Aki már hagyta sírni a babáját altatáskor, észre vett később valamilyen káros következményt?
Szerintem a babáknak ettől valószínűleg nem származik " maradandó sérülése", ez inkább az anyának rossz, mert lelkiismeret furdalás gyötri.
Én sosem hagytam két percet sem sírni, nem is lett sírós, sőt! Viszont barátnőim közül néhánynak ez volt az altatás módszere, állítólag 7-10 nap alatt megtanulták a gyerekek, hogy "mi a házirend". Mosmtár 10-12 évesek, én nem látom rajtuk, hogy ez nyomot hagyott volna a kis lelkükben. :)
Ez inkább anyát viseli meg jobban.
Én is így altattam mind a kettőt,
aludtak is szépen mindig.
Sógornőm, aki túlparázta a dolgokat és minden kis nyekkenésre ugrott azonnal, na neki 1 órát sem aludt egész nap a gyerek, éjszaka is csak hajnal 2 körülre "fáradt" el.
A gyereknek aludnia kell.
Az egyik legfontosabb dolog.
És sok baba nem tud úgy elaludni, hogy közben rángatják.
Az enyém is ordított a fáradságtól, az ágyában egy pillanat alatt elaludt.
Már 15 hónapos, lefektetem, itt maradok vele a szobában, 3-5 perc alatt elalszik napközben és megyek főzni, mosni stb.
az en bebim nyolc hos lassan most alakul ki a hisztisiras (sandit fel szemevel latom e hogy sir, es milyen reakciot valt ki vele :)), hat remelem hamar leszokik rola..nem tudok mit kezdeni, felveszem, mert olyan édes, muszaj megolelni..de nem ugrok rogton
de a "rendes" sirasara pattanok
az alvasra. az en babam ha mellefekszek, es atolelheti a karom az mar eleg, vagy berakom a kezem, már nem sir. nem kell "hagyni sirni" a nyugalomhoz.
ismeros anyuka is hagyta sirni a lanyait, ket oran at, meg negyven percen at, mondta hogy majd legkesobb hat honaposan.. hat en nem vagyok ra kepes. a lanyai kulonben edesek, baratsagosak, nem hinnem hogy barmi nyomot is hagyott volna
Szia!
Én kb 2 hónapos kora körül kezdtem el,hogy beraktam a kiságyba mikor alvás idő van,sírt pár percig,és elaludt kb 3 napig volt csak igy mert a mai napig ugyanez a rutin és soha nem kellett ringatnom,amint berakom a kiságyba becsukja a szemét és alszik :)
És nagyon kiegyensúlyozott baba! Most 9 hónapos!
Köszönöm a sok választ!
Az én babám most töltötte be a 9 hónapot és azért gondoltam erre a megoldásra, mert eddig ringatva aludt el, viszont most már ott is dobálja magát, befeszít, sír... már tanácstalan vagyok! Utánanéztem a neten és írnak róla jót és rosszat is. Ezért voltam kíváncsi hogy aki alkalmazza mit tapasztalt! Sajnos nálunk sem lesz más megoldás! Egyébként még pár hónapja én is keményen elítéltem azokat az anyákat akik sírni hagyták a babájukat, de mára úgy érzem ez az egyetlen megoldás! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!