Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabás Anyukák, akiknél még...

Kisbabás Anyukák, akiknél még csak egy baba van! Havonta kb. mennyit költötök élelmiszerre?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 9. 14:20
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
9-es, havi menüd nincs véletlenül összeírva? És mit esztek reggel, napközben, este? Milyen tisztálkodási szereket használtok? Minden érdekelne...ha van időd részletezd légyszi!
2013. ápr. 9. 17:01
 12/35 anonim ***** válasza:
élelmiszerrel, vegyiáruval együtt 100 ezret, ha azt is beleveszem, h a párom eszik napközben, akkor 130ezret havonta! Én vezetem a költségeinket, de ebben nincs a gyerek dolgai (pelus, kaja, tejital, ruha, játék stb...) a gyerek játék ruha nélkül, tehát csak tisztálkodás, kaja +40ezer! De biztos számít, h miből milyen minőséget vesz valaki, és odafigyel-e az árakra! Nálunk a minőség is döntő! Így élelmiszerbe és mindenbe csak a minőségit veszem.
2013. ápr. 9. 19:32
 13/35 anonim ***** válasza:
Havi 100ból 50rezsi,többi kaja +tápszer stb.
2013. ápr. 9. 19:49
 14/35 anonim ***** válasza:

Havi 120e körül.Két gyerkőcünk van, egy három éves és egy négy hónapos.Szóval ebben az összegben benne van a pelus, tisztálkodó szerek,tisztítószer,stb.

Úgy,hogy a párom nem eszik itthon minden nap főtt ételt.

Kb. két naponta főzök,mert az anyósom is szokott nekünk ebédet hozni,általában egy héten kétszer.

Mindenből a középkategóriásat veszem, pl. joghurt, puding a gyerkőcnek.

Persze lehetne spórolni,ha mindenből a legolcsóbbat választanám,de inkább csak figyelem,hogy mikor van akciós abból,amit én jónak találok,vagy azt veszem,ami olcsóbb,mert épp az van leárazva.

Legalább a gyerekeimnek viszonylag normális élelmiszer jusson. Bár, ma már ez így is elég kérdéses!

2013. ápr. 9. 20:23
 15/35 anonim ***** válasza:

Kb 30e Ft-ot, de ebben benne van már a lányunk bébiétele, zöldsége-gyümölcse és a tisztálkodószerek is! Még kb 10e megy el a Párom napközbeni kajájára egy hónapban. Mit főzöl, ami 1500 Ft-ba kerül? Nálunk pl. tegnap krumplifőzelék volt csevapcsicsával. Krumpli 300+tejföl 150+ hús 600=1050. Ma rizses-gombás csirkecomb lesz. Gomba+1 paradicsom+1 paprika 600 csirkecomb 500=1100.

És szerintem egyik sem "csóró" kaja.

2013. ápr. 10. 07:20
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó!

Ha egyik nap 1050 Ft, másik nap 1100 Ft csak az ebéd, akkor hogy jön ki 30 ezer Ft-ból 30 napi ebéd, a 30 nap összes többi étkezése, a lányod bébiétele, zöldsége, gyümölcse és a tisztálkodószerek. A többi 28 napon zsíroskenyet ebédeltek?

2013. ápr. 10. 08:04
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok 9-es vagyok.

Valaki kérdezett így válaszolok

Hosszú leszek...

Nálunk úgy van hogy 1 hónapban 1 nagybevásárlás van utána csak apróságok!

Én pennyben vásárolok mert az összes közül az a leggazdaságosabb...

Tegnap dobtam ki a blokkot de a lényeg hogy a havi nagybevásárlásba benne van:

Fagylakoma márkájú cuccok (van olyan jó mint az iglo, de ez hazai ami nálam számít)

1 kiló fagy. borsó 400

6 doboz kakaó 6*209

4-6 tej 169

spenót 2-4*149 250 gramm

10 tálca KARÁT sonka 149.- (nálunk csak a gyerek eszi) 72% hús

most akciós volt mert gyes előtt mindig akciózzák 209 helyett. Karát márka de a délhús készíti vagy a zimbo... érdemes megnézni hogy ki a gyártója a dolgoknak mert a tescos tejet pl a mizo csinálja csak a tesco "dobozolja" biztos tudják ők miért jó nekik ez...

2 doboz delma 500 körül darabja

tejfől helyett főlt veszek az nem 270 csak 110 a nagy pohár 450 grammos

2 doboz 500ml tejszín 259/db

Trapista sajt (700 gramm) 1100

fagylakoma előre panírozott csirkemell 1kg 8 darab tuti van 2 zacsi 2*1100 (ha nem épp akciós 899 ért)

csirkecomb (alsó felső) 2 tálca 549 5db

1 olaj 5 liter 2000 (ez nekünk 3-4-5 hónapig elég mert nem használjuk a karácsonyi most fogyott el.

túrórudi a gyereknek (az se a pöttyös hanem sissy márkájú)

20-30 darab 5dbos csomagokban 250 körül van

liszt 119*3, só 80, cukor 2* 269

ami nem minden hónapban kell:

oops wc papír 32 tekercses (2 havonta 1500)

papírtörlő (zewa jumbo pack) 3 havonta 800

Ariel mosószer most 7 kg-os volt olcsón így 3700 volt cba-ban

öblítő kék silan higíthatós mikor hol akciós

tusfürdő fa vagy palmolive családi csomag 1 literes 2 hónapra minimum (nálunk mindenkinek külön mosdó szivacsa van így egy pumpálás elég beszappanozni magunkat)

Samponból fodrászkellékesnél általános tisztitó sampon 3 havonta

sminkes nekem 1 évben egyszer egy szemceruza max

izzadásgátló 2 havonta nekem és páromnak 1000 forint.

Kutyakaja spánielnek óriás táp 5500 20 kiló mikor hol olcsó (auchan tesco penny kisállatfelszerelés)

A Neheze most jön.

Napi 900 forint mehet el főzésre.

pl minden hozzávalót összeadunk borsólevesnél

pennyben megvettem a borsót kilója 400 félkilót használok el az 200 forint, jó sok grízgaluska 2 tojással kb. 200 forint, a combokat szét szedem adagokra alsó felsőt külön amit a pennyben megveszek úgy teszem fagyóba és a borsólevesbe belerakok 1-2 alsócombot ez kb. 200ra jön ki nagyon nagyon durván karalábé 80-100 forint

ez az megy még bele legyen az is 200 forint...

900ra jön ki max! a 3-4 liter leves mikor mennyi sikerül azt 2 napig tuti kajázzuk tehát napi 450, hárman vagyunk rá az emberenként napi 150 a kaja de mivel ebéd vacsira tuti van így 75 egy adag... De ugye 3-4 liter nem 2-2 evésre elég... a csirkét párom és Fiam eszi meg belőle én nem ugrom érte.

Csirke pöri:

2-3 felsőcomb kifilézve felkockázva jó sok szafftal:

a csirke kijön kb 300 forintra paradicsom paprika hagyma fűszerek 300 forint, fél kiló lisztből 2 tojásból nokedli 150 forint helyi piacon a csemege ubi kilója 600 forint az ubival együtt jöjjön ki 900ra

ez nem két napnyi kaja... ebből tuti kerül fagyasztóba és valamikor fel lesz melegítve.

tejszínes Gomba mártás tésztával

penne fél kiló 150, tejszín 250, 5 fej gomba max 300, fokhagyma 1-2 gerezd só bors stb elenyésző összeg de legyen 100 forint ezzel is 900 alatt vagyok...

Ha valami nagyon extra kaját akarok hétvégére főzni (pl most rántott szűz volt, párolt rizs, ubi sali)

Akkor hétközben grízes tészta, krumplis tészta, káposztás tészta van ez ~450 forint két napra itt már elég sokat spóroltam... eszünk melegszendvicset vacsira és ebédre valami kis egyadagos kaja van pl diós-mákos-lekváros-"fölös" (mert nem tejfölt veszek) tésztával...

ezek pitiáner összegek... nem is nagyon bírom kiszámolni...

étrendet elég könnyű összeállítani ha már ráállsz erre a fogtechnikára agyilag is:

1hét

hétfő-kedd: zöldség leves 2 répával 80.-, 1 kis gyökér 50.-, zellerből a legkisebb vagy elvágatom akkorára ami nekem kell 100-150, 1 kis hagyma 30.-, fűszerek, májgombóc bele vagy húsgombóc 200 forint (darált húst 4 felé osztom a kilósat mikor akciós és 1-1 csomagot előveszek) tésztát nem teszünk bele... egy sima kevert piskóta van utána vagy palacsinta az is tej nélkül csak vízzel készül (míg fiam allergiás volt a tojásra az se volt benne... csak liszt víz cukor meg citromhéj ha van itthon citrom)...

szerda-csütörtök

krumpli főzelék - sült párizsi.

fél kiló krumpli 150 forint (és extra jó minőségű krumplit veszek akkor...) 1 hagyma-babérlevél- só- bors-, főllel habarom legyen a főzelék maga 350-400 forint

a pennyben van olcsó baromfi párizsi ami sütve nagyon finom amúgy semmi másra nem jó csak a kutyának fél kiló 300 ennek a felét használom el max tehát 150... ha akarom bebundázom de még így se érem el a 900 forintot...

péntek-szombat

Pöri, brassói, (sült hús kiesik mert nem ugrunk a szárazra sütött cuccokért de az annyira nem is lenne gazdaságos)

(maradék megy a fagyóba)

vasárnap dolgozunk a háznál így max rizs van az előre panírozott csirkemellel.. páromnak 2 szelet nekem és a gyereknek 1-1 plusz ismét a vacsi (de azt én nem szoktam)...

2. hét kezdődhet

2nap rakott krumplival 900,

2 nap lebbencsleves vagy tarhonyás krumplileves jó sűrűn (200 a csomag tarhonya+150 a krumpli+ fűszerek 100, talán süti de akkor már nincs spórolás...)

2 nap spenót sóska zöldbab, borsó vagy akármilyen főzelék.

feltét a pénzen múlik de ha van megkezdett párizsink azt használom fel.

utána valami húsos jön ami egy kicsit tuti túl megy a kereten de mivel elötte végig spórolós kaják voltak így nem számít.

pl húsleves, amibe oldalast főzök vagy más olcsó húst, ha megfőtt a hús kiveszem csinálok egy paradicsom mártást vagy egy meggyszószt tört krumplival. A húst jól bedörzsölöm fokhagymával, sóval zacsiba teszem 2 kanál olajjal és megsütöm, kicsit...

Ez tuti 2 napnyi kaja, ha nem több...

3. héten lehet

-grízes vagy krumplis tészta 2 napra

-valamilyen gombóc leves (hús vagy máj) +esteleg grízgaluska + muffin mert az piti pénz megint csak...

-ha grízes tészta volt akkor jön a sorban paprikás krumpli virslivel,

-ha a héten nagyon olcsón vásárolok (kenyér zöldség stb) akkor hétvégén van egy cigánypecsenye, ha nem és sok kenyér ment akkor valami más olcsóbb gazdaságosabb... pl rizses hús

4. hét

megnézem mi maradt..

Ha van gyümi konzerv akkor egy gyümölcs krémleves

darálthús maradékokból bolognai, rakott kelkáposzta

csirkéből tejszínes fokhagymás penne , stb

Minden kaját amit szerettek írd fel egy lapra csoportosítsd hogy

levesek, főételek (sültek-pörik), főzelékek, sütik,

és "x"-elj be valamit minden napra de úgy hogy 2 napra jöjjön ki...

A maradék kaját fagyaszd le rögtön ha nem fogy el másnap és majd mikor valamiből meg kevesebb marad elő tudod venni. Tésztát sose fagyassz mert az elkezd erjedni olvasztásnál (pl gúlyáslevest ne ha van benne nokedli,

De a kenyeret se szabad kidobni a maradék ha megszárad mehet a fagyóba mielőtt megpenészedik és ha a vacsink elfogy akkor kiveszem a kenyeret megmikrózom olyan mintha friss lenne és megy bundás kenyérnek...

Ha megnézed hogy egy hónapban miket vásárolok az előre fagyasztott cuccokból akkor látni hogy hó végén és bőven van mihez nyúlni... de ehhez az kell, hogyha 1 kiló kenyérért indulsz akkor 280-290 forintot vigyél ne egy ezrest mert akkor jön a friss zsömle, kifli, sajtos rúd stb felesleges dolog.

Nálunk fiam megtanulta, hogyha vásárolunk mindig 1 valamit választhat magának ha jön velem. tegnap csokis csigát választott 165 forintért előtte pár nappal igaz hogy a hűtőben áll a rudi hegyekben de tejszeletet választott...

szerintem mindent leírtam amit én figyelembe veszek...

Párom itthon kajázik vagy visz magával... máshol nem ehet mert az ugyanannyiba kerül még egyszer, mint az én főzésem... ha nem bírja magának megmelegíteni a főtt kaját akkor valami szendvicset visz.

2013. ápr. 10. 09:30
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

ja reggeli

a Fiamnak kakaó pulykás vajas kenyér én meg müzli, zsíros kenyér hagymával, vagy vajas kenyér maradék zöldséggel (paradicsom, paprika póréhagyma)

sajtos melegszendvics, talán párizsival de nem ugrunk érte annyira, pirítós,

de csináltam mert agyonra száradt kenyér 1-1 oldalát tejbe belemártani közé egy szelet sonka sajttal tejes felével összeragasztani és tojásba nagyon gyorsan megforgatni ezt kisütni a Fiam nagyon szereti...

De ha a sajt nem nagyon fogy akkor mielőtt megromlik csinálok rengeteg sajtos pogit vagy croissant és megy a fagyóba... Vasárnap reggel mikor együtt vagyunk bepöffentem a sütőt és míg melegszik be is dobom a sajtosat mire felmelegszik a sütő a tészta bőven kiolvad és 10-15 perc múlva már meg is sül...

Isteni vasárnapi reggeli jó hideg tejjel...

Azt elfelejtettem mondani hogy én szoktam csinálni gombócokat (pl szilvás barackos epres mi olcsó a piacon és a gyerekemnek csokis gombócot kakaópor kikever vajjal és cukorral és ezzel töltöm meg a krumpli gombócot ha van rumaroma teszek bele...) és az megy a fagyóba... múlthéten volt nálunk epres gombóc porcukros főllel...

Most jön a nyár, fel lehet tölteni a fagyasztót kicsi pénzért...

cirka 100 gombócot csináltam 1 hét alatt... minden nap főztem és gyúrtam, nyújtottam, fagyasztottam mikorra megfagytak a gombócok lefeszegettem a tálcáról őket zacsiba raktam ráírtam mi az és ment a végleges helyére... 10-15 darabjával előveszem és kiveszem... ezek is rohadt olcsónak számítanak... de még olcsó lekvárral is szoktam csinálni... pennyben kapni sárgabarack "sajtot" az a nagyon kemény vágható dzsem, vagy birsalma vagy eper....

Hókifli is van a fagyóban ami arra vár még hogy ki legyen sütve...

2013. ápr. 10. 09:42
 19/35 A kérdező kommentje:
Ezek tényleg ötletes dolgoké,én is szoktam ilyesmiket főzni,az a baj,hogy ahol én lakom nincsenek nagyobb áruházak,nem tudok leakciózott termékeket venni.Én is úgy indulok neki,hogy 2 napra főzök,csak általában nem tart ki addig,szeretjük a hasunkat:)meg ez a lefagyasztós dolog sem jönne be,amit én megsütök be is falnám:) Valaki kérdezte,hogy főzök 1500-ból,azt nem írtam,hogy ez általában,kenyérrel felvágottal ennyi,én is igyekszem 1000-1200-ból kihozni a főtt ételt,hétvégén kicsit több mikor kicsit különlegesebbet főzök.Akkor ezek szerint nem nagyon lehet a főznivalót olcsóbban kihozni,ha normálisan akar enni az ember.
2013. ápr. 10. 11:59
 20/35 anonim ***** válasza:

Tényleg ötletes dolgok.

Nekem is ki kell találnom valamit, mert jön a baba és kb. 100.000-el lesz kevesebb a kasszába... :(

Csak nálunk van egy 16 éves fiú (annyit eszik mint a 100kg-s apja fejlődésbe van) és egy 10 éves lányzó szintén fejlődésbe. Júniusba jön a baba.

A mennyiségek amiket írtál nálunk a két fiúnak nem lenne elég. :( Azt meg nem mondhatom nekik, hogy nincs több akkor éhesen mentek aludni. Így keresem a megoldásokat.

2013. ápr. 10. 14:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!