Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert kell egy gyereknek cumi?

Miert kell egy gyereknek cumi?

Figyelt kérdés
Sose ertettem es elegge ellene vagyok. Az en meglatasom szerint a baba vigan meglenne cumi nelkul is, inkabb a szulonek van ra szuksege mikor ordit a gyerek. A mi csaladunkban ez nem szokas, anyukam se hasznalta egyik gyerekenel se, pedig van neki harom is, es a tagabb csaladban sem szokas. Ez mondjuk azt hiszem sokat hozzatesz a nezetemhez, de komolyan erdekel, hogy aki hasznalja, az miert?? Ha no a foga, az a cumival ugyanugy faj neki, arra ott a husito ragoka, ami nem okoz akkora fuggosoget, mint a cumi es a hideg reven meg hatasosabb is. Gyenge csontozatu babaknal erosen meghatarozza a fogak szerkezetet, es a beszedet sem segiti elo. A fuggosegrol meg az utana levo leszoktatasrol ne is beszeljunk. Van neki barmilyen elonye?
2013. márc. 12. 19:25
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
80%
Én cumiztam, mégis szépek a fogaim, soha nem voltam fogszabályozós. A kislányom kiköpte a cumit, hiába adtam volna neki. Egyébként, amíg nem volt gyerekem, én is cumiellenes voltam. De ha neked nem szimpi, nem kell használni. Nem vagyunk egyformák, kinek a pap, kinek a paplan. :)
2013. márc. 13. 13:13
 32/34 anonim ***** válasza:
73%

Nem "kell " vagy "nem kell " cumi. Ilyen nincs. De a cumival el tud a baba játszani, meg tudja nyugtatni saját magát, el tudja altatni magát. Sok-sok előnye, és hátránya is van. Igen, ha sokat cumizik a baba, akkor nagy valószínűséggel hozzászokik, és nehezen fogja elengedni. Persze minden gyerek más. Mondom ezeket én, akinek a babája kb. féléves korig játszadozott a cumival, szivogatta, rágcsálta, de vele nem aludt, hiányozni nem hiányzott soha neki. Aztán egy szép napon már nem érdekelte, és azóta sem keresi. Néha az öklét rágja, ha jön a foga, vagy a cumisüveget.

De elítélni valakit (babát, vagy mamát), mert a cumi fontos neki, nem lehet.

2013. márc. 13. 13:29
 33/34 anonim ***** válasza:
73%

Én teljesen megértelek. Bár nekem és a tesóimnak volt cumink (és mégis az akkori 'divathoz' képest sokáig szopiztunk), az én gyerekeimnek nem volt. Etetőcumi volt/van (teához, tejhez), de játszócumi csak akkor volt a szájukban, mikor a szomszéd gyerekét 'megkóstolták'.

Férjemmel együtt nagyon nem szeretjük, mikor a már javában beszélő gyerek szájában ott lóg a cumi, egész nap, utcán, boltban stb.

De nem ítélem el, sőt megértem azt a szülőt, aki cumit ad a gyerekének (pl. alváshoz), azt a szülőt nem értem meg, aki bizonyos kor után nem veszi el.

2013. márc. 13. 16:00
 34/34 anonim ***** válasza:
50%
Kisfiam cumizott,de tényleg egy idő után nem kell az a gyereknek,a szülőnek tudnia kell leszoktatnia a gyereket,én sem értem mikor a szülő kiakad h oviba miért nem cumizhat a gyerek,na az azért már durva...
2013. márc. 13. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!