Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miert kell egy gyereknek cumi?

Miert kell egy gyereknek cumi?

Figyelt kérdés
Sose ertettem es elegge ellene vagyok. Az en meglatasom szerint a baba vigan meglenne cumi nelkul is, inkabb a szulonek van ra szuksege mikor ordit a gyerek. A mi csaladunkban ez nem szokas, anyukam se hasznalta egyik gyerekenel se, pedig van neki harom is, es a tagabb csaladban sem szokas. Ez mondjuk azt hiszem sokat hozzatesz a nezetemhez, de komolyan erdekel, hogy aki hasznalja, az miert?? Ha no a foga, az a cumival ugyanugy faj neki, arra ott a husito ragoka, ami nem okoz akkora fuggosoget, mint a cumi es a hideg reven meg hatasosabb is. Gyenge csontozatu babaknal erosen meghatarozza a fogak szerkezetet, es a beszedet sem segiti elo. A fuggosegrol meg az utana levo leszoktatasrol ne is beszeljunk. Van neki barmilyen elonye?
2013. márc. 12. 19:25
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Az, hogy uvolt, annak oka van. Ha faj a foga, akkor az. Ha oltoztetik, akkor az. Mindketto allapot, az egyiken gyorsan lehet segiteni, a masikat lehet enyhiteni. A cumi egyiket se oldja meg, csak a szulot nyugtatja. Nehogy mar ne birjon ki egy oltoztetest. (eleg sokat vigyaztam csecsemore, tudom, hogy rugdos es, hogy voros a feje az uvoltestol, de azt az 5 percet tan kibirja.)
2013. márc. 12. 19:51
 12/34 anonim ***** válasza:
88%

10: Szerintem nincs benne rendszer, az enyémek 6 hónapig csak anyatejet kaptak, mégis cumiztak. Utána pedig 2 éves koruk után is ciciztek még.

Ja, és a nagyobb olyan tisztán beszélt, hogy soha egy percet sem kellett logopédiára járnia, az összes óvónő a csodájára járt, hogy ilyen szépen beszélő gyerek igazán ritkaság.

Baráti körben mindenféle variációt láttam, cumis/ujjszopós/nem cumis, a legrosszabb az ujjszopás, és azoknak a gyerekeknek a leszoktatásával volt a legtöbb gond. Ott még nem is tudod szabályozni, némelyik gyerek a homokozó közepén is elfekszik az ujját szopva, amivel már végigsimogatta a környék összes kutyáját, letépte a kutyapisis pitypangot és végigtapizta az összes korlátot.

Az meg hogy cumi vagy nem cumi, tök mindegy. Nem ez a leglényegesebb a gyereknevelésben, annyira nem számít semmit.

2013. márc. 12. 19:52
 13/34 anonim ***** válasza:
58%
És miért jó, ha a baba 5 percig ordít inkább? Mindkettőjüknek jobb, ha a baba cumizik. Ennyi. Nem értem miért rossz, ha valaki meg akarja nyugtatni a babát.
2013. márc. 12. 20:09
 14/34 anonim ***** válasza:
71%
Olyan aranyos, amikor az, akinek nincs gyereke okoskodik. Egészen más ám csak vigyázni egy gyerekre, mint non-stop ellátni, vele lenni, szülőnek lenni. Könnyű az elveket hangoztatni amíg nincs gyereked. Mondom ezt úgy, hogy a fiam nagyon rövid ideig cumizott, az ujját sem szopja, a cumival és az ujjával is csak az ínyét nyomkodja, mert megint jön a foga. Viszont teljesen megértem a cumizó babák szüleit, nagyon jól meg tudja nyugtatni a gyerekeket.
2013. márc. 12. 20:10
 15/34 anonim ***** válasza:
80%

11: Vigyázni néha egy gyerekre teljesen más, mint egész éjszaka ringatni egy gyereket, mert ha nem cipeled a seggét akkor üvölt mint a sakál, felkeltve az egész családot, apuka meg mondjuk másnap utasokkal teli buszt vezet és azt talán nem kéne 2*2 órás szunyókálás után.

És miután napok óta nem aludtál 4 óránál többet egyben rázendít megint a gyerek, akkor cumit adni neki szerintem nem ördögtől való.

Amúgy meg nem tök mindegy? Amikor látok dohányzó anyukát, gyerekek kétpofára isszák a kólát meg az energiaitalokat, felmerül kérdésként hogy a 7.-es gyereknek lehet-e köldökpiercingje, vagy rinyál hogy 14 éves és miért nem alhat a "pasija!!" náluk és még sorolhatnám, akkor úgy gondolom, hogy a gyereknevelésben nem a cumi a főgonosz ami tönkre teszi a csemete egészségét.

2013. márc. 12. 20:15
 16/34 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is kiköpi.De mint anya én is osztom azt h néha jó lenne ha kellene neki.Ha este felébred csak ciciztetni tudom,hogy megnyugodjon, ha meg ugye kellene neki a cumi akkor csak betenném a szájába és akkor lenne esélyem aludni.Amíg nincsen babád ezt nem fogod tudni megérteni.
2013. márc. 12. 20:15
 17/34 A kérdező kommentje:
Au-pair voltam, egy depresszios egyedulallo anya mellett, es az o 2 honapos gyerekere vigyaztam, fel even at. Szerintem tudom mirol beszelek. Anyuka azt se tudta hol van, a gyereket kb. csak latasbol ismerte. Van nemi fogalmam az uvoltesrol meg az ejszakazasrol. Nehany ezer evig elvoltak mestersegesen eloallitott muanyag nelkul a gyerekek es a szulok is es nem kellett azon gondolkozni, hogy vajon milyen veszelyes szer van benne. (legutobb 2 eve talaltak benne ezt-azt, legalabbis a mediaban 2 eve volt utoljara szo rola) Igaz, hogy ennel vannak sokkal, sokkal rosszabb dolgok is, de attol meg a kevebe rosszat nem kell hasznoskent felutntetni.
2013. márc. 12. 20:24
 18/34 anonim ***** válasza:
62%
Figyelj, mi úgysem tudunk meggyőzni, hogy a cumi nem ördögtől való és igen jól tud jönni egy sírós gyerek mellett. Majd ha születik egy saját babád , akivel nem fél évig leszel együtt, hanem állandóan, akkor átgondolod ezt a dolgot. Ha szerencsés leszel és nem igényli a gyereked a cumit, akkor meg legyél érte a sorsnak hálás. 14-es válaszoló
2013. márc. 12. 20:51
 19/34 anonim ***** válasza:
65%
Fiam nem cumizik,nem szopja az ujját meg úgy nagyon nem érdekli semmi,a háztartási dolgokon kivűl.Öltözést kibirom amig üvölt,na de a sétálás vagy az autókázás más tészta.Mind a kettőben bőg,néha üvölt.Amig kicsi volt,úgy kellett sétálnom vele,h az egyik kezemmel a cumisüveget tartottam a szájába lefejt tejjel pl.Még az is ok,na de autókázás,tehát utazás közben is végig üvölti az utat,holott semmi baja nincs,csupán csak mászkálni szeretne az autóban már elég sok az idegrendszeremnek.
2013. márc. 12. 20:57
 20/34 anonim ***** válasza:
55%
Én azt nem értem ha állandóan kiköpi minek teszik nekik mindig vissza.
2013. márc. 12. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!