Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha vegetáriánusként akarom...

Ha vegetáriánusként akarom (hozzá) táplálni a 9 hónapos kislányomat hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Nem akarok neki húst adni max. halat, de azt csak 1 éves kora után adhatok, úgy tudom! Mivel pótolhatom a fehérjeszüksgletét? Köszönöm a válaszokat!
2009. szept. 15. 19:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
38%
És majd az óvodában, iskolában is pont úgy fogják táplálni a gyerkedet ahogyan azt te kitaláltad szerinted? Ugye nem gondolod komolyan hogy egyoldalúan tápláld a gyermekedet és megfoszd olyan dolgoktól amiket ő lehet hogy felnőtt korában is szeretne ha ismeré az ízeket. Mélyen elítéllek téged, pedig én nem vagyok hús rajongó. Ettől függetlenül eszek húst de ritkán. És például utálom a májat és mindenféle belsőséget, mégis adok a gyerkemnek májjal készült ételeket mert az ő egészséges fejlődéséhez szüksége van rá. És ha majd valami krónikus betegsége lesz mert te csak magvakkal meg hasonlókkal táplálod akkor azért remélem nyugodtan fogsz aludni is. Például ha asztmás lenne nem ehetne szóját mert az végzetes is lehetne számára. Ez csak egy példa a sok közül. Remélem egészséges lesz mindíg a kisbabád, de szerencse hogy nem ismerlek mert tutira felnyomnálak a családsegítő szolgálatnál. Veszélyezteted a gyermeked egészségét! Inkább a gyereked érdekeit tartsd szem előtt és az ő fejlődésével kapcsolatosan olvasgass többet, ne a divatos hóbortokról. Az hogy te felnőtt létedre hogyan táplálkozol a te döntésed, hagyd meg a gyerekednek is hogy ő döntse majd el hogyan táplálkozzon. Addig pedig tedd azt ami a szülői kötelességed egyike. Nevezetsen tápláld változatosan minőségi ételekkel!
2009. szept. 15. 21:05
 12/25 anonim ***** válasza:
Most én mé lettem lepontozva ?! :S
2009. szept. 15. 21:10
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
OFF: Még jó, hogy mindenki a kérdésre válaszol, nem? Hát ezért vagyunk lepontozva...
2009. szept. 15. 21:27
 14/25 anonim ***** válasza:
Jah, én voltam talán az egyetlen, aki a kérdésre válaszolt, ugyanakkor a véleményemet is kifejeztem, mármint hogy a kérdező terveit nem pártolom... , mégis lepottyoztak :X
2009. szept. 15. 21:37
 15/25 A kérdező kommentje:

Mindenkinek, aki "mélyen elítél" stb. ajánlom figyelmébe - többek között - a Nyers étel csodája c. könyvet! Ami mellesleg nem pletykalap...

A családsegítőnél én meg azokat nyomnám fel, akik cukros üdítővel, ilyen olyan cukorkákka, csokoládéval és társaival etetik a gyereküket s emiatt betegszenek meg! Az én gyerekem tökéletesen egészséges most is - kíváncsi lennék, hogy a lehurrogók mennyi ideig tudták /akarták szoptatni a babájukat! Én még mindig szoptatom amire nagyon büszke vagyok s remélem még sokáig fogom tudni! Sok - általam okosnak tartott ember szerint ezzel egy életre megalapoztam az immunrendszerét a kisbabámnak!

A kérdésemmel kapcsolatban nem vélemenyekre voltam kíváncsi!

Az oldal amit ajánlott az egyik válaszadó, mindenki figyelmébe ajánlom!

2009. szept. 15. 22:07
 16/25 anonim ***** válasza:
60%

Én vagyok a "mélyen elítélő". A véleményem rólad még rosszabb mint eddig. Attól hogy te szoptatsz nem vagy ám sem több sem jobb sem különlegesebb anya mint az aki nem tud. Aki nem tud annak sajnos mindíg oka van. Olyanról meg még életemben nem hallottam, hogy valaki ne akarná szoptatni a babáját. Tehát hiába vagy büszke magadra. Ne legyél mert nincs miért hidd el. Azt teszed ami a kötelességed.

Az én gyerkem is egészséges szerencsére. 16 hónapos és életében 1x evett csokoládét. Teát sosem ivott csak vizet citromlével, ennek ellenére az a véleményem, hogy normális kereteken belül ehet édességet a gyerek attól nem lesz beteg. Valóban vannak szülők akik nem találják meg az arany középutat az édesség adással kapcsolatban de ők legalább nem kényszerítik a gyereküket olyan döntésre amihez nincs joguk. Te egy csomó tápláló dologtól akarod megfosztani a gyerkedet ami számomra elítélendő dolog. Hát ennyi. A kérdésedben is ott van az erőszakos stílus "akarom hozzátáplálni". Ez mindent elmond rólad. Választ pedig kaptál már bőven. A véleményekből pedig le kéne vonnod a megfelelő konzekvenciákat és elgondolkodnod a nevelési és táplálási elveiden.

2009. szept. 15. 23:27
 17/25 anonim ***** válasza:
30%

Szia! Nem olvastam ugyan az összes hozzászólást, de azzal egyetértek hogy nem kell hússal tömni a gyereket. Az enyém sem kapott 1 éves koráig húst, de viszont halat (lazacot, pisztángot) kapott 10 hónapos korában. Semmi baja sincs. Most kb. egy héten 1x eszik húst amikor mi is. 18 hónapos. A rákot nagyon szereti. Egyébként annyi mindennel lehet pótolni a fehérjét. Ha húsit kap akkor is csak csirkét többnyire, de belsőséget (máj, stb) nem. Azért adj neki húst, hagy döntse majd el Ő hogy mit akar, meg az oviba bölcsibe úgyis adnak neki, meg kell hogy szokja. Amit ne adj neki az a pulyka. Antibiotikummal kezelik a legtöbbjüket és hallottam már olyat hogy egy baba még nem is kapott antibiotikumot az életében és az első alklalomtól allergiás lett. (az csak a másodszori vagy többedszeri találkozásra fordulhatna elő) Kiderült, hogy a pulyahúsban volt antibiotikum amit megevett nem is kevés és rögtön kialakult az allergiája. Szóval adj neki húst, mértékkel, jó minőségűt és akkor nem lesz semmi baja.

Minden jót!

2009. szept. 16. 06:27
 18/25 anonim ***** válasza:
38%

Lanyom egy eves es meg eleteben nem evett hust. Mas orszagban elek, itt totalisan ellene vannak, az a celjuk, hogy minel kesobb egyen hust. Gyonyoruen fejlodik, semmi hatranya nem szarmazott belole.

Persze nem akarom, hogy vegetarianus legyen, csak varok vele amig tudok.

Ugy csinald, hogy zoldsegeket fozol es turmixolsz neki.

2009. szept. 16. 10:59
 19/25 anonim ***** válasza:
21%

Én vegyesen szeretném táplálni a kisfiamat,de egy újra kidolgozott Spock könyvben pont arról írnak,hogy sokkal jobb lenne,ha 3 éves korukig ne egyenek a gyerekek húst és később is keveset,mert csak jó hatású a vegetarizmus.

Benjamin spock:A babák fejlődésének első két éve

2009. szept. 16. 11:29
 20/25 anonim ***** válasza:
21%

Utolsó vagyok:pontosan a könyv címe:Dr.Benjamin Spock:Az első két év

Szerintem érdemes a kaja részt elolvasni,meg fogsz nyugodni,mert elég tapasztalt gyerekorvos véleményét fogod olvasni erről.

2009. szept. 16. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!