Hány hónapos korra alakul úgy az étkezés, hogy tápszert vagy cicit csak napi kétszer, reggel és este kapnak?
Figyelt kérdés
Az én babám 7 hós múlt. Reggel és este tászert kap és még uzsonnára is, délután. Viszont ez a déluáni nagyon kevés, alig akar ilyenkor enni. Tegnap megpróbáltam és adtam neki tejpépet gyümölccsel. Szép adagot megevett. Szerintetek áttérhetek a napi kétszeri tápszerre?
Viszont így félő, hogy nem lesz meg az ajánlott 500ml tápszer. A tejpép is annak számít??
2009. dec. 13. 12:09
1/4 anonim válasza:
Szia, nekem 3.5 hónaposan már nem volt elég a tejem a kicsinek, 4 hónaposan pedig feladtam, mert amúgy is vissza kellett mennem dolgozni. 2 hét alatt álltunk át úgy, hogy minden gond nélkül kiváltottuk a tizórait gyümölccsel, az ebédet főzelékkel és az uzsonnát akkor még Sinlac-kal, kicsit később pedig DM-es tejpépekkel. Reggeli-vacsora maradt a tápszer. Szóval ez igény, elhatározás, és babafüggő is, hogy jó evő-e, izlik-e neki. De ha jól megy, már simán meghagyhatod neki csak napi 2x, a tejpép is tejalapú, igy az is beleszámit, igen. Ha meg igy sincs meg a fél liter, tegyél kicsit a főzelékébe is ebédhez például.
2/4 anonim válasza:
Nyugodtan térj át, Én is pont így csináltam kb. 7 hónapos korában, délután tejpépet kezdett kapni, illetve tejberizspépet. Igen, a tejpép is tápszer gyakorlatilag. A napi 500 ml tápszer miatt pedig ne aggódj. Nekünk sohasem volt meg (10 hónaposak vagyunk), mióta elkezdtük a hozzátáplálást. Reggel az már rekord, ha lecsúszik 180 ml, délután max. 150 ml tejpép, és este max. 120 ml tápszer. De ez nagyon max., inkább csak 80-100 ml. Én szoktam adni kislányomnak tízóraira krémtúrót, babajoghurtot, csak hogy minél több tejalapú dolgot egyen.
3/4 anonim válasza:
Szia. 8hónapos korától eszik reggel és este tápszert, uzsonnra pedig tejpépet,tejberizst,tejbegrízt, vagy délelőtt túrót,joghurtot. Így megvan a napi megfelelő mennyiségű tejalapú étkezés. Nyugodtan áttérhettek már ha neki úgy jó.
4/4 anonim válasza:
Azt nem írtam hogy a tejberizst,tejbegrízt tápszerből csinálom, nem rendes tejből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!