Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tanácsot kérnék, hogyan...

Tanácsot kérnék, hogyan tudnék változtatni rajta?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kislányom,szoktam neki énekelni,meg elmondom éppen mit csinálunk,apa mit csinál stb.de ennél tovább nem terjed a fantáziám,nem tudok meséket,történteket kitalálni,sokszor nincs is erőm hozzá.Imádom,de nem vagyok az a "gügyögő" típus, sokszor nem is tudok mit mondani neki.Nem untat vagy ilyesmi,csak én amúgy is kicsit zárkózott vagyok,sokszor többre értékelem a csendet,mint a felesleges csevegést,de nem szeretném,hogy a babámnak kára származzon ebből.Irigylem azokat az anyukákat,akik egész nap beszélnek a babájukhoz minden félét,megállás nélkül.
2013. márc. 12. 09:10
 1/6 Jégtánc ***** válasza:
50%
Esetleg könyvből felolvasni,vagy zenét hallgatni énekelni neki.
2013. márc. 12. 09:16
 2/6 anonim ***** válasza:

nem baj, ha nincs mit mondanod neki :)

mi ilyenkor gyerekdalokat hallgatunk (Kaláka, Alma együttes, Halász Judit...)egy idő után már én is énekelem, ha kell, na nem :)

amit még nagyon szeret a babám, az Mozart.

a másik megoldás, bár tudom, hogy nem a legjobb, hogy hagyom tvzni (mesecsatornákat)

és furcsa, mert azt vettem észre a kisfiamon, hogy igenis igényli néha a csendet és a nyugalmat is.

2013. márc. 12. 09:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Én azt is el szoktam mesélni, amit éppen csinálok. Nem saját, csak vigyázni szoktam egy babára, de akkor ott van mellettem és mondom, amit teszek épp. Néz és figyel. Mondom, hogy "most leszedem a ruhákat a szárítóról", "látod ez egy fekete ez pedig egy kék zokni", "szeretem a pamutot, jó a tapintása", "ha ezzel készen vagyunk, akkor meghallgatjuk a híreket, jó", stb. :) Mint ha lenne esély arra, hogy válaszol :)

Persze, ha neked nincs kedved beszélni, lehet mesét is hallgatni, de az kevésbé hasznos azt mondják, mert nem látja a száját annak ,aki beszél, az artikulációt pedig akkor sajátítja el, amikor látja. Érdemes olvasnod is. Nem muszáj mesekönyvet, ha untat, hisz még csak 3 hónapos, nem sokat fog fel belőle :) olvashatod azt is, ami téged érdekel! :) csak néha nézz rá közben, hogy érezze figyelsz rá :)

2013. márc. 12. 09:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, ki találta ki, hogy egy babához egész nap beszélni kell. Nem kell! Nem attól lesz kiegyensúlyozott, boldog gyerek, hogy lyukat beszélnek a hasába, hogy egy pillanat nyugalma nincs, mert folyamatosan vagy beszélnek hozzá, vagy megy a gyerekzene, mese a tévéből, mit tudom én. Sőt, még beszélni sem ettől fog hamar megtanulni.

Nekem az a véleményem, hogy természetesen kell viszonyulni a kisbabához. A helyzetnek megfelelően beszélj hozzá, ha öltözteted, fürdeted (Most add a lábad, most felvesszük a harisnyát, nahát, milyen pisis vagy, stb), ha körülötted sertepertél, énekelhetsz neki, ha van kedved, és minden nap szakíts időt arra, hogy aktívan vele foglalkozol, akkor lehet mondókázni, a kis kezeit rakosgatni ide-oda, hasába puszilni, plüssállatokat mutogatni neki, ilyesmi. De nem muszáj egész nap!

És azt is vedd figyelembe, hogy ő még nagyon pici. Egy ekkora baba még nem igényli a klasszikus értelemben vett mesét, még a képeskönyvet sem. A csörgőt és a plüssállatokat értékeli már, de a legfontosabb a számára egyelőre Anya közelsége.

2013. márc. 12. 09:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó válaszolónak teljes mértékben igaza van, nincs is mit hozzáfűzni.
2013. márc. 12. 09:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Én se vagyok gügyögő:) Azt hiszem még ennyit se beszéltem a fiamhoz és most a lányomhoz se. Hallja látja ahogy egymással beszélünk, akkor kezdtem többet amikor reagált rá. Nem érzem úgy hogy bármiről lemaradt volna, kevés lett volna. Fiam másfél évesen kezdett beszélni, két évesen már mások is értették. A lányom meg egy éves, most már sok mindent ért. És a fiam rengeteget beszél hozzá:)
2013. márc. 12. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!