Abbahagynád a szoptatást ilyen helyzetben?
a hozzátáplálással 1 hete próbálkozom, napi 4-5 kanál gyümölcs megy le neki kb.
a cumisüveget egyenlőre nem fogadja el, úgyhogy biztos nem lenne könnyű menet átváltani tápszerre.
Szia! Első babámmal 2 éves koráig csináltam a tejmentes diétát, mivel tejfehérje érzékeny volt. A második kisfiamnál is kiderült az allergia, de vele már nem voltam ennyire kitartó a diétát illetően, ő 6 hónapos koráig szopizott, de mellette ismertettem a Milupa pepti 1 speciális tápszer ízével. Az első babám nem fogadta el a tápszert az íze miatt, mert ő csak szopizott és nem adtam neki tápit. Ezért kellett a 2 év diéta. Most 4 hetes a 3. babám és neki is adnom kell már pótlást, milupa peptit. Nála még nem igazolódott az allergia, a tesók előzménye miatt megy a diéta és a spec. tápi.
Ha amgy tejfehérje allergiás, akkor a HA-s tápszer sem jó, mert abban nincs annyira lebontva a tejfehérje. A milumil pepti jó lenne nektek. A második babám könnyebben mondott le a ciciről, mert ismerte a cumisüveget is. Így annyira nem viselte meg az elválás a cicitől.
Anno nekem a 2 év diéta teljesen betett...de ez csak az én esetem, mert már utólag visszagondolva átestem a ló túloldalára.
Szia!
Én is ebben a helyzetben voltam, mint, Te, csak nálunk 5 hetesen derült ki! Egy darabig próbálkoztam a no tejjel! szó szerint még a nyomokban tartalmazott ételeket is elkellett hagynom. Párszor sajnos "becsúszott" vmi, egyből kiütéses lett, és ekcémás. Sehol nem tudtam étkezni, csak otthon. Még anyuéknál vagy anyósoméknál sem, mert hiába mondtam nekik, ők nem olvasták át annyira a dolgokat. Arról nem is beszélve, így alig ette, folyamatosan apadt is a tejem. kb 1-1,5 hónapig csináltam. tejet rizstejjel pótoltam, de annyira érzékeny volt a kisfiam, hogy nagyon éhes voltam, anyósoméknál voltam, és megettem egy fél szelet vajaskenyeret, estére tiszta kiütés lett a fiam, és kezdődött a hasfájása.
Ekkor döntöttem úgy, hogy ez nem éri meg és abbahagytam a szoptatást, így mindketten 'szenvedtünk' csak. Már neki is jobb és nekem is.
A kisfiam a születésétől kezdve tejfehérje allergia gyanús volt, így 1 éves koráig, amíg szopott tejmentes diétát tartottam.
Nem esett nehezemre, viszont a kellő kalcium bevitelre nem figyeltem oda, így teljesen tönkre mentek a fogaim.
1 éves korában aztán igazolták nála az allergiát, azóta is diétázik, még nem nőtte ki 4 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!