Kisbabás Anyukák, akiknél még csak egy baba van! Havonta kb. mennyit költötök élelmiszerre?
20-as vagyok. Véletlenül elküldtem.
Nálunk egy vacsi egy kg kenyér.
1 kg parizer max 3 napig tart. A nevelt fiam 5 szendvicset visz a suliba és éhesem jön haza. A párom fizikai munkát végez így neki is enni kell. Egy fél kg-s vaj egy hét alatt elfogy, így nekünk rengeted pénzbe van a kaja...
Kicsit félek, hogy mi lesz.
Uhh... Ez harmunkra vonatkozik es ebbol fiam 3 eves :) Amit a helyedben csinalnek krem levesek, ragu levesek mert oke hogy fejlodesben van a 16 es a 10 eves is de ha kiszamolsz 7 liter gulyast az megall 2500-3000 forintbol de akkor mar sok hus zoldseg van benne es rengeteg nokedli hogy laktasson... Az meg egy 16 evest is kiut... Utana palacsinta vagy rizskoch vagy hamispiskota vagy mas olcso suti pudinggal..
Bableves ugyanez... Jo sok csipetket foznek hozza az is piti osszeg en szoktam ugy csalni hogy csak fustolt kockat teszek bele es mar a fustolten is sporoltam...
De azt ugye mindenki tudja hogy minnel nagyobb adagot fozol annal gazdasagosabban jossz ki...
Nalunk nem is tudom mennyi ido alatt fogy el 1 kilo kenyer... Mindig megy a fagyoba belole...
Felvagottakat annyira nem csipjuk csak a pulykamell megy nalunk.
A Ti esetetekben is tuti a 100at 80-90re le lehet faragni, de tobbre nem...
Elkuldtem bocs. Igazsag szerint minden a szervezesen es a fogtecnikan mulik. Ti dupla annyian vagytok dupla annyit szamolok nekem 20 a bevasarlas es 20 a fozes.
Nektek is szerintem 80ba kijonne de nem turok a penztarcatokba. Nekunk novemberben szuletik a masodik picink. Addigra fel kell epuljon a haz alaphangon masfel millio kell en igy havi 40et minimum sporolok parom meg heti 7 napbol 6ot biztos dolgozik de van hogy hetet is...
Irta valaki hogy a sutni valot behabzsolna :) en is azt csinaltam hiztam is 3 ev alatt laza 30 kilot... Nem volt vicces merlegre allni es 124 kiloval szembesulni... Aztan a merhetetlen zabalas felboritotta a pajzsmirigyemet (gyors hizas miatt, es egy inzulin rezisztenciam is lett... Nem jo vicc 25 evesen :( ) de sebaj jo nekem a muzli vacsi reggeli mert igy nem hizok mint a diszno... Es fogYok is bar mar magyaraznak hogy ne most fogyozzak :)
UgyhogY en megtanultam kemenyen a nasizas hatranyat... Jo az a pogi vagy croissan a fagyasztoban mert akkor annyit eszunk ami van, es nem addig zabalunk mig latjuk hogy van.. Beultunk tv-zni es hopp 1 kilo lisztbol mar is eltunt a pogi... Pedig hozzavalokkal egyutt az.majd 2 kilo.
Vaj nalunk is sok fogy. Vaj kb ugyanannyi fogy nalunk mint az egyik valaszolonal Ti harman felnittek es egy "kicsi" heti egy doboz mi ket felnott egy 3 eves ket hetre 1 doboz.
9-es te fantasztikus vagy!!! :-) Köszönöm a sok jó ötletet! Még annyi kérdésem lenne, hogy a reggeli + esti müzlid pontosan miből áll, hányszor eszel naponta (ha már a fogyókúra is szóba került), pogi és croissant receptedet kérhetem, mennyi idő ebbe így belejönni?
Bocsi kérdező, hogy így belekontárkodok a kérdésedbe!
ne privibe írogass kedves 9es kérlek, mert én is szeretném a recepteket! :D
:)))
szuper amúgy, még nem olvastam el mindent de igyekszem :)
én azzal spórolok, hogy maradéktalanítok :D
pl. pizza iszonyú jó ilyenre.
1 élesztőpor, fél kiló liszt, 4dl víz kell a tésztába, plusz pici só és cukor, de mindent rá lehet pakolni ami marad és nagyon finom :)
a másik a lángos és fánk ezzel az élesztőporos receptel, annyira olcsó, 300.-ból megvan egy kiadós vacsi és ebéd. (mi üresen, sósan esszük pl. a lángost de a gyerek sajttal, tejföllel, persze drágább ha mindenki megpakolja de azért úgy se vészes :)
SAJTOS POGI ez még dédim receptje :)
45 dkg liszt,
fél kocka élesztő kis tejben felfuttatni ehhez egy kanál cukor hogy az élesztőgomba gyorsan dolgozzon,
1 kis tejfől,
só,
2 tojássárgája, és
25 dkg rama.
Kigyúrod simára 20 perc kb. erre fontos figyelni... nekem 5 perc alatt összeáll a tészta sose gyúrogattam 20 percig mert hülyeségnek tartottam, de teljesen más lesz a tészta...
Összegyúrod, kinyújtod és feltekered csigába tetejét alját ráhajtod és 30 percig meleg helyen keleszted utána tálból kiveszed és megint kinyújtod (nem hajtogatod ki, mert így lesz jó leveles a tésztád)két hatogatás között sajtot lereszeled
Sajt amennyire sajtosan eszitek, pici só hogy az is finom sós legyen és nagyon nagyon kicsi pirospaprika. Annyira hogy narancs sárgás legyen, de ne erős narancssárga.
Akkor jó mikor a fele még fehér szálakból áll, a fele narancsos. Ez csak azért kell hogy a teteje pirosasra süljön és ne barnára... Én nem megszórom hanem csipkedem a reszelt sajtot és minden pogira 1-1 kis kupac kerül... Így nincs leeső sajtom ami kukába megy.
Ez nálunk 2 centi átmérővel 40-50 darab.
A fehérjéből másnap nálunk tojásleves van.
Fagyasztani úgy szoktam hogy egy akkora tálcát kilisztezek ami befér a fagyóba és rápakolom mikor már rá csipkedtem a sajtot vagy húsos dobozokba teszem egy sorba alulra tetejére sütőpapírt és arra megint egy sor pogi. Így nem fagy össze és soronként ki lehet venni... Ez akkor is jó mikor hirtelen jön vendég, mint nekem szoktak sógoromék és szól hogy 20 perc és ott vagyunk. Mire belépnek az ajtón kész a pogi :)
CROISSANT:
Kicsit bonyolultabb mint a sajtospogi
70 dkg liszt
1 pohár natúr joghurt / kefír (140 g)
2 dl tej
1 kk só
4 ek cukor
2 tojás
5 dkg élesztő
25 dkg hideg vaj
A hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk a hűtőbe tesszük 1 órára.
10 cipót vágunk, gömbölyítjük, 2 darab ötös kupacot csinálunk majd belőle.
Kerekre nyújtjuk, hideg vajat reszelünk rá, félre húzzuk. A következő cipót is kinyújtjuk, az előzőre tesszük és arra is reszelünk egy kis vajat egész addig rétegezzük míg, az utolsó tésztához érünk arra már nem reszelünk vajat.
Így 5 réteg tészta van és közte 4 réteg vaj ugyanígy megcsinálod a következő kupacot.
Az egyik kupacot kinyújtod 3-5 mm vastagra és mint a pizzát (8 szeletre vagy attól függ mekkorát akarsz) felszeleteled, megszórod sajttal a szélesebb felét és jó szorosan feltekered a végét akár bele is dughatod hogy a sajt ne folyjon ki.
Egész éjjelre hűtőbe teszed ott szép lassan megkel és reggel megsütöd vagy duplájára keleszted kb. és lefagyasztod. Ne meleg helyen mert a vaj kifolyik...
Ha a 10 cipót egyben nyújtod ki hatalmas hely kell mert 80 centi vagy 1 méter átmérővel simán számolhatsz (de akkora croissant-okat ki akar már enni....)
remélem érthető vagyok :)
GOMBÁS TEJSZÍNES TÉSZTA:
Vajra rádobom a szeletelt gombát (én üveges csiperkét veszek az olyan kicsi és ropogós is marad kb 15-20 deka)
Kicsit átforgatom, lepirítom. Reszelek rá egy két gerezd fokhagymát és fűszerezem (én van hogy pici só és egy fél erőleves kockát teszek rá, de só-bors-szerecsendió is finom hozzá) ezzel is sütőm még egy percig és felöntöm tejszínnel (jó sokkal, fél liter biztos) majd jól összeforralom.
Kifőtt pennére vagy széles metéltre öntöm.
CSIRKÉVEL ugyanez, csak ott csirke picike falatokra van vágva, megy a forró vajra fehér kérget pirítok rá felöntöm kis vízzel, ízesítem, letakarom 25-30percig párolom aztán vissza sütöm teljesen, hogy (víz ne maradjon alatta) rá a gomba és később fokhagyma, és tejszínnel felönt beforral nálunk ez két hatalmas kedvenc.
:)
Remélem tetszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!