Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert kell egy gyereknek cumi?

Miert kell egy gyereknek cumi?

Figyelt kérdés
Sose ertettem es elegge ellene vagyok. Az en meglatasom szerint a baba vigan meglenne cumi nelkul is, inkabb a szulonek van ra szuksege mikor ordit a gyerek. A mi csaladunkban ez nem szokas, anyukam se hasznalta egyik gyerekenel se, pedig van neki harom is, es a tagabb csaladban sem szokas. Ez mondjuk azt hiszem sokat hozzatesz a nezetemhez, de komolyan erdekel, hogy aki hasznalja, az miert?? Ha no a foga, az a cumival ugyanugy faj neki, arra ott a husito ragoka, ami nem okoz akkora fuggosoget, mint a cumi es a hideg reven meg hatasosabb is. Gyenge csontozatu babaknal erosen meghatarozza a fogak szerkezetet, es a beszedet sem segiti elo. A fuggosegrol meg az utana levo leszoktatasrol ne is beszeljunk. Van neki barmilyen elonye?
2013. márc. 12. 19:25
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
71%

Ja, és egy lakótelepi lakásban voltál az üvöltő gyerekkel úgy, hogy ott próbált még aludni a férjed akinek másnap koncentrálni kellett a munkahelyén meg a 3 éves gyereked akinek szintén pihennie kellett?

Na meg más gyereke mégis más gyereke, őszintén szólva engem nem nagyon izgat ha másé üvölt, persze ha rám lenne bízva megpróbálnám kedvesen megnyugtatni, de ha nem sikerül az sem annyira aggasztana, hiszen én csak átmenetileg vagyok az életében.

Lehet, hogy a cumiból ESETLEG kioldódhat valami, de ha a gyereket minden káros anyagtól féltjük, akkor levegőt se vegyen. Egy kisbaba pedig - ahogy a környezetemben láttam - előbb-utóbb megtalálja az ujjacskáját, és utána büszkélkedhetek vele, hogy bezzeg az enyém nem csócsálja azt a káros műanyagdarabot, ha épp a homokozó közepén fetreng és az ujját szopja 7 évesen és hisztérikus rohamot kap, ha az anyukája kedvesen rászól (láttam az esetet - anyuka szerint mindenhol szopja az ujját, a suliban az órán, a vécén ülve, játék közben). Közben az én ex cumis gyerekem meg 3 évesen minden cirkusz nélkül leszokott 2 nap alatt, és neki még csak nem is csálék a fogai.

2013. márc. 12. 21:01
 22/34 anonim ***** válasza:
75%

Azért használjuk, mert megnyugtatja a babát, segít neki az ellazulásban, az elalvásban.

Olyan, mint amikor ringatod, vagy a pelust ütemesen paskolod, vagy szoptatod. Mind hasonlóan ritmusos tevékenység, ami ellazítja, megnyugtatja a babát.

Eleinte én sem akartam neki adni (nem is adtam) a férjem kezdte el neki adni 1,5-2 hónapos kora körül. Csak akkor használja, ha fáradt és általában azzal alszik el (de olyan is van, hogy nélküle).

Engem az a gondolat győzött meg, hogy odaadjam a cumit, hogy azt el tudom venni tőle, míg az újját majd nem.

2013. márc. 12. 21:10
 23/34 anonim ***** válasza:
50%
Hát jó, akkor te majd nem adsz cumit a gyerekednek. Aztán amikor te már fél órája ringatod, meg mászkálsz vele, én már rég alszok, mint a bunda, mert a gyerek fél perc alatt elaludt cumival.
2013. márc. 12. 22:08
 24/34 anonim ***** válasza:
58%

Ezt most tényleg kérdezed vagy csak egy provokatív kérdést szerettél volna feltenni? Vgay esetleg a te véleményedet hangoztatni?

Én is bébiszitterkedtem és több gyerek is felnőtt mellettem ,de hidd el nem ugyan az! Amikor megszületett a fiam akkor jöttem rá erre.

Ha au itteni anyukák véleménye meg nem érdekel,mert inkább a te álláspontodat erőlteted/fejted ki akkor minek a kérdés? A google-ba ezer egy témát /leírást/ orvosi véleményt találsz a cumizás negatív és pozitív hatásáról.

2013. márc. 12. 22:18
 25/34 anonim ***** válasza:
80%

Én cumiellenes voltam, csak a biztonság kedvéért vettem, de dobozostul beraktam a szekrény mélyére.

De, a gyerek imádja! Már a kórházban is kellett volna neki. Este csak azért kel fel, ha észreveszi, hogy kiesett, hogy adjam vissza neki, és már alszunk is vissza. Nem tudom, mi a jó neki ebben, azt hiszem, ezt hívják komfort szopásnak. Isten adta áldott jó gyerek, ha ezt Ő szereti, akkor odaadom, és kész.

2013. márc. 12. 22:57
 26/34 anonim ***** válasza:
46%

Ez a kérdés amúgy olyan szintű, mint a szoptatás vagy a tápszerezés témája...

És, eléggé arrogánsan tetted fel a kérdést, mint akinek rossz napja volt, és itt akarsz balhézni.

2013. márc. 12. 23:04
 27/34 anonim ***** válasza:
66%
Hat Dragam marpedig Neked fogalmad sincs errol a dologrol. Ezt fogadd el. Amig nincs gyermeked, akit magadnal is jobban szeretsz, feltesz es ovsz, addig marpedig maximum tisztelettel olvasd el az Anyukak velemenyet a temaban es tanulj. En se nem cumi parti se nem cumi ellenes nem vagyok. Ha igenyelte volna a fiam en orultem volna neki. De maximum elhajitotta. Nem, Te nem tudod milyen ejszakazni es aggodva, szivfajditoan nezni ahogy a gyermeked vorosre orditja a fejet egesz nap annyira faj a hasa. Ha a cumi segitett volna neki akkor az, semmi ordogi nincs a cumiban. De nekunk nem segitett sajnos. Kedves kerdezo: gondolkozz el kicsit, ne tegyel fel provokativ kerdest, mert itt szetszednek :)
2013. márc. 12. 23:07
 28/34 anonim ***** válasza:
86%

Én sem úgy nyitottam, hogy márpedig cumizni fog a gyerek, a terhesség alatt kaptam ajándékba, feltettem a polcra. A gyerek 8. napos korában a férjem levette, kibontotta, kifőzte és belenyomta a gyerek szájába. Szerintem életet mentett. Addigra már totálisan kikészült mindenki, mert a kisasszony úgy képzelte a méhen kívüli életet, ahogy az űrrepülő rácsatlakozik a Szojuz űrállomásra ő rácsatlakozik a cicire és ott marad napi 24 órában. Időnként kortyol, ott alszik, cumizgat, én meg tehénkedek mellette és simogatom a hátikóját. Ha nem volt betömve a szája a mellemmel, akkor üvöltött. A rekordom 4 órás folyamatos szoptatás volt, nem 4 óránként evett, hanem 4 órán át nyammogott rajtam, ha kihúztam a szájából a mellem akkor felébredt és üvöltött, hogy de hát ő eszik, akkor nagy mérgesen kortyolni kezdett, bealudt, stb.

Ez a 4 órás szoptatás ütötte ki a biztosítékot a férjemnél, hogy én meg ott zokogok, hogy éhes vagyok, pisilni kell és zuhanyoznék.

2013. márc. 12. 23:30
 29/34 anonim ***** válasza:
66%

Nem, tényleg nem tudod, hogy miről beszélsz, amíg nincs saját gyereked. Tapasztalatból beszélek. Én is sokat okoskodtam, amíg nem volt sajátom :)

Teljesen más. Más gyereknél azt mondod (én is azt mondtam), hogy nem hal bele 5 perc üvöltésbe. De ha a saját gyerekem üvölt akár csak 5 percet is, attól meg tud szakadni a szívem, és ha enyhíthetem a "szenvedését", mondjuk cumival, akkor megteszem, mert nem bírom hallgatni a sírását.

Amúgy nem értem mi bajod van a cumival. Rengeteg baba használja, és nincs tőle semmi baja. Az olyan típusú babák, akik szopizással nyugtatják le magukat, azok az ujjukat fogják szopni, ha nem kapnak cumit, és az sokkal rosszabb, deformálja a fogakat, sokkal nagyobb a fertőzésveszély stb.

2013. márc. 13. 04:39
 30/34 anonim ***** válasza:
74%
En elhataroztam h nem fogok cumit adni a gyereknek. Aztan megszuletett. Hasfajos volt, amikor nagyon fajt neki akkor az olemben ringattam es eroteljesen cumizott ez megnyugtatta vmennyire. Utalja es kikopi de ha olyan a szituacio kell neki, megnyugtat. A masik megoldas ha cicire teszed, viszont akkor jol elaztatja meg begyullad ha sokaig cumizgat csak. Akkor inkabb a cumi!
2013. márc. 13. 08:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!