2 hetes a babám és az orvos szerint túl sokat eszik. Valaki hasonló helyzetben?
Nekem a kislányom, bár már 14hónapos, még most is meghízza a "magáét", legutóbb másfél hónap alatt hízott 1 kilót....
Ilyen kicsi korban, meg a havi egy, másfél kiló kb 5 hónapos koráig meg volt...nekünk nem mondta, hogy sokat evett volna...sőőőt, annyit eszik, amennyi kell neki!
Én minden cici előtt és után lemértem a babát. Vannak anyukák akik azt mondják, hogy nem mérnek mert egy anya érzi mennyi elég a gyereknek. Szerintem meg igenis jó dolog a mérleg, hiszen ha látod, hogy jó adagot szopizott, akkor ha 10 perc múlva sír tudni fogod, hogy tuti nem éhes mert jóllakott, akkor másért sír.
Egyébként fog még szaporodni a tejed, eleinte nekem is kevesebb volt, de ahogy nő a baba igénye a tej mennyisége is nőni fog!
Az én lányom nagyon mohó volt, 140-150grammokat evett (csak cicit), 1000-1200 grammokat hízott havonta, de erre csak azt mondta az orvos, hogy látja rajta, hogy szereti a pocakját. Nem volt kövér se, olyan jól eloszlott rajta :-)
Egyébként ezt neked kell érezni. Ha úgy látod, hogy tényleg éhes maradt, akkor adj neki tápszert, max kibüfizi ha nem fér.
Mi 7 hetesek vagyunk, és csak szopizik, átlagba 130-at, 2 óránként. Pont tegnap mértem, 5 kiló volt a babám kereken, 3300g-al hoztuk haza.
Szerintem hallgass a megérzéseidre.
Ha úgy gondolod, hogy éhes még cici után, adj neki tápot, hisz te vagy vele otthon, nem a doki :D
Én talán hallgatnék az orvosra. Ha többet szopizik, a tejed is több lesz. Mennyit tejet eszik, ha utána még kap 90 ml tápot is 2 hetesen? Etetés után nem szokott sokat bukni?
Amúgy te tudod, de én hallgatnék az orvosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!