Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túlreagálom a dolgot, ha nem...

Sziszi1118 kérdése:

Túlreagálom a dolgot, ha nem szeretném hogy anyósomék majdnem egy egész napot vigyázzanak az 5 hónapos babánkra?

Figyelt kérdés
A férjemmel sokat vitatkozunk ezen, mert anyukám heti 1-2 alkalommal itt alszik nálunk és segít nekem, valamint éjszaka ellátja a picit, aki 1-szer, max. 2-szer kel fel éjszaka. Viszont sokszor előfordul, hogy 2 óra múlva alszik csak vissza és sétálgatni kell vele. Nappal is igényli, hogy sokat foglalkozzak vele, ezért segít anyukám. Viszont ő ezt úgy teszi, hogy én is otthon vagyok. A férjem szülei pedig nem is tudnak arról, hogy itt szok aludni - biztos nem tetszene nekik (rossz természetük van). Férjem pedig kötelességének érzi, hogy ők is vigyázzanak rá. Nekem ezzel az a gondom, hogy én nem vagyok ott és nem látom mikor mit csinál a pici: állandóan cipelik-e?Mennyit alszik?Mennyit eszik?-sokszor nehezen eszik tekereg a kezemben-apósom válasza erre, hogy már nem éhes miközben alig a felét ette csak meg. Szerintem, ha ott van oda se adják neki és ez hiányozhat neki éjjel.Férjem szombaton át szeretné vinni reggel 9-től 5-ig, hogy elmehessünk Pestre csavarogni. Mondtam neki, hogy nekem ez nem tetszik, ez túl sok idő, max. 3-4 órára, amiből 2 óra kinti alvás a babakocsiban. Na ezen összevesztünk. szerintetek túlreagálom a dolgot?
2013. márc. 25. 11:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%

Ajaj... látom máris kapod a gellert a "frusztrált" részlegtől... :-)

Egy jó tanács: ne menj bele vitába az ilyen válaszadókkal...

Saját tapasztalat. A legrosszabbat hozza ki az emberből.

2013. márc. 25. 11:51
 12/17 anonim ***** válasza:

Így "hirtelen" nem hagynám ott ennyi időre. De ha ismeri a nagyszülőket, volt már náluk akkor igen.

Olyan sosem lesz, hogy a nagyszülők PONTOSAN azt és úgy csinálják, ahogy te. Ha ezt várod el, akkor sosem fogod tudni senkire rábízni.

2013. márc. 25. 11:52
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Regényt írhatm volna, hogy pontosan felvázoljam a helyzetet... Néhány fontos részlet hiányzott: Az anyósomék is látják a picit heti több alkalommal és többször volt már náluk 2-3 órára is. A kicsihez éjjel pedig nem csak anyukám kel fel, hanem én is, megnézem minden rendben van-e, adok neki puszit és kialszom magam. Ez kb. még egy hónapig lesz így és csak heti 1-szer, aztán már anyukám nem fog ráérni. Nekem csak az a gondom, hogy a férjem szülei is többet jöhetnének, mert 2 házzal laknak mellettünk. Túl kényelmesek: miért én pakoljam fel a picit mindennel és vigyem? Nem bánnám, ha egész nap itt játszanának vele. Nekem ez a legnagyobb gondom. Azt se bánnám, ha az anyósom is csinálná ugyanazt mint az anyukám - szóval nem irigység. De ez nem menne, mert apósom nem maradna otthon egyedül. Anyum nem hagy otthon senkit, mert apukám sajnos már meghalt :( ... Viszont úgy néz ki, hogy a probléma megoldva: Most megyünk Pestre pár dologért, a kicsi még 2 órát kint alszik a babakocsiban,áttoljuk anyósomékhoz,mi pedig sietünk haza :) Ezzel csak ez a dolog van megoldva, lesz még ilyen... Köszi mégegyszer mindenkinek!
2013. márc. 25. 12:11
 14/17 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem is picit túlreagálod, de a probléma nem azzal van, hogy félted a gyermeked, hanem, hogy nincs rendben a viszonyod az anyósoddal és az apósoddal. Az természetes, hogy a legtöbb ember a saját szüleiben jobban megbízik. De, ha már van gyerek, akkor meg kell próbálni megtartani az egyensúlyt, hogy a Te és a párod szülei is megkaphassák a lehetőséget a megfelelő kapcsolat kialakítására az unokával. Ehhez egyformán joguk van. És a gyereket sem szabad úgy nevelni, hogy különbséget tegyen közöttük. Ha eddig még nem vigyáztak a gyerekre nélküled, akkor valóban kicsit sok idő lenne ez kezdetnek. De valamikor el kell kezdeni, mert különben a gyermekednek egy idő után idegenek lesznek. Meg gondolj bele abba, hogy a férjednek hogy esik az, hogy anyukád heti rendszerességgel nálatok alszik. Az mégis csak a ti otthonotok, ahol egy idő után sok lehet neki, hogy más is jelen van rajtatok kívül. Vagy például fordított esetben anyósodnak is megengednéd ugyanezt?
2013. márc. 25. 12:15
 15/17 A kérdező kommentje:
Ahogy olvasom a válaszokat rájottem, hogy pár nagyon fontos dolgot kifelejtettem: A férjem otlete volt, hogy anyukám itt aludjon, hogy ő lelkiismeretfurdalás nélkül kimehessen a testvérével vagy haverokkal, amiről a baba születése ota is nehezen mond le.
2013. márc. 25. 12:19
 16/17 anonim ***** válasza:
Így valóban kicsit más a helyzet, de a legfontosabb, hogy rendeződött a helyzet, és mindenki elégedett az eredménnyel:)
2013. márc. 25. 12:21
 17/17 sedacurforte ***** válasza:
Úgy gondolom, és én is ilyen vagyok, hogy mi nők jobban megbízunk az anyukánkban. Nem? nem reagálod túl.
2013. márc. 25. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!