Miert kell egy gyereknek cumi?
Nem "kell " vagy "nem kell " cumi. Ilyen nincs. De a cumival el tud a baba játszani, meg tudja nyugtatni saját magát, el tudja altatni magát. Sok-sok előnye, és hátránya is van. Igen, ha sokat cumizik a baba, akkor nagy valószínűséggel hozzászokik, és nehezen fogja elengedni. Persze minden gyerek más. Mondom ezeket én, akinek a babája kb. féléves korig játszadozott a cumival, szivogatta, rágcsálta, de vele nem aludt, hiányozni nem hiányzott soha neki. Aztán egy szép napon már nem érdekelte, és azóta sem keresi. Néha az öklét rágja, ha jön a foga, vagy a cumisüveget.
De elítélni valakit (babát, vagy mamát), mert a cumi fontos neki, nem lehet.
Én teljesen megértelek. Bár nekem és a tesóimnak volt cumink (és mégis az akkori 'divathoz' képest sokáig szopiztunk), az én gyerekeimnek nem volt. Etetőcumi volt/van (teához, tejhez), de játszócumi csak akkor volt a szájukban, mikor a szomszéd gyerekét 'megkóstolták'.
Férjemmel együtt nagyon nem szeretjük, mikor a már javában beszélő gyerek szájában ott lóg a cumi, egész nap, utcán, boltban stb.
De nem ítélem el, sőt megértem azt a szülőt, aki cumit ad a gyerekének (pl. alváshoz), azt a szülőt nem értem meg, aki bizonyos kor után nem veszi el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!