10 hónapos baba mellett Ti milyen napirendet tartotok?
Kezdek kiborulni és kétségbeesni. Kb. 6 hónapos koráig a fiamnak minden rendben volt, tudtam egy ésszerű napirendet tartani, de azóta valami megváltozott. Össze-vissza alszik (van hogy 4x fél órát, van hogy egyszer 2-3 órát), össze-vissza eszik, hiába szeretném tartani a napi 5x-i étkezést (van hogy hisztizik az etetőszékben folyamatosan, az ölemben is, nem kell neki az addig már szépen evett főzelék vagy gyümölcs, sőt néha még a tápszer sem -sajnos már nincs tejem- ha játékkal akarom lekötni, kidobál mindent a székből), egész nap visít, keveset játszik el egyedül, ha együtt játszunk is jobbára az ölemben akar lenni (pedig sosem volt ölben, sem kendőben rajtam, mindeig jól elvolt egyedül). Már kúszik, ül, van 3 foga (gondolom a fogzás miatt is nyűgös, de 4 hónapja folyamatosan???)
És egyszerűen nem tudok mellette haladni a házi teendőkkel, takarítás, főzés, mosogatás, egyebek. Valahol mindig elcsúszik a nap. És estére ott tartot nagyjából ahol reggel, szalad a lakás, nincs vacsora ha hazajön Apa és én meg nem érzem magam nőnek, csak egy fáradt anyának... Úgy érzem semmire sincs időm és kevés a nap 24 órája. És nemsokára terveznénk a tesót, de így mindig elbizonytalanodok, hogy valamit rosszul csinálok.
Ti milyen napirendet tartotok kb ilyen korú baba vagy több gyerek mellett? Hogyan csináljátok, hogy a gyerek/ek is rendben legyen/ek, a háztartás is menjen és még Nők is vagytok mellette?
Elmesélnétek egy napotokat?
Nagy segítség lenne, köszönöm.
Mi reggel 6-7 orakkor kelunk. Akkor csinalok neki reggelit, kozbe bekapcsolom neki a mesejet( lehet hogy korai, de nagyon szereti), addig en gyorsan rendet rakok( agyazas, porszivozas stb) ha evett, akkor elmegyunk bevasarolni. Ez ido alatt altalaba elalszik 1-1,5 orara. Ez az ido pont eleg hogy odarakjam az ebedet, elmosogassak, mossak. Ha felkel akkor megebedel, utanna mar tudok vele jatszani, setalni.
Szerintem amig dolgod van probald lekotni vmivel ( sokszor amig foztem, o kipakolta majd visszapakolta a szekrenybe az edenyeket. Igy tudok figyelni ra is es en is haladok. A mesenezes is nagyon bevalt.
Kedv es utolsó, köszi a választ, nem írtad hogy mennyi idős a babád?
Nekem a védőnő azt mondta hogy kifejezetten káros a tv-nézés 2 éves kor alatt. Vagy ez túlaggódás?
Azt szoktam, hogy mindig más sorrendben adok neki valami háztartási cuccot, mert valamiért a játékaival nem is foglalkozik (lehet kevés van, kb. 15 de sztem nem lenne jobban lekötve velük ha több lenne), és azzal el szokott lenni percekig, de utána jön a visítás. Furcsa mert eddig kifejezetten "büszke " voltam rá, hogy nem hordoztam magamon, nem volt folyton ölben, szépen elvolt egyedül akár 30-40 percig. Most meg péár hete teljesen anyás. Vagy ez a normális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!