A vérnyomásom 83/45 hmm. Tiszta k. o. vagyok egész nap. Szóljak orvosnak? Vagy csak túlreagálom?
Figyelt kérdés
38 hetes vagyok.2013. jan. 18. 14:48
1/14 anonim válasza:
szerintem én azért felhívnám a dokimat, főleg ha nem is vagy jól.
2/14 anonim válasza:
Nagyon alacsony valóban, de az alacsony vérnyomásnak nincsen terápiás következménye. Ha nagyon-nagyon zavar (és elhiszem, hogy zavar), kérdezz rá, és igyál egy kávét.
3/14 krisztivan válasza:
Nincs véletlenül vérszegénységed? Ez nagyon alacsony.Kérdezz rá a dokinál.
4/14 gabszem válasza:
SZedjél sok vasat, egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, igyál sok vizet és 1-2 kv-t is nyugodtan megihatsz. Nekem is nagyon alacsony volt a vérnyomásom, aztán a terhesség előrehaladtával emelkedett.
5/14 A kérdező kommentje:
Vérszegénységről tudok, de nem adtak rá semmi vasat. A védőnő mondta, hogy az elevitet szedjem, mert abban sok vas van.
2013. jan. 18. 16:23
6/14 anonim válasza:
Mennyi volt a hemoglobin értéked? A vaspótlás nagyon fontos terhességben, főleg ha megállapítják a vérszegénységet, mindenképpen szoktak gyógyszert javasolni, sőt pl. 99-es hemoglobin szint alatt vénásan adnak vasat!
7/14 A kérdező kommentje:
Utoljára 102 volt a hemoglobinom.
2013. jan. 18. 19:27
8/14 anonim válasza:
huu, az azért elég alacsony. Nekem 99 volt és 10 napig kaptam infúzióban a vasat...
Nekem neo-ferro folgammát írt fel a dokim 2X1, hogy azt szedjem az infúzió után, de én bevallom nem szedtem, mert nagyon tartok a mellékhatásoktól, viszont van egy két tuti hatásos készítmény amiket szedek és most 133 volt utoljára a hemoglobinom...
9/14 anonim válasza:
99-es haemoglobinra???? A 102 egyáltalán nem vészes, nem indokolja ezt.
10/14 anonim válasza:
igen, 99-re...először keményedés miatt kerültem kórházba, aztán ott néztek vérképet is, és 99-es hemoglobinra 20 ampulla ferrlecitet kaptam, mondjuk a többi értékem sem volt jó( fvs, hematokrit stb)
Egyébként a hemoglobin 120 felett jó, de főleg szülés előtt - a kérdező már 38 hetes - jó feltuningolni kicsit, felkészülve a szülésnél,illetve utánna bekövetkező vérveszteségre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!