10 hónapos a fiam. Hogyan alakítsam a napirendet és az etetéseket?
nekem is 10 hónaposom van, előre jelezném hogy ő már nem anyatejes, fél éves koráig tudtam szoptatni.
az evéssel nekünk sosem volt gondunk, de ismerek olyan anyukát, akinek igen. ha a gyümölcsöt szívesen eszi, akkor főzeléknek próbálj ki ilyeneket, hogy
krumpli-pár szem meggy-hús
rizs-barack-hús
szilvával is lehet bármelyik variációt, ezt lehet, szívesebben megeszi.
ha az almát megpárolod fóliában sütőben, azt is össze lehet keverni krumplival és hússal.
azon ne csodálkozz, hogy 2 alma után is éhes marad, mert az almának a tápanyagtartalma igen csekély, azt próbáld meg banánnal keverni, utána garantáltan nem lesz éhes.
előző vagyok, a napirendről csak annyit, hogy az én babám este fél 8-tól másnap 9-fél 10ig alszik.
fél 10kor kap joghurtot és vajas kenyeret
fél 1 felé húsos főzeléket
fél 4 felé gyümölcsöt
6 felé megint húsos főzeléket
és 7kor még ráönt 300 ml tápszert.
ha kevesebbet próbálok neki adni, ő is felébred hajnalban.
nagyon-nagyon jól eszik a babád!
valószínű hozzászokott az édes ízekhez, ezért nem eszi a főzeléket, jól látod. majd visszaszokik.
mégis mennyi főzeléket eszik meg, amit kevesellsz?
én nem is tudom, szerintem semmit nem csinálsz rosszul, max. annyit, hogy éjjel már nem kellene etetni ilyen nagy babát.
az etetésedit is tök jó időpontokban vannak, szóval szerinzem jó.
szerintem nem kell reggel felkelteni, én legalábbis SOHA nem ébresztettem a babámat, hagytam, hogy aludjon, ameddig akar, max. egy étkezés kimarad, ennyi.
szóval szerin tem tök jól eszik, és egészséges dolgokat is: a gyümölcs, a túró, a tejpép, a joghurt mind nagyon jó, hogy megeszi.
tényleg, próbáld azt, amit az előző, hogy édeskés főzelékekkel szoktatod vissza, pl. alma+krumpli, vagy sütőtök...
Köszönöm szépen!!
Főzelékből kb. egy deciliternyit eszik, korábban néha még ennek a dupláját is legyűrte. Megpróbálom a gyümölcsös főzelékeket, ahogy írtátok.Igyekszem leszoktatni a hajnali evésről, de ehhez még sok idő és türelem kell:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!