3650 grammal született a babám,1 hetes, nagyon sokat alszik. Szeretnék neki napirendet, hogy alakítsam?
Éjszaka ne keltsd fel, max. egyszer. Pl. 11 után ráér hajnalban 4-5 óra körül, ha addig magától nem ébred fel. Vagy az esti 7 után csak 2-3 körül. Ezzel megkönnyíted a magad dolgát, később nem fog éjszaka felébredni. Én is így csináltam és szerencsére maradt az éjszakai egyszeri-kétszeri felkelés. Persze ez babafüggő is! A nappal szerintem teljesen jó, ha a baba fejlődik rendesen és nem kel fel arra, hogy éhes!
Boldog babavárást!
Nekem mind a háromnál bevált, hogy három óránként etettem Őket, +- fél óra eltérésse. Pesze csak nappal. Éjjel meg ahogy ébredtek. Mindhárom babánál a következő rend ált be. Reggel 6, aztán 9, 12, 15, 18 órakor volt etetés (a kicsinél még most is). Aztán 10-11 körül este még álmában meg szoktam etetni, hogy éjszaka minnél később kelljen fel. Ha 3 és fél óránál többet alszik én felébresztem, egyrészt mert feszül a cicim, másrészt, mert valamennyire már éhesnek kell lennie, ha nem is annyira, hogy üvöltsön. Ha viszont evés után 2 és fél órával nyugtalan, akkor is megetetem.
Az egyhetes babák még nagyon sokat alszanak. Szerintem max egy hét múlva tapasztalod majd, hogy már nem alszik annyit. Szerintem azért lenne jó a három óra, hogy stabitizálódjon a tejtermelés. Minnél több inger, annál több tej. Egyébként vannak babák, akiknek a 4 órás napirend a jó és hiába ébreszted 3 óra után, akkor még nem hajlandó enni. Figyeld a picidet és közösen ki tudjátok majd a lakítani a napirendet, ami mindkettőtöknek megfelel. Ilyen pici korban még minden változásban van. Ettől ne ijedj meg, talán 6 hetes kora körül számíthatsz arra, hogy állandósul a napirend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!