Minden este megfürdeti mindenki a babáját? Egy estét sem hagytok ki? Ez úgy hangzik, mint a kályha. Mindenki innen indul ki. :-)
szia.ezt irtad kommentnek:Én ezt nem tudom 2 hónaposan betartani. Vagy átalussza éppen akkor az időt, vagy az apja nincs itthon, hogy segítsen vagy én vagyok távol és a mama vigyáz rá. Tudtok valami jó megoldást?
nem tudod vagy nem akarod.bocs nem bántani szeretnélek,de 3 indokot soroltál fel ami eggyik sem áll meg magától.1.az a baba valamikor csak fel kell enni,alakítsd úgy az idejét,hogy meg is tudd fürdetni,mert ez nem a tisztaságról szól,hanem egy napi rutin,egy berögződés,és ha össze vissza van minden akkor ő is össze vissza csinál mindent.
2.apuka miért baj ha nincs itthon?attól még fürdetni lehet?nálunk is van,hogy du-s a párom,de attól még fürödni kell.
3.te hol vagy?már bocsi,de 2 hós babának este fürdetés idején otthon kéne leni,de ha még sem,akkor a mama miért nem fürdet?
Szóval egy kicsit sántít az egész.Sajnos mi nemtudjuk helyetted megoldani az életed.szerintem,itt nem is ezzel van a gond.
Ne bántsátok már a 2 hónapos kisbaba anyukáját. Nem a mi dolgunk megítélni, hogy miért nincs otthon, miért nincs ott a férje, miért a mama vigyáz a gyerekre. Ez az ő dolga. Lehet olyan körülmény is az életében, ami miatt így alakult ki a szokásuk. Légyszi, csak a kérdésre koncentráljatok és arra válaszoljatok!
Szóval, a kérdésre válaszolva:
Amikor ilyen pici volt a fiam, akkor igyekeztünk minden este megfürdetni. (A férjemmel fürdettünk.) De volt, hogy kimaradt, nem is egyszer! Hogy miért? Mert vannak olyan körülmények, amikor egy nyúzás lett volna a fürdetés. Például amikor elaludt végre a hajfájós sírása eredményeként, vagy éppen egy órahosszás szoptatás után. Szóval sokszor előfordult, hogy én kegyetlenségnek tartottam volna felébreszteni azért, hogy fürödjünk. Semmi hátrányt nem szenved, ha nincs minden nap megfürdetve, a lényeg, hogy a "normális" napokra, amikor nincs semmi probléma (hasfájás, stb.), jó, ha kialakítasz valami állandó rendszert, amihez hozzászokhat. Ez a napirend kialakításának kezdete és azért fontos. De ha azt látod, hogy a babádat éppen megviseli a fürdetés már este, akkor lehet másféle rendszert is kialakítani.
Kedvesek vagytok. Köszönöm a válaszokat. Van, aki valóban sokat segített. Vagy megerősített abban, hogy nem biztos hogy rosszul csinálom, ha kétnaponta fürdetek.
A 16.01-nek szeretnék válaszolni.
1.)A babám sajnos úgy kel fel, hogy készenlétben állok már percekkel az ébredés előtt az ágyánál a cumisüveggel, mert még ki sem nyitja a szemét és máris torka szakadtából ordít, amíg a cumi a szájához nem ér. Fürdetésről csak etetés után lehet szó, de akkor meg már olyan édesen alszik, hogy nincsen szívem felébreszteni. A másik verzió, hogy szegény sír, mert hasfájós és tornáztatom, hason fektetem, simogatom, hogy megnyugodjon és sokszor én is sírok vele együtt. Ilyenkor megint nem visz rá a lélek, hogy vízbe tegyem.
Nem hiszem, hogy egy megszokás, rutin, bármi, csak a fürdetésből indulhat ki. Ezt több válaszoló bizonyította is.
2.) Az apukára azért van szükségem, mert 14 lépcsőn kell felvinnem a kádat és a vizet. Császármetszés után nem valami kellemes dolog, főként, ha közben sír a babád. Különben is úgy gondolom, hogy jó, ha az apuka is ott lebzsel fürdetés közben. Akkor inkább fürdetek kétnaponta, de nekem fontos, hogy az élményeket közösen éljük meg. Az első kapcsolatomban én is mindent egyedül csináltam. Jó rá is faragtam. A párom egy idő után már semmiben sem akart segíteni, mert én mindent szépen megoldok egyedül is. Mára már tanultam belőle.
3.)Valóban otthon lenne a helyem a gyerek mellett minden este. De akkor talán nem adhatnék meg neki mindent amit a későbbiekben szeretnék és értékes lenne a számára. Dolgozom (nem minden este), hogy amikor te bekapcsolod a televíziót, ne fekete képernyőt láss és amikor a híreket hallgatod, akkor ne az jusson az eszedbe, hogy ki írta ezt a hülye szöveget. Azért teszem, hogy a gyerekemnek majd ne kelljen kétnaponta fürdetni a sajátját. Legyen meg mindene, amiért nekem keményen dolgoznom kellett. Későn született gyerek (39 éves vagyok), gondolkozz el rajta, hogy mennyi idős lesz, ha én már nem leszek. Ja! Nem luxusból nem szültem eddig. Sajnos csak most jött össze.
Ezek mellett egyetemre járok. Próbálom a 4. diplomámat megszerezni. Szeretnék ilyen téren is példát mutatni a gyerekemnek, hogy pld. azt a szót, hogy egyik, soha ne írja két "gy" betűvel.
Én sem ítélem el, de nem nyafogok, hogy nincs miből mit vennem és hogy milyen drága minden, mint legtöbben itt ezen az oldalon.
Ezenkívül általában csak este nem vagyok vele. Hetente 2X.
Gondolj bele. Velünk az anyáink lépten nyomon együtt voltak? 1963-ban még nem volt GYES. A szüleim keményen dolgoztak a bátyám születése után. Mégis ember lett belőle és nem is akármilyen. Most meg neveljük az elkényeztetett kis majmokat. Itt bocsánatot is kérek attól, aki nem ezt teszi. Vannak szép számmal.
"most meg neveljük az el kényeztetett kis majmokat??????????"
Érdekes mondat ez egy anyától,és szerintem pár embert meg is bántasz.Én pl. egy tündéri kisembert nevelek és lehet akárhány diplomád,nincs jogod ilyet mondani más anyákra,babákra!Azzal kényezteted el,ha vele vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!