Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos baba mellett Ti...

10 hónapos baba mellett Ti milyen napirendet tartotok?

Figyelt kérdés

Kezdek kiborulni és kétségbeesni. Kb. 6 hónapos koráig a fiamnak minden rendben volt, tudtam egy ésszerű napirendet tartani, de azóta valami megváltozott. Össze-vissza alszik (van hogy 4x fél órát, van hogy egyszer 2-3 órát), össze-vissza eszik, hiába szeretném tartani a napi 5x-i étkezést (van hogy hisztizik az etetőszékben folyamatosan, az ölemben is, nem kell neki az addig már szépen evett főzelék vagy gyümölcs, sőt néha még a tápszer sem -sajnos már nincs tejem- ha játékkal akarom lekötni, kidobál mindent a székből), egész nap visít, keveset játszik el egyedül, ha együtt játszunk is jobbára az ölemben akar lenni (pedig sosem volt ölben, sem kendőben rajtam, mindeig jól elvolt egyedül). Már kúszik, ül, van 3 foga (gondolom a fogzás miatt is nyűgös, de 4 hónapja folyamatosan???)

És egyszerűen nem tudok mellette haladni a házi teendőkkel, takarítás, főzés, mosogatás, egyebek. Valahol mindig elcsúszik a nap. És estére ott tartot nagyjából ahol reggel, szalad a lakás, nincs vacsora ha hazajön Apa és én meg nem érzem magam nőnek, csak egy fáradt anyának... Úgy érzem semmire sincs időm és kevés a nap 24 órája. És nemsokára terveznénk a tesót, de így mindig elbizonytalanodok, hogy valamit rosszul csinálok.

Ti milyen napirendet tartotok kb ilyen korú baba vagy több gyerek mellett? Hogyan csináljátok, hogy a gyerek/ek is rendben legyen/ek, a háztartás is menjen és még Nők is vagytok mellette?

Elmesélnétek egy napotokat?

Nagy segítség lenne, köszönöm.

2013. ápr. 8. 08:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia, A fiam csütörtökön lesz 10 hónapos, nálunk így néz ki egy nap: Reggel fél 8-kor kel, reggeli, játék. fél 10 körül tízórai, kb 10-től 3/4 12-ig alvás. Ebéd, játék, fél 2-2-től 4-ig alvás. Mostanában 5 körül megyünk sétálni, mert ekkor van némi nyűglődés és ez a sétával áthidalható. 7-kor fürdés, vacsora, fél 8-kor alvás. Reggelig alszik, nem kel éjszaka. Nekem szerencsém van a fiammal, születése óta nyugis, mosolygós baba. Kitartást kívánok neked, nem lehet könnyű.
2013. ápr. 8. 08:52
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk inkább most kezd normalizálódni a helyzet. (jövő héten 10 hónapos) Takarítva nálunk csak hétvégén van mert a gyerek csak kint alszik nappal, nekem meg ott kell vele lenni nehogy a macskák melléfeküdjenek. A főtt kajáról pedig leszoktam. Ja éjjel 5-6-szor ébred kb 3 hónapos kora óta, általában hasfájás, fogak miatt. De mostanában egész jó a napirend: 5 körül reggeli (szopi), általában fél-egy órára még visszaalszik, fél 9 körül tízórai, valamikor délelőtt alszik fél-egy órát kint (addig kertészkedek), délben ebéd, kicsit később szopi (az estit előrehoztuk hogy ne ébredjen hasfájás miatt, mert általában a tejemtől fáj neki), kora délután alvás, fél 4 uzsonna, 7 vacsi, fél 8 vagy 8 fürdés, utána alvás. Inkább csak anyarobotnak érzem magam, nőnek kevésbé, de folyamatosan változnak a babák, a napirendjük is alakulgat, remélem hogy a 6. fog után lesz egy kis szünet és végre lesz 1-2 jobb éjszakánk. Ja az etetőszékből ő is mindent kidobál, egy játék jött be, veszek magamhoz egy plusz kanalat, és az "előbukkan" a baba előtt hol itt, hol ott. Úgy csinálom hogy a kezemet ne lássa. Mosolyogva várja hogy hol bukkan elő a kanál megint, közben automatikusan tátja a száját és eszik. Néha megkapja a kanalat, eldobja, majd játszok vele tovább.
2013. ápr. 8. 09:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi reggel 6-7 orakkor kelunk. Akkor csinalok neki reggelit, kozbe bekapcsolom neki a mesejet( lehet hogy korai, de nagyon szereti), addig en gyorsan rendet rakok( agyazas, porszivozas stb) ha evett, akkor elmegyunk bevasarolni. Ez ido alatt altalaba elalszik 1-1,5 orara. Ez az ido pont eleg hogy odarakjam az ebedet, elmosogassak, mossak. Ha felkel akkor megebedel, utanna mar tudok vele jatszani, setalni.

Szerintem amig dolgod van probald lekotni vmivel ( sokszor amig foztem, o kipakolta majd visszapakolta a szekrenybe az edenyeket. Igy tudok figyelni ra is es en is haladok. A mesenezes is nagyon bevalt.

2013. ápr. 8. 22:25
 4/8 A kérdező kommentje:

Kedv es utolsó, köszi a választ, nem írtad hogy mennyi idős a babád?

Nekem a védőnő azt mondta hogy kifejezetten káros a tv-nézés 2 éves kor alatt. Vagy ez túlaggódás?

Azt szoktam, hogy mindig más sorrendben adok neki valami háztartási cuccot, mert valamiért a játékaival nem is foglalkozik (lehet kevés van, kb. 15 de sztem nem lenne jobban lekötve velük ha több lenne), és azzal el szokott lenni percekig, de utána jön a visítás. Furcsa mert eddig kifejezetten "büszke " voltam rá, hogy nem hordoztam magamon, nem volt folyton ölben, szépen elvolt egyedül akár 30-40 percig. Most meg péár hete teljesen anyás. Vagy ez a normális?

2013. ápr. 9. 08:11
 5/8 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Lehet hogy a szeparációs szorongás miatt anyásabb, van olyan baba akitől az anyukája wc-re sem tud kimenni mert sír a gyerek. Szóval normális, elvileg hamar elmúlik.
2013. ápr. 9. 12:33
 6/8 Dominica0907 válasza:
Az én kisfiam 1hét múlva lesz 10 hónapos, nálunk mindíg ment a hiszti ha a rácsoságyában kellett lennie, ezért lecseréltem rendes gyerekágyra, vastag szivacsot raktunk elé hátha baleset történne de szerencsére ilyen nem volt varrtam neki egy kisebb lépcsőt is szivacsból hogy tudjon közlekedni, mivel még túl magas volt a manókának, 1 nap alatt megszokta és már hiszti sincs hajnalban. Reggel felkel 6-6.30 körül, lemászik az ágyából szépen csendben, játszik kicsit amikor éhes akkor odamászik hozzám, ilyenkor kiabál hogy mámmá-mámmá-mámmá... az ő nyelvén ez annyit jelent jöhet a reggeli, előző este megcsinálom neki a rántottát ha úgy van, vagy a párolt zöldséget, hogy időt spóroljak, persze a májkrémes abonett kenyeret meg a hasonlókat gyorsan reggel csinálom neki, amíg eszik és gyorsan elkezdek takarítani, nálunk az evés valamikor 1 óra mert közben gyerekdalokat hallgat meghát amit nem szabadna neki az a tv nézés... eszik szépen de azért oda oda pillant. Ezután felöltözünk és amíg ő játszik én befejezem a takarítást. Reggeli után mindíg elálmosodik, ilyenkor magától bemászik az ágyába és alszik egy keveset 30 percet valamikor 1 órát, mikor felkelt játszik majd jelzi hogy tízórai kéne ilyenkor én adok neki 2-3db háztartási kekszet teával azután csendben játszik tovább. Mire eljutunk addíg hogy ebédeljen addigra én is kész vagyok a főzéssel. Ő ebédel utána megintcsak játék és alvás amikor felkel akkor séta amikor hazaérünk gyümölcsöt adok neki és játszunk estig. 7órakor fürdés amíg ő pancsol, addíg én összrpakolom a játékokat utána az ágyikóban kap tápszert vacsira és változó hogy hogyan alszik elés mikor... az én napom kész rohanás próbálok egyszerre több dolgot csinálni egyszerre hogy minden rendben legyen de este hullafáradtan esek ágyba és magamra sosincs időm... megértem a kérdezőt mert nőnek aztán én sem érzem magam... azzal nyugtatom magam hogy pár év és minden tökéletes lesz... sajnos még nem mondtam el elégszer magamnak ahhoz hogy elhidjem... :)
2018. jún. 27. 08:48
 7/8 anonim ***** válasza:
6 os, te a 10 hónapos babád egyedül hagytad pancsolni és addig te pakoltal?..... Érdekes.
2021. jan. 16. 22:51
 8/8 Dominica0907 válasza:
A Brendonban vásároltunk pelenkázót ami fürdető kád is egyben. Így amikor ő pancsolt én pakoltam.
2022. júl. 14. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!