Ti hogy álltatok anyagilag, amikor kistesót vállaltatok? Hogy jöttök ki két gyerkőccel a bevételetekből?
Őszintén? Én erre még nem vállalnék!
Legyen kész a ház, és az sem árt, ha legalább a családi kölcsönöket ki tudjátok fizetni!
Nekünk hitelünk nincs, van saját házunk, autóink, motorja a férjemnek. ja, meg van két telkünk..
A férjemnek jó munkahelye van, és max. gyedet kapok.
Hát ez attól is függ, hogy mennyi az összbevételetek, kiadásaitok, igényeitek. Hány évesek vagytok, milyen korkülönbséggel szeretnétek a kistesót.
Mennyi az a kölcsön a család felé.
Szóval szerintem azért összetetteb ez.
Van lakáshitelünk, amiből még hátravan 9 év. Autóhitel kb. 2 év. A bevételünk jóval kevesebb, mint amikor dolgoztam. A hónapok szűkösek. A kistesón nagyon sokat agyaltunk, de mivel a nagyra éveket vártunk, megadtuk neki az esélyt. Első hónapban megfogant, aminek nagyon örülünk. Február elején születik.
Ha a tökéletes pillanatra várunk, nem lesz második gyerek. Ha a hitelek végére várunk, megöregszünk.
A problémákat pedig úgyis megoldjuk.
A ti anyagi helyzeteteket viszont ti ismeritek a legjobban, de ne az legyen az elsődleges a döntésnél.
Szerintem a családi kölcsönöket kéne elsősorban kifizetni. nehogy azt gondolják, hogy ti spórolás helyett (hogy megadjátok a kölcsönt) még jobban kieresztitek az öveteket, és bevállaltok még egy gyereket. Így nyilván ők joggal feltételezhetik, hogy később kaphatják vissza a kölcsönt és nem jó ha családon belül alakul ki hasonló nem tetszés.
Remélem érted mit szeretnék mondani. Ha az lement akkor már akár elkészülhet a kicsi és mire megszületik befejezhetitek a házat.
Ez után már 2 komoly anyagi teher is lemegy a vállatokról. Így szűkösen is, de egészséges feltételek mellett megszülethet a kicsi. Nem ti vagytok az egyedüli gyermekes lakáshiteles család. Ha a kölcsönöket visszafizettétek, már annyival is ,,több pénzetek lesz".
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek.
Lakáshitel 25 éves, és még csak 3 ment le, tehát erre nem várhatunk. A családi hiteleket lassan majd csak meg tudjuk adni, a szocpol miatt azonban be kell vállalni rövid időn belül a második babát. Kicsit félek, de mivel ruhák, ágy stb. már vannak, így szerintem azért csak nem olyan nagy anyagi teher egy második baba.
Ti hogy gondoljátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!