Ha vegetáriánusként akarom (hozzá) táplálni a 9 hónapos kislányomat hogyan csináljam?
hússal!szerintem ne te döntsd el hogy a gyermeked egyen húst vagy sem.A sovány Húsokban a gyermekek számára nélkülözhetetlen tápanagok vannak(vas)
Ne vond meg a fejlödő szervezettől a húst csak mert te egy új divatnak hodolsz
A helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen ételnek, élelmiszernek a tilalmát sem, azonban célszerű egyeseket előnyben részesíteni, mások fogyasztását csökkenteni. Nincsenek tiltott táplálékok, csak kerülendő mennyiségek.
Adj neki húst,szüksége van rá!Késöbb esetleg ha valami baja lesz a gyermekednek e miatt magadat kell okold!
Szia,
találtam egy oldalt, ahol ezzel foglalkoznak. Szerintem kezdésnek jó lehet.
Egyébként meg mindenki úgy táplálja a gyermekét, ahogy akarja. Nem kellene a kérdezőt lehurrogni emiatt.
Ha olyan sokat olvastál, akkor olvashatnál még egy kicsit... konkrétabban a gyermek fejlődéséhez szükséges tápanyagokról. Már több orvos nyilatkozott arról, hogy mi van akkor, ha egy vegetáriánus pár a gyermekét is vegetáriánusnak akarja nevelni. Ezzel nincs nagy baj, tök egészségesen lehet őket etetni, ha ésszel csinálják. De mint ahogy leírták előttem, a vega gyerekeknek is szükségük van húsra!!! A húsban lévő fehérjét semmilyen más fehérjével nem lehet pótolni, nem ugyanaz.
A másik dolog, hogy az ember igenis vegyes táplálkozású lény, hülyeség, hogy nem húsra lett kitalálva a bélrendszere. Pont ma volt az egyik adón egy film ami arról szólt, hogy az ősember éppen attól lett ember, akkor kezdett el gondolkodni, mikor vadászni kezdett. Míg gyűjtögetett nem volt szüksége rá. Tényleg nem elítélni akarlak, mindenki maga dönti el, de ha a babád egy szigorú, egyoldalú táplálkozásra szoktatod, súlyos következménye lehet. Lehet egészségesen táplálni, ez nagyon szép gondolat és cselekedet, de akkor már mindenképpen kérd ki gyerekorvos, dietetikus véleményét, ne itt a fórumon kérdezz más anyukát. A babád még nagyon érzékeny minden tápanyagra, nem tudja jelezni ha valami baj van, csak ha már nagy a baj! Legyen eszed és beszéld meg ezt szakemberrel nehogy elkezdj a magad feje után ezt-azt megvonni a gyermektől. Ha baja lesz tényleg, mit csinálsz? Kihez rohansz?
Tejtermékeket, tojást, hüvelyeseket adjál többet, zöldborsó, zöldbab, ilyesmi, ezekben sok a fehérje. Üveges bébiételben mi már ettünk 10 hósan halat, az itthoniból még nem mertem adni.
Egyébként én is egyetértek az elöttem szólókkal, gondold át ezt mégegyszer!
Pont akor lessz beteg a gyermeked ha egyoldalúan táplálod.A húsra szüksége van a fejlödő szervezetnek!
Miért minket kérdezel ha szakértő vagy?A Pletykalapban nem írták le,hog mivel lehet potolni a fehérjt?
Ha bogyókkal potlód a hús hiány miatt mellőzött vitaminokat az egészséges?
Az ember évezredek alatt hozzászokott a hús fogasztásához,szükségünk van rá.
Mielött lépsz,beszélj szakemberrel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!