Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt valaki akinek a...

Van itt valaki akinek a babája 24-25. hétre született? Mi van veletek azóta? Mekkora volt a pici?

Figyelt kérdés
Szomszédunk ma szült 25. hétre 650gr-os babát! Nagyon izgulok értük!

2011. nov. 18. 22:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
koraszulott.com/.../185-a-koraszueloettek-eselyei.html
2011. nov. 18. 22:47
 2/16 anonim ***** válasza:

Jaj, ez kemény. :S

Ismerősöm a 24. hétre szült tavaly, igaz, az ő babája kicsit nagyobb volt, 700 gramm körüli. Lassan egyéves a kislány, és rohamosan fejlődik, pl. 10 hónaposan felállt, am nem lenne egy nagy szám, de az korrigálva csak 6 hónap. Viszont azt hiszem, olyan 3 hónapot volt kórházban, mielőtt hazamehetett, és még utána sokáig nem vihették emberek közé.

Sajnos az ilyen korai születés még ma is nagyon veszélyes, ha túl is élik, nem ritka, hogy valamilyen maradandó fogyatékosságuk lesz, de szerencsére azért ma már olyan fejlett az orvostudomány, hogy egyre nagyobb esélyük van ezeknek a babáknak is a későbbi teljes életre. Szurkolok a családnak!

2011. nov. 18. 22:48
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ikreim 25. héten születtek 650 és 730 grammal. A nagyobbik élt 18 napot. Azt mondták, ikreknek rosszabbak az esélyeik, és nagyon egyedi, hogy mennyire erős a baba - mennyire akar élni... Minden jót Nekik!!!
2011. nov. 18. 22:53
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én ikreim 30. hétre születtek. A nagyobbik sem érte el a másfél kilót.

Ők már nagyok, mindketten lányok. A kisebb súlyú mozgás és értelmi fogyatékos lett súlyos oxigénhiányos állapot miatt, a nagyobbiknak részképesség zavarai vannak szerintem, de ezt senki meg nem mondaná rajtam kívül.Kifejezetten ügyetlen bizonyos hétköznapi dolgokban, de emellett az iskola legjobb futója, és majdnem jeles tanuló.

Nagyon sok múlik a szülési traumán. Hogy volt e oxigénhiány vagy légzés leállás, és lesz e tüdőgyulladás, agyvérzés. Rengeteg szövődmény lehet ilyen kis korban, de nem kezdek bele....

Reméljük nem lesz semmi gond, de nagyon-nagyon kicsi:(

2011. nov. 19. 01:55
 5/16 anonim ***** válasza:
Nekem szült egy ismerősöm pont ekkora babát. Azóta 5 hónap telt el, még csak el sem merték mondani senkinek, hogy megszületett (azt se látta senki, hogy terhes volt, ugyanis ő sem tudta, mivel spirál volt fent, csak be volt gyulladva, és rosszul lett, és doki mondta, hogy azonnal életmentő császár). Azóta büszke szülők, a pici 3500 g, nagyon édi. Valami van a májával, de hátha kiheveri azt is. Nagyon erősek ezek a picik.
2011. nov. 19. 07:36
 6/16 anonim ***** válasza:
az én családomban ketten is születtek ilyen picin, ki súlyosabb ki enyhébb károsodást szenvedett, de mindenikről elmondható hogy képességeik az átlagnál gyengébbek. mindketten fiúk, sajnos buták és ügyetlenek.
2011. nov. 19. 10:43
 7/16 anonim ***** válasza:
A barátnőm kislánya 25.héten született 650gsajnos csak három hetet élt.Az én kisfiam csak fél kilo 24hetes volt és kicsit se élt.
2011. nov. 19. 12:20
 8/16 anonim ***** válasza:

sya!

Kisfiam májusba született 600grammal.Voltak problémák, de élni akart.

Szeptember 20-án hoztam haza a kórházból.

Pont a héten voltam vele kora gondozáson: a tüdőbetegségét kinőtte.A sérvét sem kell műteni.

Eddig ugy néz ki semmi nem maradt vissza. Jelenleg majdnem 4kg.

A doki le volt döbbenve, hogy milyen ügyes és figyelmes.(gagyog, kacag, kinyomja magát...stb)

Kitartást kívánok nekik.

Ha van kérdésed nyugodtan írj!

kitty

2011. nov. 19. 20:33
 9/16 anonim ***** válasza:
Szia! Megírnád, mi történt velük azóta? Hogy vannak? Köszi!
2011. dec. 15. 23:01
 10/16 A kérdező kommentje:
Szia! Sajnos agyvérzést is, meg tüdőgyulladást is kapott, de túlélte mindkettőt! Nagyon akar élni, és már több mint 1 kg (de nem tudom pontosan a súlyát, mert 1 hete hívtam az anyukáját). Azt tudom, hogy 595 grammra visszafogyott, születése után. Szóval körülményekhez képest jól van! Köszi, hogy érdeklődtél!
2011. dec. 16. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!