Van itt valaki akinek a babája 24-25. hétre született? Mi van veletek azóta? Mekkora volt a pici?
Jaj, ez kemény. :S
Ismerősöm a 24. hétre szült tavaly, igaz, az ő babája kicsit nagyobb volt, 700 gramm körüli. Lassan egyéves a kislány, és rohamosan fejlődik, pl. 10 hónaposan felállt, am nem lenne egy nagy szám, de az korrigálva csak 6 hónap. Viszont azt hiszem, olyan 3 hónapot volt kórházban, mielőtt hazamehetett, és még utána sokáig nem vihették emberek közé.
Sajnos az ilyen korai születés még ma is nagyon veszélyes, ha túl is élik, nem ritka, hogy valamilyen maradandó fogyatékosságuk lesz, de szerencsére azért ma már olyan fejlett az orvostudomány, hogy egyre nagyobb esélyük van ezeknek a babáknak is a későbbi teljes életre. Szurkolok a családnak!
Az én ikreim 30. hétre születtek. A nagyobbik sem érte el a másfél kilót.
Ők már nagyok, mindketten lányok. A kisebb súlyú mozgás és értelmi fogyatékos lett súlyos oxigénhiányos állapot miatt, a nagyobbiknak részképesség zavarai vannak szerintem, de ezt senki meg nem mondaná rajtam kívül.Kifejezetten ügyetlen bizonyos hétköznapi dolgokban, de emellett az iskola legjobb futója, és majdnem jeles tanuló.
Nagyon sok múlik a szülési traumán. Hogy volt e oxigénhiány vagy légzés leállás, és lesz e tüdőgyulladás, agyvérzés. Rengeteg szövődmény lehet ilyen kis korban, de nem kezdek bele....
Reméljük nem lesz semmi gond, de nagyon-nagyon kicsi:(
sya!
Kisfiam májusba született 600grammal.Voltak problémák, de élni akart.
Szeptember 20-án hoztam haza a kórházból.
Pont a héten voltam vele kora gondozáson: a tüdőbetegségét kinőtte.A sérvét sem kell műteni.
Eddig ugy néz ki semmi nem maradt vissza. Jelenleg majdnem 4kg.
A doki le volt döbbenve, hogy milyen ügyes és figyelmes.(gagyog, kacag, kinyomja magát...stb)
Kitartást kívánok nekik.
Ha van kérdésed nyugodtan írj!
kitty
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!