volna az élete stb.Mindennek lehordott.Ez nagyon rosszul esett és nem tudom mit gondoljak erről,nyilván igaz,hogy miattam, a család miatt költi/költötte a pénzt,de nekem soha nem voltak nagy igényeim,szinte semmilyen..a hajam fél éve nem volt befestve, 1300Ft-os cipőben beragadó kerekű babkocsival járok.Oké,hogy szinte ő fizet mindent,de én magamnak nem kérek semmit sem,már mindenről lemondtam az alapvető higiéniai dolgokon kívül,de így is ilyen sz*r ember lennék?Ez is kihasználásnak minősül?A babát meg mindketten nagyon akartuk,Gyedem is majdnem lett, 1 hónap kellett volna hozzá..Bocsi,hogy ilyen hosszú lett,csak muszáj kiírnom magamból.Köszönöm,ha elolvassa valaki.
2013. ápr. 18. 10:20
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Ez igaz,de ennyire unatkoztok,hogy csak ítélkezni tudtok?
2013. ápr. 18. 11:25
 22/36 anonim ***** válasza:
49%

akkor kevesebb lenne a gyerek.Lehet csak 5 millióan lennénk,de éhenkórászok nélkül.

Lehet hogy fájó,de így van.

Ha nem tudom biztosítani a gyereknek a kellő színvonalat,akkor nem szülök.Pont.

23/36 anonim ***** válasza:
89%

A válságot úgy értettem, hogy lehet, egy éve vagy 2 még nagyon jól ment a vállalkozás, sajnos én is ismerek olyat a volt munkáltatóim közül akiknek nagyon jól ment 2 éve, most meg örülnek, hogy nem kell még bezárni a boltot, bár elég közel állnak hozzá... gondolok itt az adókra, új kiadásokra és a kevesebb bevételre...

Az az igazság, hogy megfigyeltem már ezen az oldalon, hogy mindenki, olyan okos, ha van pénze, de sose gondoltatok arra, hogy hirtelen Ti is kerülhettek még rosszabb helyzetbe?

Elárulom mi is vállaltunk babát, saját hitelmentes lakásban élünk, nincs semmilyen hitelünk, van autónk, rengeteg kaját kapunk a családtól, félévente egy fél disznót, rengeteg csirkét, sok zöldség, gyümölcs nekünk is volt saját kertünk, és igaz most nincs, de remélhetőleg jövőre már lesz...

Én is csak gyest fogok kapni, mert sajnos így alakult, ugyanis a párom édesanyját kellet ápolnom egy fél évig, amíg el nem hunyt, az pedig nem volt túl nagy jövedelem...

Én senkit se bántok mert így vagy úgy él.. mindenkinek más szükségletei vannak, de nekünk így tökéletesen megfelel.. van étel az asztalon, van a páromnak egy jó munkája, tiszta ruhában járunk, van saját lakásunk, és boldogok vagyunk...

Nem tudom miért kellene várnom 40 éves koromig, hogy legyen egy babám, amikor így is alig akart összejönni...25 éves létemre..

Nagyon sajnálom azt aki nem tudna a saját anyagi szintjéből lejjebb adni, mert úgy érezem a közeljövőben még szükség lesz rá.. sajnos szinte mindenkinek... nagyon nagy szarban vagyunk... és én a legnagyobb szegénységben is kibírnám de vajon ti is???

24/36 anonim ***** válasza:
78%

23-as: csak a te esetedben egy beteg rokon nem előre számolható,és így is van ruhád,kaja,stb.

De a kérdező tudta hogy nem lesz gyed,a férje fizuja meg bizonytalan.

2013. ápr. 18. 11:30
 25/36 anonim ***** válasza:
83%
Kedves Kérdező! Szerintem itt alapvetően nem a kapcsolatotokkal van a baj, hanem a párod önbizalmával. Nem tud megbírkózni az új helyzetekkel (baba érkezése, kevesebb bevétel stb). Ha lelkileg átlendül a nehezén, akkor könnyebb lesz. De a lényeg, hogy légy mellette és segíts neki. Az anyagi dolgok is fel fognak lendülni, ha ti is rendben lesztek lelkileg, hiszen fiatalok vagytok, feltételezem egészségesek és van egy gyönyörű gyermeketek, aki a közös elhatározásotokból született. Legyél erős, de közben azért vigyázz magadra is. Jó egészséget és könnyebb életet Nektek.
2013. ápr. 18. 11:31
 26/36 anonim ***** válasza:
75%

Persze más a helyzetünk, de egy vállalkozás bevételeivel, hogyan lehet számolni? mármint vannak jó és rossz időszakok is ez egyértelmű, és mivel ők gondolom nagyon jó időket éltek meg akkoriban nem számítottak ekkora visszaesésre... Most őszintén akkor egyetlen vállalkozó se vállaljon gyereket? Mert ki tudja mi lesz jövőre? Mert most igaz jól megy, de lehet hogy 5 év múlva nem fog jól menni...

Ennyi erővel bármelyik munkahelyre is lehet ugyanilyen biztonsággal alapozni... ugyanis ki tudja mi lesz nem?

Az ápolás is olyan dolog volt amit nem lehetett kiszámolni, élhetett volna sokkal tovább is még szegénykém, de sajnos nem így lett...

Manapság nagyon nehéz előre látni...

2013. ápr. 18. 11:34
 27/36 anonim ***** válasza:
49%
Akinek vállalkozása van ne is vállaljon gyereket? Hát ha a másik nem dolgozott eleget, akkor ne. Vagy ha igen, akkor viseljék a következményeket, mint pl jelen esetben a férj frusztráltságát.
2013. ápr. 18. 11:37
 28/36 A kérdező kommentje:
25-ös köszönöm szépen,23-as jó egészséget és sok boldogságot kívánok.Mindenkinek,még azoknak is akik leszóltak.Nem éhezünk, a babának mindene megvan köszönjük szépen.Igaz lehet egy babának 10zres kocsit és 100ezrest is venni.Éhen halni nem fogunk azért:)
2013. ápr. 18. 11:38
 29/36 anonim ***** válasza:
Férjem ilyen csunyákat ,soha sem mondott még nekem,pedig van mikor ő is morog pénz miatt .
2013. ápr. 18. 11:40
 30/36 A kérdező kommentje:
Titeket szokott hibáztatni a párotok az anyagi helyzetetek miatt? ez volt a kérdés
2013. ápr. 18. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!