Minden este megfürdeti mindenki a babáját? Egy estét sem hagytok ki? Ez úgy hangzik, mint a kályha. Mindenki innen indul ki. :-)
Szerintem ennél lehet sokkal rugalmasabbnak lenni, főleg egy 2 hónapos babánál. A férjem szerint egyébként sem kellene megfürdetni őket minden napi, míg ilyen picik, mert nem koszosak, nem izzadnak le, stb. Tényleg csak az esti rutin. (Én mondjuk minden este ott álltam a fürdetéspakkal a kezemben a fürdőszobában, biztos, ami biztos alapon.)
Nálunk volt, hogy kimaradt, pont emiatt, mert átaludta. De nem csináltunk belőle ügyet. Az unokatesóm fia is annyira fellelkesedett a víztől, hogy át kellett raknia a fürdetést reggelre, mert este nem aludt el a gyerek.
Én azt gondolom, a megérzéseidre kell hagyatkozni. Ha te nem ébresztenéd fel, ne ébreszd fel. Majd lesz fix ritmusa a gyereknek kicsit később.
Jó a kályha-fürdetés elméletet észben tartani, hogy legyen neked is egy támpont, amitől a te rugalmasságodtól függően lehet így vagy úgy eltérni.
Szerintem én vagyok a Te embered. Én az elején nem fürdettem minden nap volt hogy csak 3 naponta. egyébként a legújabb szakirodalmak nem is javasolják a minden napi fürdetést amíg kicsi a baba.Én akkor álltam rá a minden napi fürdetésre amikor már 3,5 -4 hónapos volt, mert akkor már nem aludt el etetés után.
Ráadásul én októberben szültem és ezért még azt is számolnom kellet hogy legalább 1 fél órával fürdetés előtt felkapcsolni a szobájában a fűtést. az első 2 hónapban össze vissza fürdettem, mert én nem keltem fel a gyereket ha alszik.
És biztos lesz aki ezek után beszól, de én nem vettem észre hogy a gyereknek hiányozna vagy észrevvenné mikor fürdőtt vagy mikor nem.ez nem okozott neki problémát.
Most már minden nap fürdik a nagy kádban és nyáron volt hogy többször csak úgy lezuhanyoztttam a meleg miatt és mindig nevettet ezen. ezzel azt akarom mondani hogy acsecsemőkori fürdetés vagy nem fürdetés nem okozott semmi ezzelkapcsolatos problémát.
amíg kicsi nyugodtan csinálhatod azt is hogy az esti átöltöztetésnél egy dedves ruhával áttörölöd a testét.
Én mindegyik gyerekkel úgy csináltam, hogy 2 naponta fürdettem, egészen addig, amíg olyan nyár nem volt, amikor önállóan mászott/ment, tehát koszolta magát minden nap.
Úgyhogy decemberi, januári babáim nem másznak szeptemberben, akkor következő nyáron lesznek csak minden nap fürdetve, csaknem másfél évesen.
Addig egyik nap fürdés, másik napon csak áttörölgetés popsitörlővel (arc, nyak, kezek, hónalj, ilyesmi kritikus helyeken).
Nem szárítja annyira a bőrét. Az első gyerek ekcéma-gyanús volt, nála alakult így és bevált, így megtartottuk a szokást.
3 gyerek.
Az áttörölgetés, hálózsákba öltözés, majd vacsora és alvás ugyanúgy rutint alakít ki, mint a másik napon ugyanez, csak fürdéssel egybekötve...
Az elso ket honapban en direkt csak minden masodik nap furdettem a fiamat, a kimarado napokon attorolgetes volt. Nem lusta voltam, hanem egyreszt az en fiam is hasonloan viselkedett, mint a te babad, masreszt a fiam gyonyoru borrel szuletett, az elso heten minden nap furdettuk es iszonyatos hamlasba kezdett a bore, a gyerekdoki azt mondta, hogy ne furdessem minden nap az elso idoszakban. Egyebkent o teli baba volt, nem izzadt (akkor meg meg sem mozdult egesz nap).
A bore ismet csodaszep lett es kesobb elkezdtuk minden este ugyanabban az idopontban furdetni.
De igy is elofordul havonta 2-3 alkalommal, hogy kimarad a furdes. Peldaul, amikor mondjuk delutan kifolyik a kaki a pelusbol es a hata kozepeig kakis babat lefurdetem, akkor nem aztatom ot este is (kiveve, ha koszos). Vagy van ugy, hogy en delutan furdok es bejon hozzam a baba furdeni, akkor sem furdetem le ismet az esti rutin szerint.
Illetve mi eleg sokat utazunk tobb oras, fel napos hosszusagban, ha ugy jon ki a lepes, hogy este tizre erunk a celponthoz es o mar a kocsiban nyolckor megitta az esti tejet, majd bealudt, akkor nem ebresztem fel a furdetes miatt, hanem becsempeszem az agyaba es alszik reggelig.
Az en babamnal egyebkent nem az esti furdestol fugg, hogy alszik-e: nala az esti tapszer a lenyeg, elalszik, mikozben issza.
Nem kotekedni akarok, de azt irod neha azert nem furdeted mert nincs otthon az apja? Minek ahhoz meg egy ember? En vilag eletemben egyedul furdettem.
Ezt a mondatodat nem igazan ertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!