Minden este megfürdeti mindenki a babáját? Egy estét sem hagytok ki? Ez úgy hangzik, mint a kályha. Mindenki innen indul ki. :-)
Szia!
Nagyon nagyon sajnállak azért ahogy gondolkozol. De szíved joga. Ha az Én számba nem jutna egy falat se akkor sem hagynám másra a gyerekemet. Magamnak szülöm Én úgy nöttem fel hogy mamám volt velünk (ha volt) anyum ritkán láttam mert verthette Ő is a mellét hogy dolgozik. Nem kötődök hozzá se senkihez és a tesóim is tesznek a családra egymást imádjuk. Megőrülnék hogyha az én gyerekem is így látna késöbb engem. Szülj neki egy kistesót gyorsan ne magad miatt hanem azért hogy valakit tudjon szeretni nekem csak ennyi jó volt tini koromban. Gratulálok a 3 diplomádhoz de gyújtsd meg nyugottan!
Furcsa, hogy mindenki magára vette az elkényeztetett kismajmot. Jártatok reggel iskolakezdés előtt a suli bejaratánál? Na, én azokról a gyerekekről beszéltem. Ha jártatok pontosan tudjátok, hogy mire gondoltam.
Hogy ki milyen anya lesz, az idő dönti el. Szívesen találkoznék veletek 15 év múlva. Minden előítélet nélkül beszélhetnénk róla, hogy kiből mi lett. Biztosan születnének nagy meglepetések. Akár nálam is.
Az előttem szólónak sok mindenben igaza volt. Szerintem a dolgok kulcsa a rendszeresség mellett a rugalmasság!!!
Nem lehet egy nemrég született pici babát úgy nevelni, mint egy katonát, vagy egy 19. századi szigorú leányiskola növendékét :-). Sokszor esnek az anyukák abba a hibába, hogy kezdő szülőként - a szüleikre, anyósra, szakkönyvekre hallgatva - úgy gondolják, csak úgy lehet gyereket nevelni, ahogy az a nagykönyvben van megírva. Éppen ezért már pár napos korától minden este 7-kor felkeltik a babát a fürdetéshez, ragaszkodnak a 3 óránkénti etetéshez, aztán majd a napi 5-szöri étkezéshez, stb. Biztos, hogy nagyon hasznosak ezek a szülői tanácsok és szakkönyvek, de nem minden gyerek egyforma. Nem tankönyv a gyereknevelési könyv, amiből vizsgázni kell, hogy betartjuk-e, hanem csak egy iránymutatás. Alkalmazkodni nem a "rég bevált" szokásokhoz, hanem a gyerek igényeihez kell! Mert minden gyerek más.
Ne értsetek félre: kell a rendszeresség és a napirend egy gyereknek! De rugalmasan, az ő igényeihez alkalmazkodva.
Én is későn szültem, 40 évesen. Most 6,5 hónapos a lányom. Igaz nincs diplomám, érettségit is felnőtt fejjel tettem le. DE... semmi pénzért nem mennék vissza dolgozni azért, hogy a gyermekemnek anno ne legyen problémája az életben.
Neki most van szüksége rád, nem X év múlva, amikor már te lehet, nem leszel mellette. Kiszámoltad hány éves leszel, amikor ő nagykorú lesz? És biztos megérjük?
Szomorú, ahogy gondolkodsz. És főleg ahogy beszélsz velünk/hozzánk.
Persze, akinek nem inge, ne vegye magára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!