Mi a véleményetek? 16 éves vagyok, és nem bírom ezt.
Próbálok rövid lenni. Másfél szobás panelban élünk: Anyukám, Férje, Én és a 3 hetes kisöcsém. Az egyik szoba korábban az enyém volt, a másik pedig egy nappali( egy térben a konyhával). A nappaliban alszanak Anyuék, kinyitják a kanapét, s este az a hàlószobàjuk.
Szóval elég szűkös volt eddig is, de a Kisöcsém most az én pici szobámba került. Elég sokat sír éjjel, mire Anyu átjön, már rég az én kezemben van...
Nem is tudok este sem semmit csinàlni a szobàmban. Egyszer már a Barátom is nálunk alhatott, már az is kizárt. Nagyon szeretem az Öcsit, de ezt nem bírom! Teljesen kivagyok, nem tudok semmire koncentràlni napközben, mert éjszaka vagy ötször kel és sír. Matek órán el is aludtam. Nem tudok éjjel visszaaludni...
Nem találjuk a megoldást..
Anyuèk azt mondják, azért van nálam és nem náluk, mert ugye a babát le kell fektetni este időben, és ha a nappaliban van a kiságy, semmit nem lehet ott csinàlni. (Ott eszünk, ott a számítógép, az a közös családi helyiség...) De én ezt nem bírom...
Azt legalàbb sikerült elérnem, hogy ne a szobámban szoptassa éjjel. Az nagyon zavart.
Az a baj, hogy minden kicsi. A nappali is,
Egyben van s konyhával, az az ebédlő is, ott vannak ruhák, íróasztal, stb. Még egy légy sem fér el, max az asztal tetején tudnék aludni.:(
Én is azt szeretnèm, hogy a nappaliban legyen velük a Kicsi, de nem akarják. Bár oda sem férne el egy kiságy mèg. Ráadásul én is a nappaliban szoktam tanulni az ebédlőasztalon( mondjuk ezt csak azóta, mióta az én íróasztalom lekerült a pincébe, hogy elférjen a kisàgy.)
Csak az anyai Nagyszüleim élnek, de elég messze, két órát kellene tőlük utaznom az iskolába.
Apukám is fel van háborodva, és már azt mondta, hogy kifizet nekem valahol egy albérletet...De Anyukàm nem engedi, hogy egyedül lakjak.
Úgy érzem pokol az életem. Pedig olyan édes baba..
Nézd. Mindenre van megoldás, csak akarni kell. A baba ott alszik, ahol szoktatják. Ha a nappaliban szoktatják akkor ott fog aludni a háttérzaj mellett. A kiságyra lehet baldachint venni, ez elfüggönyzi. Anyudnak nem tudom hogy van ereje tévézni, mikor ötször kel a pici. Igenis vigyék ki maguk mellé, főleg, amíg éjjel is szopik. Ez így lenne normális.
Ha egyáltalán nem jön ez szóba, akkor is van még lehetőség. Neked füldugó, amit a patikában vehetsz, a gyereksírást sem hallod tőle. Anyud meg vegyen bébiőrt, ami kihangosítja a sírását és azonnal át tud menni. Nem a te dolgod a baba éjjeli dajkálása. Ez egyedül a szüleidé.
Kölcsönösen tiszteletben kell tartani a másik intim szféráját ilyen pici lakásban. Te fiatalkorú vagy, iskolás és 16 évig nem volt melletted kisgyerek, nem vagy hozzászokva az ilyen irányú terheléshez.
A 16 éveshez én sem tolnék be egy kisbabát. Ha ennyire nincs hely, akkor a nappaliban kellene kialakítani egy kis zugot neki és leválasztani függönnyel.
Amúgy 2 év múlva érettségi, nem? Arra egy két éves hisztis-dackorszakos kis bőgőmasina mellett hogy fogsz készülni???
"a babát le kell fektetni este időben, és ha a nappaliban van a kiságy, semmit nem lehet ott csinàlni."
Vagyis az ő nyugalmuk meglegyen, az a fontos. Na ez szép...
16: na igen, ez igaz, a kérdező még egy év múlva is kiskorú tehát nem húz el otthonról, a másik meg egy éves, addigra ott lesznek a játékai, ruhái, azért tér is kell neki a lakásban...
Én azért azt nem értem, hogy egy ilyen helyre minek megcsinálni a másik gyereket... Én sem a kacsalábon forgó 6 hálószobás kastélyba szültem a gyerekeimet, de ha ennyire nincs hely, akkor azért meggondolnám.
Kedves kérdező, ez tényleg durva...sajnállak anyukád miatt.
De igaza van azoknak akik írták, hogy a baba ott fog aludni ahol szoktatják. Unokatesóméknak két gyerekük van, igaz köztük csak három év van és a lakás is nagyobb, egy gyerekszoba, egy háló és egy nappal-konyha-ebédlő, ők úgy oldották meg, mikor még a kisebbik nem aludta át az éjszakát, hogy a hálójukban aludt, de volt hogy a nappaliban, amikor tvztek, vagy épp náluk voltunk, a kislány simán aludt, úgy hogy tőle pár méterrel felnőttek, és nem is annyira nagyon halkan beszélgettek, alapzajként meg még a tv is ment. Az idősebbik gyerek a fiú pedig simán alszik motorfűrész hangja mellett is már egészen kiskorától, nem is ijed meg a hangoktól még ma sem, bármikor, bármi hang mellett tudnak mindketten aludni. Nem mondom, hogy az a jó amit ők csinálnak, csak érzékeltetni akartam, hogy ha anyudéknak a tvzés a kifogás, akkor egy kis halk alapzajtól a baba még nyugodtan fog aludni, főleg ha kezdetektől úgy van szoktatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!