Az újszülötteket tényleg összezavarja ha játszócumit adok neki meg ha cumisüvegből kap néha anyatejet? Ezt mondta a védőnő. Hogy nem szabad keverni a szoptatást ezekkel. De akkor mikortól lehet adni neki játszócumit?
a fiam kezdetektol kapott cumit es cumisuvegbol vizet, olykor teat, ha fajt a hasa, vagy nagyon meleg volt nyaron. nekem nem zavarta meg,sot, cumi helyett lassan a sajat ujjat/ujjait/oklet rezesiti elonyben.
most mar nem szoptatom mert elment a tejem de korabban semmi gond nem adodott.
ha tartasz megis ettol akkor valaszd a tommee tippee kifejezetten erre a celra gyartott cumisuveget.
A cumisüveg összezavarhatja - legalábbis sok helyen olvastam én is, hogy egyrészt másképp kell szívnia, mint a cicit (más technikával), ezért cumizavar alakulhat ki, másrészt abból állandóan jön a tej, így a kényelmesebb babák átszokhatnak.
Mondjunk nálunk pont fordítva történt: Kórházba kerültem gyermekágy alatt, a fiam 2 hétig tápszeres volt, de utána visszaszokott csak cicire (bár egy hónapba került míg újra utolértem), mert a tápszert utálta.
Ízlések és pofonok (!), de játszócumit szerintem felesleges adni, hamar meg fogja találni az ujját - és az nem veszik el éjszaka, nem esik ki a babakocsiból vagy nem hagyjátok otthon, nem követeli játék közben is és nem kapsz frászt, ha rágja fogzáskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!