Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sírni hagyni egy 6 hetes babát?

Sírni hagyni egy 6 hetes babát?

Figyelt kérdés

Nem tehettem már mást, állandóan rajtam lógott, már kb wc-re se tudtam elmenni. Éjszaka két óránként ébredt és csak cicin volt hajlandó elaludni, akkor is csak úgy tudtam letenni, ha már aludt kb fél órája. És rizikós volt, hogy újra megébred és kezdhetem az egészet elölről.

A párom mondta, hogy hagyjuk sírni. Negyed órán át üvöltött torkaszakadtából, többször is azt hittem, hogy megfullad. Ha nem lett volna mellettem a férjem, aki lebeszéljen arról, hogy odarohanjak hozzá és megöleljem, akkor tuti nem bírtam volna ki. Utána még próbálkozott kétszer, de az már semmi volt ahhoz a negyed órához képest. Most úgy alszik, mint aki agyonütöttek. Részben örülök a "sikernek", de közben a szívem szakad meg érte. Olyan érzésem van, hogy cserben hagytam, és most már nem fog soha többé bízni bennem. :(

Ti mikor hagytátok először sírni a babátokat (ha ugyan megtettétek)? Nektek is ilyen kimondhatatlanul rossz érzés volt? Meg tudtatok magatoknak bocsájtani?

2013. jan. 14. 19:47
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
28%

Miért sértődsz meg? Ha szerinted olyan nagyon helyesen tetted, hogy hagytad sírni az újszülött babádat, akkor miért borított ki ennyire az ellenvélemény?

Tudod, ha nekem határozott véleményem van valamiről, akkor nem esek kétségbe attól, ha valaki nem ért egyet velem...

Ha meg te magad is kételkedsz abban, hogy helyesen tetted-e, amit tettél, akkor miért vagdalkozol, ahelyett, hogy elismernéd, hogy lehet, hogy tévedtél? Mindenki hibázhat...

2013. jan. 15. 19:47
 42/47 anonim ***** válasza:
44%
Igenis kiborító az ellenvélemény, ha annak írója biztos benne, hogy csak ő csinálhatja jól. Bosszantó, hogy az ember segíteni jön ide, leírja a tapasztalatait, az "ellentábor" meg megkövezi. Elkorcsosult az oldal, anyatejesek a tápszeresek ellen, természetes úton szülők a császárosok ellen, vékonyak az elhízottak ellen, babát megtartók az abortuszosok ellen. Nem ez az oldal lényege, mindenki segíteni, vagy segítségért van itt, nem azért, hogy beleszóljunk egymás nevelési módjába.
2013. jan. 15. 20:07
 43/47 A kérdező kommentje:

Na jó!

Itt és most szeretnélek megkérni titeket, hogy hagyjátok abba, és ne bántsátok egymást! Igaza van a 28-29-es válaszolónak abban, hogy nem ítélkezni kell, hanem rendesen válaszolni és segíteni a másiknak. Megkaptam a magamét, most tuit nem fogom hagyni a babámat sírni egy jó darabig, nekem elég volt ez az egy napos bűntudat, meg ahogy panaszkodott nekem a kisbabám, amikor felébredt. :( Csak abban bízom, hogy majd elfelejti...

2013. jan. 15. 21:33
 44/47 anonim ***** válasza:
3%

Én már csak azon röhögök, hogy leírtam, hogy három-négyszer sírni hagytam a babám, aztán feladtam, és többé nem tettem, ennek a hatásait is leírtam.

Erre most átharapják a torkom, hogy milyen szívtelen vagyok... tényleg egy vicc az egész.

Mindenesetre nem érzem úgy,hogy bármiben tévedtem volna, és kötve hiszem, hogy ezen a pár alkalmon bármi nagy dolog múlna. Kár is ezen lovagolni.

Én most is azt mondom, kedves kérdező, hogy hallgass az ösztöneidre, azok soha nem tévednek.

Lesznek mélypontjaid, hogy azokat hogyan vészeled át, az a te dolgod, javaslom, ha elbizonytalanodsz, kérdezz meg olyat, akinek adsz a véleményére (pl: a férjedet), és ide csak akkor írj ki kérdést, ha fejmosásra vágysz.

Ők itt nem segíteni akarnak, hanem leoltani az embert.

És tényleg sajnálom, hogy felhúztam magam, mert tulajdonképpen nevetséges, hogy a válaszomnak az első pár sorát olvasták csak el, és mindjárt ki is oktatnak...

Befejeztem. És újra bocsánat.

2013. jan. 16. 10:25
 45/47 anonim ***** válasza:
32%
Közlöm, SOHA nem hagytam sírni a babámat, mégsem ítélkezem, h ki hogyan "neveli" a gyerekét. Utolsóval amúgy teljesen egyetértek. Igazából az, h párszor sírni hagynak egy babát, még nem nagy "gond" a későbbiekre nézve. Persze, az más h rossz a babának h nincs, nem megy oda anya, DE hosszabb távon nevetséges h konkrét bajai lennének, pl 4 alkalomtól. Kedves Kérdező! Én azt vallom (de ez csak a véleményem és nem kell megfogadni ha te nem szeretnéd), hogy 6 hetes babát semmiképpen se hagyj sírni, kellesz neki. Ha fáradt vagy, küld el apát 1-2 órára babával, mondjuk babakocsival sétáljanak, esetleg ha közel laknak a nagyszülők, akkor babakocsival elmehetnének, a babátok ugyis elalszik az úton és fel sem ébred, amíg vissza nem értek. Vagy fülldugú be, lefejt tecsji előkészít és vonulj külön, apa is biztosan betud neked segíteni. Vagy esetleg átvállalna egy éjszakát. Ez egy nehéz időszak. Nekem a párom könyörgött, h aludjak amikor a babánk is alszik (mondjuk ez nem nagyon sikerült, mert 6 hetesen nem aludt semmit a poci miatt).
2013. jan. 16. 10:52
 46/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Sokat segítettetek, és remélem azért nem hagy olyan mély nyomot senkiben, hogy egyikünk nem ért egyet a másikkal! :) Ki így, ki úgy, de akkor is ANYÁK vagyunk, ami a legszebb dolog az életben, és mindenkinek megvan a saját nevelési elve, amitől kicsit sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csak más!

Vigyázzatok magatokra is a kicsinyeitekre! :)

2013. jan. 17. 22:25
 47/47 Gabchy25 válasza:
Szia,nálunk is volt ilyen a napokban. Ugyanaz volt velem,mint nálad,igény szerinti szoptatás,mellette semmi nem lehetett csinálni. Muszáj voltam én is hagyni sírni...nagyon fájdalmas volt, de lassan megnyugodott és elaludt. Néha muszáj bizonyos dolgokat megtenni,mert Ő jött hozzátok és neki kell alkalmazkodnia.
2016. ápr. 20. 10:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!