Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Egy 9,5 hónapos baba ehet...

Egy 9,5 hónapos baba ehet tojásmentes tésztát?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 8. 14:03
 1/10 anonim ***** válasza:
persze
2013. ápr. 8. 14:06
 2/10 A kérdező kommentje:

Kicsit bizonytalan voltam, mert nem volt benne a táblázatban, amit a védőnőtől kaptam, és kinézte a szánkból a spenótos tésztát.

(nem tejszínes, csak fokhagymás spenótos)

2013. ápr. 8. 14:09
 3/10 anonim ***** válasza:
33%
Tojásosat is ehet, sőt már tojást is. Nem kell minden tiltást készpénznek venni.
2013. ápr. 8. 14:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
persze ehet, ezek ugye a durumtészták. Tojást még nem ehet, csak a tojássárgáját.
2013. ápr. 8. 14:16
 5/10 A kérdező kommentje:

igen, durumtészta.

érdekes, hogy próbáltam neki másmilyen módon spenótot adni, azt nem ette meg, de ezért meg kapálózott szó szerint ::)

amúgy nem lett tőle semmi baja.

2013. ápr. 8. 14:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, durumtésztát adtam neki ennyi idősen.
2013. ápr. 8. 14:19
 7/10 A kérdező kommentje:

mondanátok nekem még tészta tippeket, hogy hogyan adjam neki?

gondolom a mi bolognai spagettinkből nem kaphat.

2013. ápr. 8. 14:21
 8/10 anonim ***** válasza:

bolognai spagettit is ehet, és tejszínt is! :) szinte mindent ehet már! csak tojásfehérjét nem, mézet... fűszerből is ehet már mindent, szerintem nyugi, nincs minden a táblázatban, az csak 1 útmutatás...

egyébként itt van 1 jó, ahol sokminden van, azt hiszem itt van lehetőség a babaszakácskönyv letöltésére is, amibe magatoknak is van ötlet...

[link]

itt a receptes is: [link]

2013. ápr. 8. 14:29
 9/10 anonim ***** válasza:

de simán ehet a bolognai spagettiből is, gondolom sertés darálthúsból csinálod, már biztos adtál neki húst.

Mielőtt befűszerezed, veszel neki ki egy kicsit külön, neki kevésbé fűszerezed, de bazsalikomot, oregánót egy picit neki is tehetsz bele. Csináld sűrített paradicsomból, ha gondolod, vagy 100% paradicsomlével, ő már ehet liszttel sűrített ételt, vagy esetleg keményítőve l lehet neki sűríteni.

Vagy itt egy recept:

"A paradicsomot megfőzöm, héját lehúzom, a magját kikaparom, összepasszírozom, bazsalikommal ízesítem. Az olajon megfuttatom a hagymát, kicsi vízzel felöntöm, beleteszem a csirkehúst, majd beleteszem az összepasszírozott paradicsomot, összefőzöm. Kifőzöm a tésztát, majd összekeverem a szósszal."

Neki egy adaghoz 2 db paradicsom elég, vagy sűrített paradicsom.

2013. ápr. 8. 14:29
 10/10 A kérdező kommentje:

hát ez állati jó, köszönöm, én nem voltam ilyen merész, de mindent bevezettem már neki az alapanyagok közül, de maradtam mereven a főzelékeknél, meg gyümölcspépeknél, meg házi krémtúróknál, ilyesmi :)

nagyon jó étvágyú baba, szerintem örülni fog a változásnak :)

2013. ápr. 8. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!