Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Annyira elítélendő, hogy ha...

Annyira elítélendő, hogy ha valaki ezért nem vállal több gyereket?

Figyelt kérdés

A mai világban már elvárás,hogy ha valaki megteheti vállaljon 2-3-4 gyereket!

Mi nagyon jól állunk a férjemmel, van egy babánk. A tesó még nem kizárt, de elgondolkodtunk! Ha bűn, ha nem, mi szeretnénk ezt a színvonalat, ahogy élünk, tartani amennyire lehet. Mind a gyerekkel kapcsolatban, mint a saját életünknél! Már több megjegyzést kaptunk, hogy ilyen anyagi helyzetre legalább 3 gyereket kellene vállalni!

Én nem értem,hogy miért ekkora baj annyi gyereket vállalni, amennyit még biztonságosan és kényelmes el tudunk tartani!

2013. febr. 18. 05:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Már utolsó előtti!
2013. febr. 18. 13:53
 22/26 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ!

Ja, én nem pontozok, szóval nem tudom páran miért kaptak kevés százalékot!

Ahogy írtam, még nem kizárt a tesó! De igazából nem feltétlenül fog neki hiányozni, ha nem tudja,hogy milyen! Több egyke barátnőm van, igazából volt mindig annyi barátjuk,hogy nem hiányzott túlzottan a tesó. Ráadásul ahol meg 5-6 év minimum a különbség, sokan "elmennek" egymás mellett! Mert amikor a nagy már 16, a kicsi még csak 10! Nekem pl. ilyen a tesóm! Mármint 6 év van köztünk, így egészen felnőtt korunkig nem is tudtunk igazán közel kerülni egymáshoz! Jelenleg boldogok vagyunk, hogy ami szükséges azt gond nélkül meg tudjuk neki venni, úgy, hogy még esetleg mi is eljutunk mondjuk egy színházba!

Szeretnénk odafigyelni arra,hogy ne mindent és azonnal kapjon majd meg,remélem sikerül!

2013. febr. 18. 14:33
 23/26 anonim ***** válasza:

Mi is kb ilyen helyzetben vagyunk. Egy babánk van, és nem is akarunk többet eygelőre, pedig anyagilag megengedhetnénk magunknak.

Ahogyan azt itt is tapasztaltad, legtöbbször az olyanok ítélnek el ezért, akiknek a gyereknevelés abból áll, hogy 10 ruhával többet pakolnak a mosógépbe, aztán a játszótéren a padon ülve egymást túl licitálva panaszkodnak egymásnak, hogy ők mekkora mártírok, milyen nagyon nehéz nekik azzal a sok gyerekkel (mintha kötelező lett volna 3-4 gyereket szülni néhány hónapos korkülönbségekkel).

Én azt látom a környezetemben, hogy a legtöbb sokgyerekes családban egyszerűen nem jut elég energia, odafigyelés és szeretet egyenként a gyerekekre, akik emiatt elhanyagoltak és egymással versengenek a szüleik szeretetéért.

Tudom magamról, hogy én sem tudnám jobban csinálni, ha több lenne, így nem is lesz több. Jobb lesz a gyerekemnek egykeként. Lehet, hogy 5-6 éves korkülönbséggel bevállalunk majd egy kistesót, de ez a jövő zenéje.

2013. febr. 19. 03:49
 24/26 anonim ***** válasza:

NEm bűn,miért lenne az.Jogos szerintem,annyi gyereket vállaljon az ember amennyit közösen akarnak,ennyi az egész.

Ne foglalkozz ezekkel az emberekkel,irigyek az életetekre.

Saját dolgával kellene foglalkozzon.

2013. febr. 19. 19:15
 25/26 anonim ***** válasza:
Na, az első tipikus csóringer, aki csak szüli sorba, mert szereti a gyerekeket, és a szeretet mindent megold. A világ legnagyobb böszmesége ez az ahol jut egynek ott kettőnek is. Persze. Lehet hogy nem hal éhen, de ha az egyik gyerek mérnök, a másik orvos, a harmadik ügyvéd szeretne lenni, de milliókba fog kerülni az egyetem mire odakerülnek, akkor nyögjék életük végéig a diákhitelt... vagy el se tudják kezdeni. Lényeg hogy jutott egy plusz tál étel. Nem tudom miért rögzül be egyeseknek hogy addig kell gyereket szülni míg nem nagyon szűkös már az anyagi helyzet.Önző az aki nem akar dolgozni, csak szül sorra. Nem az aki úgy érzi, eggyel teljes az élete. Az ember ne testvért szüljön a gyerekének, hanem még egy babát magának. Ha szeretne. Mi is csak egyet fogunk vállalni. Így tudunk neki félretenni, és nem nélkülözünk. Fel nem vet minket a pénz, de be tudjuk osztani, és megyünk 1-1- hétre nyaralni minden nyáron... Beleférne kettő, de már szűkösebb lenne. Azért szültem hogy boldog életet biztosítsak neki, amennyire tőlem telik. Két hónap van közte és az unokatesója közt, és van még több 2-3 évvel idősebb gyerkőc a családban. És barátai is lesznek remélhetőleg. A testvér semmire nem garancia.
2013. febr. 28. 14:15
 26/26 anonim ***** válasza:

"Az ember ne testvért szüljön a gyerekének, hanem még egy babát magának. Ha szeretne."

Én pont ugyanígy gondolom, de egyszer, mikor ezt itt megírtam, senki nem akarta megérteni, miről írok.

2013. febr. 28. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!