Ti mit tennétek ilyen helyzetben? Önzőség?
Mit tennétek ha a párotoknak lenne egy gyereke a korábbi kapcsolatából, akiről időközben kiderülne, hogy nem is az övé. Korábban hetente találkozott a gyerekkel, aztán ez kezdet csökkenni. Legutoljára lassan két hónapja látta.
Nekünk van egy 7 hónapos Kisfiúnk. Nem tudom, hogy álljak a dologhoz, inkább száljak ki most én ebből az egészből a Kisfiammal, a párom pedig tegyen úgy ahogy jónak látja? Az az igazság, hogy meg szeretném óvni a Kisfiam attól, hogy azt hiszi majd van egy féltestvére (pedig valójában nem) és később meg, ha ezek a találkozások szépen lassan abbamaradnak (amire nincs garancia, de nagyon úgy tűnik ez lesz a vége), akkor meg magyarázgassam neki azt, hogy mi a teljes igazság. Titokzatos ez az egész, párom nem igazán beszélt velem erről soha, és már feladtam, nem fogom erőltetni a témát, de a fiamat pedig szeretném ebből kihagyni, megkímélni. Önző dolog???
Csak, hogy mindenkinek világos legyen, még annak is aki az idióta válásos kommentet írta... nem akarom, hogy a gyerekem megszeressen valakit, ragaszkodjon hozzá, majd egyszer valamilyen oknál fogva, akár a párom dönt úgy évek után, hogy na nem ezt akkor sem tudja elfogadni, vagy az ex dönt úgy hogy nincs többé kapcsolat, akkor én magyarázkodjam a pici fiamnak, hogy is volt az egész, holott nem az én "saram", és nem akarom, hogy egy percig is ezen bánkódjon. Plusz milyen érzés a nagytesónak, most még a 3 találkozás után nem hinném, hogy megtörné, hisz csak látta, de közös élmény nem volt, nem játszottak, nem fürödtek, nem csináltak semmi közöset, ha viszont évek után szakadna meg a testvéri kapcsolat az őt is jobban megviselné. Továbbra is hangsúlyozom, nem a párom "tiltom" el tőle!!! És ez egyébként is elméleti dolog még.
Amúgy az anyuka baromságokkal tömi a fejét szegény gyereknek a kistesóval kapcsolatban, szóval egyenlőre elég ellenszenves vele a nagyobb.
A szomszéd Pistikével összebarátkozik, a legjobb barátja lesz, aztán elköltözik a család és volt Pistike, nincs Pistike. Akkor mit csinálsz? Utánuk költözöl?
A gyerek szemszögéből még jó néhány évig nincs különbség. Hogy testvérnek hívjuk vagy jóbarátnak... a kapcsolat minőségét nem ez határozza meg.
Tényleges testvéri érzéseket olyan ember felé tud táplálni, akivel együtt nő fel, napi szinten részt vesz az életében.
Tehát egy ajtószomszédságban lakó gyerekkel nagyobb az esélye erre, mint a szóban forgó féltestvérrel, akit néhány hetente lát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!