Hogy lehet leszoktatni az egyéves kislányomat az éjszakai szoptatásról?
Napközben már nem szopik, viszont éjjel kétszer-háromszor felsír és csak így tudom visszaaltatni. Egyáltalán miért nem alussza még át az éjszakát?
Köszönöm a válaszokat!
ááá erre én is kíváncsi lennék:)
Az én fiam még nap közben is szopizik többször, és éjjel is felkel:(
nem használ, ha simogatom, ringatom, beszélek hozzá,cumit adok neki, vagy teát vagy vizet, szóval semmi, csak a cici!
A többivel csak hangos sírást, és 1,5 órás fent létet érek el...
Amúgy egy pár hónapig átaludta, csak aztán egyszerre jött a foga, és beteg lett, akkor éjjel megszoptattam, mert úgy kínlódott.De belegondolva nem csinálnám másképp...igaz, hogy akkor hozzászokott, de nem lett volna szívem sírni hagyni betegen, szenvedve, csak hogy nekem később jobb legyen...
De most már jó lenne ha aludnánk éjjel:))
Először is szilárd elhatározással. Amíg nem ért meg benned, hogy márpedig végigcsinálod, addig felesleges is elkezdeni.
Ha biztos vagy benne, hogy ezt akarod, akkor utána sok-sok türelemmel. Eszedbe ne jusson egyedül hagyni sírni az ágyában, attól csak pánikba esik! Kínáld vízzel (ne teával, ahhoz is hozzászokik!), simogasd, ringasd, maradj mellette, amíg vissza nem alszik. Lesz pár kellemetlen éjjel, de megéri.
Viszont újra hangsúlyozom: csak akkor kezdj neki, ha biztos vagy benne, hogy ez a helyes lépés! Ha bizonytalankodsz, és csak azért szeretnéd, mert anyukád/orvos/szomszédasszony stb. szerint "már át kéne aludnia az éjszakát", akkor felesleges ezzel kínozni magatokat. Ha azonban elhatároztad magad, ne engedd, hogy bárki keltse benned a lelkifurdalást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!