Hogyan tartsunk be egy napirendet ha az 5 hos babám össze vissza alszik és reggel is máskor ébred? Hogy alakitsam ugy anapot hogy legyen 5 étkezés?
Szerintem ne aggódj emiatt. Azt mondják, hogy 3 hónapos korukra a babák kialakítanak maguknak egy napirendet, amit az anyuka maximum csak picit tud befolyásolni. Pl. mikor fürdetsz, mikor mész sétálni. Ha éhes etesd meg, ha álmos, hadd aludjon. Ha alszik éjszaka, akkor semmi gond. Nem kell minden napnak egyformának lennie.
Egyébként én úgy szoktam, hogy rögtön amikor felkel megszoptatom. Kb 2 óra múlva már megint cicit kér, de tudom, hogy nem igazán éhes, hanem inkább álmos. Azért adok neki, vagy alszik rajta, vagy nem, de azért megnyugszik tőle (igaz, 10 hónapos). Este sem ragaszkodom a 3-4 óránkénti etetésekhez, azt olvastam a Suttogóban, hogy ilyenkor kifejezetten jó, ha gyakrabban eteted, jobban bírja éjszaka.
Szerintem se aggódj, majd kialakul magától.Nálunk pl.ebéd nem létezett 2 hónapig, 10 órai után aludt 3-4 órát is, így sokszor du 3-4 óra felé kapta a főzeléket, amikor más baba uzsonnázik, és imádkoztam, h kibírja fürdésig, ha nagyon nem ment, adtam még neki pici adag gyümit akár fürdés előtt is, attól nem telítődött el.Igaz, kevesellte, de eltereltük a gondolatait játékkal, frdéssel, így utána rendesen cicizett-tápszerezett még.
Az alvási szokások úgyis változnak folyamatosan kevesebbet fog igényelni, akkor könnyebb lesz betartani a napirendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!