Mennyit bír ébren lenni nappal az 5 hó körüli babád egyhuzamban? Hogy alakítsam a napirendet?
Hát az én fiam borzasztó alvó.5 hónapos múlt és utál aludni,minden altatás egy rémálom.Kb. mintha lemaradna élete legfontosabb eseményeiről ez idő alatt.Ha rajta múlna,akkor fenn lenne egész d.e ,csak olyankor már annyira nyűgös,hogy muszáj küzdenem vele,hogy "márpedig alszol!"Van,hogy 1-1,5 órát kell altatni és jobb esetben alszik 1 órát egyben.
Én azt vettem észre,minél jobban kifárad,annál többet tud aludni.
Eddig reggel 7-8 fele kelt és akkor dél körül altattam el,de kb. 1 hónapja már reggel 5-kor kukorékol és így beiktattam 8-9 körülre még egy alvást.
D.u már csak 1X alszik és max. 6-ig,mert ha tovább hagyom este nem alszik el sehogy sem.
Nálunk éjszaka még kel,kb. 2 óránként (korábban egyszer kelt fel csak,nem tudom mi "romlott" el benne).
Viszont az tény,hogy alvásigénye az nagyon kicsi,már újszülött korában is így volt.
Jó ötlet,próbáld meg kitolni az altatásokat (ha bírod idegekkel:) ),lehet hogy működni fog.
5 hósan nekem még 3x aludt napközben.
Nálla kb úgy volt hogy ébredéstől számítva 2 órát bírt fent lenni.Így délelött 1,5-2 órát,délután 1,5-2 órát aludt és késő délután egy 20-30 perces restartot nyomott,ez egészen 6-7 hónapos koráig kellett a késő délutáni mert akkor nem bírta volna estig.
5 hónapos a babám, én azt a módszert választottam, hogy nem erőltetek rá semmit, hagyom, hogy magának alakítson ki egy napirendet.
Ennek az lett az eredménye, hogy nappal szinte alig alszik, néha beájul fél órákra, amikor már nagyon fáradt (kb napi 2-3-szor), viszont este 10-kor kidől, alszik kb hajnali 4-ig, eszik, utána visszaalszik, és úgy marad délelőtt 10-11-ig. Én mondjuk nagyon örülök ennek a napirendnek, mert utálok korán kelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!