Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden este megfürdeti mindenk...

Minden este megfürdeti mindenki a babáját? Egy estét sem hagytok ki? Ez úgy hangzik, mint a kályha. Mindenki innen indul ki. :-)

Figyelt kérdés
2009. szept. 13. 22:46
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Nagyon nagyon sajnállak azért ahogy gondolkozol. De szíved joga. Ha az Én számba nem jutna egy falat se akkor sem hagynám másra a gyerekemet. Magamnak szülöm Én úgy nöttem fel hogy mamám volt velünk (ha volt) anyum ritkán láttam mert verthette Ő is a mellét hogy dolgozik. Nem kötődök hozzá se senkihez és a tesóim is tesznek a családra egymást imádjuk. Megőrülnék hogyha az én gyerekem is így látna késöbb engem. Szülj neki egy kistesót gyorsan ne magad miatt hanem azért hogy valakit tudjon szeretni nekem csak ennyi jó volt tini koromban. Gratulálok a 3 diplomádhoz de gyújtsd meg nyugottan!

2009. szept. 15. 16:09
 32/59 anonim ***** válasza:
83%
most,hogy ilyen szépen sorba vetted a pontokat,hogy mit miért csinálsz,igy méginkább látom,hogy itt tényleg nem a fürdetés elmaradásáról van szó.Sokan nevelünk ám gyereket,sokan egyedül is,és rengetegen mindenféle segítség nélkül.és lehet,hogy nemtudunk elemes Hammaer-t venni neki szülinapjára,de legalább bolodgan,tele értékrendekkel fog felnőni ez a gyerek.már rég elfelejtettünk volna ha nem teszel csúnya megjegyzést más babájára.de tény,ezek a "majmok".minden este anyuci,és apuci puszijától alszanak el.és ettől igazán boldokok ám.
2009. szept. 15. 16:17
 33/59 anonim ***** válasza:
79%
Ezek szerint a gyerek elkényeztetétese ha vele vagy... Nem az az élkényeztetés hogy mindent készen odaraksz neki és aláteszed 20évesen a bmw-t hogy aztán jól összetörje... Ilyen sok diplomával kezedbe akadhatott Ranscburg Jenő Dr könyve is, mely szerint a gyereket 0-6 hónapos korig nem lehet elkényezetetni. Ott kell vele lenne ha sír, felvenni, megnyugtatni... És belegondoltál már ha mindent megadsz neki készen fog kapni mi lesz vele ha neadjisten történik veled valami? Akkor majd pislog a világba bele... Épp ezért nem fogja az hajtani hogy diplomát szerezzen stbstb mert majd anyu úgyis megveszi....
2009. szept. 15. 17:06
 34/59 anonim ***** válasza:
69%
ne a rohadt diplomáddal tőrödj!van abbol már 3!!!de gyereked lehet hogy csak ez az egy lesz!!egyetemre járkálás helyett törödj vele és neveld a gyereked!!!jah és nyugodtan lelehet pontozni!!!!
2009. szept. 15. 19:58
 35/59 A kérdező kommentje:

Furcsa, hogy mindenki magára vette az elkényeztetett kismajmot. Jártatok reggel iskolakezdés előtt a suli bejaratánál? Na, én azokról a gyerekekről beszéltem. Ha jártatok pontosan tudjátok, hogy mire gondoltam.

Hogy ki milyen anya lesz, az idő dönti el. Szívesen találkoznék veletek 15 év múlva. Minden előítélet nélkül beszélhetnénk róla, hogy kiből mi lett. Biztosan születnének nagy meglepetések. Akár nálam is.

2009. szept. 15. 20:49
 36/59 anonim ***** válasza:
61%
Képzeld, én gyerekekkel dolgozom , pedagógus vagyok és aki rendesen kötődik az anyjához sokkal könyebben beilleszkedik. Mikor behozza az anya a 3 éves kicsit, akivel otthon volt, megadta neki az anyai szeretetet amire szüksége van, akkor a gyermek nyugodtan ott marad mertt tudja hogy bízhat anyában, érte fog jön. Persze akinek anya siet munkába és leadja a gyereket ill. a kapcsolatokunk is látszik hogy nem alakult ki a bizalom a gyerekben az sajnos sír, üvölt, toporzékol hogy mért hagyja őt itt... És ennek a bizalomnak a kisalakulása/Freud és egyéb ilyen kis pszcihológusok szerint) a 0-1 évig tartó időszak. Talán ez bújhat meg amögött is hogy fel sem kel a gyermeked már sír és ordít... Na de bocs, nekem csak egy diplomám van, az is csak főiskolai, mit tudhatok én erről... Hiszen csak a következményeket látom...
2009. szept. 16. 07:11
 37/59 anonim ***** válasza:
2009. szept. 16. 08:28
 38/59 anonim ***** válasza:
68%
Már előre tudom, hogy le leszek pontozva, de azért remélem, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Én kezdetben 2 naponta fürdettem a babámat, ahogy az első hozzászólásban is írtam. Ez egészen 7 hós koráig volt így, nyár elejéig. Nekem is így volt, ahogy nálatok, hogy még evés közben bealudt. Én anno sok okos anyuka tanácsára felkeltettem fürdeni (kb. 3-4 alkalommal próbálkoztam) és kivétel nélkül minden alkalommal 1-2 órás masszív üvöltés volt a jutalom érte. Én úgy értékeltem a dolgot, hogy nekem ez nem éri meg. Nyár elején, mikor a kisfiam 6-7 hós volt, akkor kezdtünk el minden nap fürdeni, mert akkortájt kezdett el mászni a lakásban mindenfelé és akkor már bizony koszos lett estére és le is izzadt a nagy melegben. Az esti fürdés rutinja tapasztalataim szerint ahhoz kell, hogy az éjszakát végigaludja és megtanuljon magától elaludni. De én ezt még nem várnám egy 2 hónapos gyerektől. Bár ahogy elnéztem itt az oldalon, az nem is szülő, akinek a gyermeke nem alussza át az éjszakát 1 hósan.
2009. szept. 16. 08:50
 39/59 anonim ***** válasza:
92%

Az előttem szólónak sok mindenben igaza volt. Szerintem a dolgok kulcsa a rendszeresség mellett a rugalmasság!!!

Nem lehet egy nemrég született pici babát úgy nevelni, mint egy katonát, vagy egy 19. századi szigorú leányiskola növendékét :-). Sokszor esnek az anyukák abba a hibába, hogy kezdő szülőként - a szüleikre, anyósra, szakkönyvekre hallgatva - úgy gondolják, csak úgy lehet gyereket nevelni, ahogy az a nagykönyvben van megírva. Éppen ezért már pár napos korától minden este 7-kor felkeltik a babát a fürdetéshez, ragaszkodnak a 3 óránkénti etetéshez, aztán majd a napi 5-szöri étkezéshez, stb. Biztos, hogy nagyon hasznosak ezek a szülői tanácsok és szakkönyvek, de nem minden gyerek egyforma. Nem tankönyv a gyereknevelési könyv, amiből vizsgázni kell, hogy betartjuk-e, hanem csak egy iránymutatás. Alkalmazkodni nem a "rég bevált" szokásokhoz, hanem a gyerek igényeihez kell! Mert minden gyerek más.

Ne értsetek félre: kell a rendszeresség és a napirend egy gyereknek! De rugalmasan, az ő igényeihez alkalmazkodva.

2009. szept. 16. 09:55
 40/59 anonim ***** válasza:
72%

Én is későn szültem, 40 évesen. Most 6,5 hónapos a lányom. Igaz nincs diplomám, érettségit is felnőtt fejjel tettem le. DE... semmi pénzért nem mennék vissza dolgozni azért, hogy a gyermekemnek anno ne legyen problémája az életben.

Neki most van szüksége rád, nem X év múlva, amikor már te lehet, nem leszel mellette. Kiszámoltad hány éves leszel, amikor ő nagykorú lesz? És biztos megérjük?

Szomorú, ahogy gondolkodsz. És főleg ahogy beszélsz velünk/hozzánk.

Persze, akinek nem inge, ne vegye magára!

2009. szept. 16. 09:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!