Ti mit tennétek ilyen helyzetben? Önzőség?
Mit tennétek ha a párotoknak lenne egy gyereke a korábbi kapcsolatából, akiről időközben kiderülne, hogy nem is az övé. Korábban hetente találkozott a gyerekkel, aztán ez kezdet csökkenni. Legutoljára lassan két hónapja látta.
Nekünk van egy 7 hónapos Kisfiúnk. Nem tudom, hogy álljak a dologhoz, inkább száljak ki most én ebből az egészből a Kisfiammal, a párom pedig tegyen úgy ahogy jónak látja? Az az igazság, hogy meg szeretném óvni a Kisfiam attól, hogy azt hiszi majd van egy féltestvére (pedig valójában nem) és később meg, ha ezek a találkozások szépen lassan abbamaradnak (amire nincs garancia, de nagyon úgy tűnik ez lesz a vége), akkor meg magyarázgassam neki azt, hogy mi a teljes igazság. Titokzatos ez az egész, párom nem igazán beszélt velem erről soha, és már feladtam, nem fogom erőltetni a témát, de a fiamat pedig szeretném ebből kihagyni, megkímélni. Önző dolog???
Nem attól apa valaki hogy felcsinát valakit,hanem attól hogy neveli.
Ha a férjed ezt a gyereket egykor szerette akkor ez nem szabad hogy megváltozzon.
A gyerekek sokkal jobban kezelik ezt egymás között.
Sajnálom a cserben hagyott kisgyereket.
Szerintem aki nem jár/járt ebben a cipőben az nehezen érti a dolgot.
Én abszolút megértelek, nekem van 2 féltesó, az egyik nem is biztos, hogy vér szerinti, az igazságnak soha senki nem járt utána!
A féltesóim apu első házasságából születtek, a nővérem másfél évvel idősebb csak nálam. Nálunk úgy alakult, hogy apu elhozta őket kéthetente, akkor együtt töltöttük a hétvégéket, visszaemlékezve nagyon jó volt, és tök jó volt, hogy van két nagytesóm, akikre felnézhetek. Aztán történt valami, mai napig nem tudom, hogy igazából mi volt az ok, amiért a tesóim nem jöttek. Eleinte csak nagyon ritkán, később meg már soha. Én akkor már nagyobbacska voltam, általános iskolás, és bevallom iszonyú volt, hogy azok akiket a testvéreimnek gondoltam, egyszer csak eltűntek az életemből. Gyerek fejjel nehéz volt felfogni. 30 éves vagyok és még most is nehéz, főleg, hogy a bátyám köszönés nélkül képes elsétálni mellettem az utcán, vagy max odavakkant egyet, hogy szia! Próbáltam kideríteni, de mindenki hallgat, valószínű apu volt felesége áll a háttérben, de bevallom már nem érdekel belefáradtam, én mindent megtettem, rajtam nem múlik a testvéri kapcsolat.
A férjed volt párja hogy áll a dologhoz mióta kiderült az igazság?
Én megmondom őszintén, és biztos nem leszek szimpi többeknek, de mivel a saját bőrömön tapasztaltam, hogy milyen szar ez, a saját gyerekemet védeném, megpróbálnám megkímélni egy hatalmas csalódástól, mert ahogy írod nagyon úgy tűnik, hogy az lesz a vége. vagyis teljesen el fognak maradni a találkozások a férjed és a nagyobbik gyerek között. Ha jön a féltesó, akkor azt mondanám, hogy jön majd Pistike, de egyenlőre nem mondanám el, hogy ő a testvére. Mire a Te fiad akkora lesz hogy megértse a dolgot, addigra valószínű rendeződni fog a helyzet, kialakul, hogy mennyit fognak találkozni.
Köszönöm Kedves utolsó! Töröltem a kérdést az adatlapomról, mert nem akartam, hogy azok közé a kérdések közé tartozzon, ahol van millió válasz, mindenki támadja a kérdezőt, holott teljesen normális hangnemben kiírt egy kérdést, senki nem lát a dolog mögé, de már mennek a rosszindulatú megjegyzések. Viszont a kérdés sajnos itt megmaradt.
Logikus, hogy én a saját gyerekemet óvom, védem amitől csak lehet, ha kell akkor ettől a csalódástól is, mert ne mondja nekem senki, hogy őt ez nem viselheti meg (mint ahogy az utolsó is írta). Én nagyon sajnálom a másik gyereket, ha úgy alakul, hogy megszűnnek a találkozások, DE nekem a gyerekem az első. És félre értés ne essék, én az apjától nem választom el, annyit találkoznak amennyit csak akarnak, csak a fiamat gondoltam kihagyni ezekből. Ezt már felhoztam egyébként a páromnak is, hogy gondolkoztam ilyenen, azt mondta természetesen lehet erről szó.
Az anyja egyébként nem szorgalmazza a találkozásokat egyáltalán, sőt jobban örül, ha valami közbejön.
Értem, mire gondolsz, de szerintem te mindkét gyereket sajnálod, csak rosszul fogalmaztál nem? Illetve nem szeretnél valakit "elvenni" a kisfiadtól, ha már megszerette, csak azért, mert azt az "apa" már nem akarja látni... legalábbis nem hinném, hogy rosszindulatú vagy a nagyobbikkal.
De ha te szereted és a kisfiad is, akkor próbáld meg így meggyőzni a párodat, hogy hiányzik nektek, neki is biztos... Igazából sehogy se lesz jó a fiúnak, kkor sem, ha csak ritkábban mehet, de nem tudja, miért, meg akkor is, ha ezek után egyáltalán nem láthat titeket. Ezen gondolkozzatok el a pároddal. Nem kéne kitenni ennek egyik gyereket se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!