Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi csináljak, hogyan alakítsam...

Mi csináljak, hogyan alakítsam ki a napirendet?

Figyelt kérdés
4 hónaposak vagyunk, de még mindig nincs napirendünk, össze-vissza vagyunk. Egyedül az éjszakák stimmelnek nagyjából. Este fél 8, 8kor már alszik. Éjszaka 1kor és 4kor kel enni. De miután felébredünk felborul minden. Próbálnám őt kb 3 óránként etetni, de van hogy magától kér(sír)és nem tudjuk a 3 órás időközöket betartani. Így van, hogy 2 van hogy másfél óránként kér enni, és én is összezavarodok teljesen. Nem tudom,hogyan lehetne rendszert kialakítani.? Kezdjek aggódni?
2013. márc. 12. 13:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem már nyolc hós a fiam, sose volt napirendünk, még fürdésben meg ilyenekben sem. Kaptam is rendesen a védőnőtől, anyámtól stb... Mostanra beállt magától!!! Szerintem ne aggódj ezen! Főleg ne erőltess semmit, ha szoptatsz még, akkor van gáz, olyan szempontból, hogy ha tele lenne a pocakja, akkor nem kérne két óránként enni, akkor védőnő megmondja, hogy próbáld a tápszert, vagy a hozzátáplálást csinálni. Csak lazán! A lényeg, hogy ne menj tönkre idegileg.
2013. márc. 12. 13:11
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem jó a babának sem hogy nincs napirend. Próbáld tartani a 3 órát. Ha hamarabb kezd sírni akkor próbáld meg lefoglalni. Pl.: Vidd el sétálni, vagy játssz vele. Ha kicsit sír is nem lesz baja tőle. Tudom hogy rossz hallgatni. Ha tudjátok tartani az evés közötti időt akkor próbáld mindig ugyan abban az időben vinni sétálni, vagy este a fürdés ... stb. A lényeg hogy legyen biztos pont a pici életében. Eleinte kicsit nehéz, de hidd el megéri.
2013. márc. 12. 13:15
 3/12 anonim ***** válasza:
Pontozzatok le, én értem, hogy miért kéne az a napirend. De ráerőszakolni, vagy hallgatni az ordítást nem akarom! Az első válaszoló vagyok, és simán kialakult a napirendje, a saját ritmusa szerint, minden kényszer nélkül, és az lett a 'biztos pontja'. Sose 'húztam' ha éhes volt. Jóllakik a babád? Írj már!
2013. márc. 12. 13:20
 4/12 A kérdező kommentje:
Sajnos tápszeres. Próbáltam már, hogy húzom az időt, de egyre jobban sír, és nincs szívem szenvedni hagyni őt. Tudom ,hogy jó ha van napirend, mert a baba is tudja mire számíthat, próbáltam s Suttogó tanácsait is megfogadni, de úgy látszik egy csődtömeg vagyok ebben. Azért nem adom fel, lehet írni fogom, hogy mikor alszik, mennyit, mikor van fenn, mikor eszik és talán kibírok valamit következtetni.
2013. márc. 12. 13:21
 5/12 A kérdező kommentje:
Én is bízom benne, hogy magától kialakul a rend, csak biztos idő kell hozzá, csak azért vagyok megijedve, mert sokat olvastam már itt is arról, hogy az ilyen korú babáknak már van napirendje. Nem erőltetném én sem tényleg, de az ember is jobban eltudja végezni az itthoni teendőit, ha tudja, hogy mikor mit csinál a baba. Persze nem ez az elsődleges! Amúgy össze vissza eszik, mert ált. 70-80 ml-t eszik de van hogy csak 50-et, mondjuk este bevágta lefekvés előtt a 110-et, de ez nagyon ritka. Gondolom azért szeretne sűrűbben enni, mert ezekkel a 80 ml-kel nem nagyon van el sokáig. Passzzz.....
2013. márc. 12. 13:26
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha nem eszik csak 50 ml akkor igazából nem éhes. Lehet hogy megszokta azt hogy ha sírdogál akkor egyből kap enni. Nem azt írtam, az előbb hogy hagyni kell ordítani, hanem azt hogy ha kicsit sírdogál attól nem lesz baja. Próbáld elvarázsolni Pl.: Kapcsolj zenét táncolj vele, vagy huncutkodj vele. A lényeg hogy ne 1,5 óránként egyen mert az a babának sem jó. Hidd el sikerülni fog. Csak kitartás kell, ne add fel z első akadálynál.
2013. márc. 12. 13:33
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Megpróbálok akkor majd valahogyan figyelmet terelni... :), remélem sikerül majd valahogy. :D
2013. márc. 12. 13:37
 8/12 anonim ***** válasza:

Dehogy vagy csődtömeg:)!

Szerintem kicsit ott siklik el a dolog, hogy az evésekben próbálod meghatározni a napirendet. Próbálj más kapaszkodókat kitalálni, meghatározni. Például felkelés, séta- bevásárlás, takarítás, "játék", ilyesmi. Aztán hogy ezek között mikor eszik, szerintem tök mindegy. Nem kell, hogy az evés határozza meg a napot.

2013. márc. 12. 13:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is az lehet a gond, hogy megszokta, hogy ha sír akkor rögtön kap enni. Persze ezt nem azért írom, hogy ne adj neki enni ha tényleg azért sír, de ez így ördögi kör. Azért eszik keveset egyszerre mert ilyen gyakran eszik és ezt megszokta. Az én babám 3 hónapos és 3 óránként eszik 130 ml-t. Néha előfordul, hogy 2,5 óra utána kéri, meg olyan is, hogy 4 óra múlva. De az átlag három meg van. Egyébként emiatt nekünk sincs pontosan kiszámítható napirendünk. De mostanában vettem észre, hogy kezd átállni arra, hogy ritkábban de hosszabban alszik nap közben. Remélem így lassan nálunk is beáll a rendes napirend. Kitartás és valahogy próbáld meg átállítani arra, hogy egyszerre többet egyen és akkor tovább fogja bírni. Gondolom ez az elején nem lesz könnyű, de sok sikert hozzá!
2013. márc. 12. 15:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ja és az én babám is tápszeres sajna.
2013. márc. 12. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!