Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is hagyja a babáját addig...

Más is hagyja a babáját addig sírni, még el nem alszik?

Figyelt kérdés
Annyira ölbe baba,hogy nappal nem tudok semmit sem csinálni,mert állandóan az ölemben akar lenni.Éjszaka ezzel nincs gond,szopizik majd alszik tovább a kiságyban.De nappal tényleg,hogy nem tudok semmit sem csinálni.Nagyon rossz látni meg hallani,hogy keservesen sír,de valahogy le kell szoktatnom,hogy ne rajtam legyen mindig.Ti hogyan oldjátok meg?2hónapos kislány anyukája.
2009. szept. 15. 11:27
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Kösd magadra egy hordozókendőben.Szabad a két kezed, a babának is jó és mindent meg tudsz csinálni.
2009. szept. 15. 12:36
 22/24 anonim ***** válasza:

Egy 2 hónapos babának az a legfontosabb, hogy érezze az anyukáját. Nagyon sokat számít ilyenkor a testkontaktus. Mindent sírással fejeznek ki ilyenkor, később, ha már tud beszélni, és szót is ért, el fogja mondani mi a gond, Te pedig elmagyarázhatod neki, most miért nem.

Amúgy, ha az ember kicsit összeszedi magát, egy délutáni alvás alatt, vagy az alatt az 1 óra alatt, amíg csendben elnézegeti a kezét, mindent meg lehet csinálni. Még a meleg ebédet-vacsorát is, csak fel kell egy kicsit pörögni. Meg a rendszer is nagyon fontos. Néha főzz több napra, vagy kérj segítséget. A takarítás pedig tényleg megvan pillanatok alatt, ha vigyáztok rendre.

Később jobb lesz, hidd el, amikor már jobban érdeklik a játékok. Az én fiam 9 hónapos, már ott tartunk, hogy simán másfél órát is eljátszik egyedül! Pedig ősem volt semmi! Sok sikert, és ne hagyd sírni, az nem természetes és nem lesz tőle jobb felnőtt majd.

2009. szept. 15. 12:38
 23/24 anonim ***** válasza:
Amikor 2 hónapos volt a kislányom, nekem is elég nehezen mentek ezek a dolgok. Én bizony nem főzőcskéztem. Rendeltem kaját, apa meg úgyis a munkahelyén eszik meleg kaját. A takarítást meg hétvégén csináltam főleg, közben apa vigyázott rá. A Wc-re én is babahordozóba vittem ki és beszélgettem vele. Ha eközben elkezdett sírni, nem tudtam mit csinálni, azt a pár percet végigsírta, de ezen kívül sosem hagytam sírni. Szerintem egy 2 hónapos még tényleg nem hisztizik, szüksége van rád. Ja, és a pihenést úgy oldottam meg, hogy amikor aludt, néha én is lefeküdtem mellé aludni, így én is kipihentem magam.
2009. szept. 15. 13:04
 24/24 A kérdező kommentje:
A nagytakarítást én is hétvégére hagyom mikor itthon van a férjem is.Hétköznap csak a mosógépet indítom be és teregetek ki, meg a porszívózást tudom le gyorsan.Eddig hétköznap rendeltük a kaját hétvégén meg felváltva főztünk és babáztunk.De rendelni sem tudunk már,nem vagyunk milliomosok.Most már csak heti1-2 alkalommal rendelünk.A pihenést illetően én is akkor alszom amikor Ő.Már ha alszom,mert sokszor rajtam alszik és félek attól,hogy úgy bealszom,hogy lecsúszik rólam.
2009. szept. 15. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!