Nektek segítenek a nagyszülők anyagilag?
Ez a lakásvásárlás érdekes téma. Pl. egy ismerősöméknél a szülők eladták a családi házukat, mindkét gyereknek adtak 6-6 millió forintot, befektették lakásba.
Párom bátyjának fizetik a lakáshitelét, rezsijét, kifizették a fennálló autóhitelét és plussz kapott 1 millió ft-ot, hogy felújítsa a tetőt. Mi albérletben élünk 2 gyerekkel, szeretnénk saját házat, gyüjtögetünk a 20% önerőre, de egy fillért nem segítenének, pedig még mindig vannak millióik, mert örököltek, meg telket adtak el 15 millióért. Nincs velük rossz kapcsolatunk, csak megvan ki a kedvenc gyerek.
Szó szerinti anyagilag nem, de anyós minden hónapban hoz egy csomag pelenkát, néha popsitörlőt, ha akciósak, turkálóból kaptunk már tőle 1x rucit a babának, vesz olcsóbb dolgokat, zoknit, vagy kesztyűt, aztán süt nekünk sütit, ha jön unokázni, szóval, ha úgy vesszük, támogat, mivel ezek is pénzbe kerülnek, de nem pénzt ad.
Inkább az a jellemző, hogy én szólok neki, hogy nem kell minden alkalommal hoznia valamit, egyátalán nem várjuk el.
Anyukámék nem vásárolgatnak az unokájuknak, de karácsonykor néhanéha adnak valamennyit, hogy úgy alakul nekik.
Egyébként nincs semmi rossz ebben, ha megtehetik és nem a szájuktól vonják meg a falatot.
Sajnos mi nem tehetjük meg, hogy mi támogassuk őket pénzben, de apróságokat mi is szoktunk adni nekik.
Nálunk is hasonló: hoznak pelenkát, positörlőt, feltöltenek 5000 Ft-ot a mobilomra, ha jött anyukám, hozott főtt kaját, ilyesmi.
De ha mondjuk felhívom, hogy akciós a Tesco-ban a Vegeta, vegyek-e neki, akkor én sem fizettetem ki vele természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!