Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sírni hagyni egy 6 hetes babát?

Sírni hagyni egy 6 hetes babát?

Figyelt kérdés

Nem tehettem már mást, állandóan rajtam lógott, már kb wc-re se tudtam elmenni. Éjszaka két óránként ébredt és csak cicin volt hajlandó elaludni, akkor is csak úgy tudtam letenni, ha már aludt kb fél órája. És rizikós volt, hogy újra megébred és kezdhetem az egészet elölről.

A párom mondta, hogy hagyjuk sírni. Negyed órán át üvöltött torkaszakadtából, többször is azt hittem, hogy megfullad. Ha nem lett volna mellettem a férjem, aki lebeszéljen arról, hogy odarohanjak hozzá és megöleljem, akkor tuti nem bírtam volna ki. Utána még próbálkozott kétszer, de az már semmi volt ahhoz a negyed órához képest. Most úgy alszik, mint aki agyonütöttek. Részben örülök a "sikernek", de közben a szívem szakad meg érte. Olyan érzésem van, hogy cserben hagytam, és most már nem fog soha többé bízni bennem. :(

Ti mikor hagytátok először sírni a babátokat (ha ugyan megtettétek)? Nektek is ilyen kimondhatatlanul rossz érzés volt? Meg tudtatok magatoknak bocsájtani?

2013. jan. 14. 19:47
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Nem tudom, honnan vettétek ezt a hiszti szót, én egyszer sem írtam le! Nagyon jól tudom, hogy nem hisztizett, hanem tényleg szüksége volt rám. De egyébként tömve van a pocija, tiszta pelenka van rajta, nem beteg, nem lázas, nincs melege sem pedig nem fázik. Szóval "csak" értem sírt, mert velem akart lenni, de én már tényleg nem bírtam a mai nap után. Komolyan mondom, letettem aludni, fél óra múlva már sírt, hogy foglalkozzak vele. Egész nap beszélgettünk, cicizett, nézelődtünk (a nézelődés is vagy az én, vagy a párom karjából történik, az hogy letegyük mondjuk a kanapéra mellénk, kizárt dolog). Aztán a férjem olvasott erről a sírni hagyásról és mondta, hogy próbáljuk meg. Überszar volt nekem is meg neki is, de ő jobban bírta (persze azért beült a gyerek szobájába, hogy lássa, hogy ha esetleg tényleg van valami baj). Azt hiszem most várok majd még pár napot, meglátjuk hogy mi lesz.

Köszi a válaszokat!

2013. jan. 14. 20:26
 12/47 anonim ***** válasza:
70%

4 hetes a kislanyom. Eleg hasfajos. Altalaban este 11kor kezdodik es reggel 6kor tudok lefekudni. Addig szoptatastol szoptatasig setalok vele, ringatom, masszirozom. 6korul talan le tudok fekudni es aludni 9ig. Elhiszed, hogy olyan faradt vagyok mar, hogy nem tudom merre van az elore? De turelmes vagyok a babammal es SaoHaa nem hagynek sirni egy ekkora babat!!!!!

9 honapig egyutt voltunk, ido kell mig megszokja, hogy kulon elunk.

Szerintem ilyet ne csinalj tobbet!!!!!

2013. jan. 14. 20:32
 13/47 anonim ***** válasza:
51%

A férjed egy barbár!

A hathetes babák többsége igy viselkedik, legalábbis az enyém ezt produkálta. Mégsem hagytam sirni! Még akkor sem ha mondták rokonok, pl. anyós. Annak ellenére felvettem a babakocsiból, amikor sirt. Olyan volt, mintha nyúztak volna.

Mond csak meg neki, hogy egy barbár!

2013. jan. 14. 20:35
 14/47 anonim ***** válasza:
68%
Ha tudtad, hogy nem hiszti, hanem valóban szüksége van rád, akkor most dícsérjünk meg? Ez így még annál is rosszabb, mint ami az eredeti kérdésben volt.
2013. jan. 14. 20:38
 15/47 A kérdező kommentje:
Utolsó! Én nem pontoztam le senkit! Épp ez az, hogy mindenkinek ment a zöld kezecske, függetlenül attól, hogy egyetért-e a dologgal, vagy sem, mert nekem minden válasz értékes és hasznos.
2013. jan. 14. 20:49
 16/47 anonim ***** válasza:
45%
igazad van:))15/15
2013. jan. 14. 20:52
 17/47 anonim ***** válasza:
88%

Az én fiam 6 hónapos és Soha nem hagytam sokáig sírni! Pedig már többször elhatároztam, hogy nem rohanok minden "hisztis sírásra", de nem tudom figyelmen kívül hagyni. Elég fárasztó dolog, de ugye azt senki nem mondta, hogy könnyű lesz, sőt...

Ameddig ennyire kicsi volt folyamatosan rajtam lógott és mindent meg tudtam csinálni a vásárlástól a főzésig mindent (0 segítséggel, apa este 9 után ér csak haza), a hordozás csodákra képes. Ja és nagyon sokszor az is segített, hogy a mi ágyunkba aludt.

Most pedig egy mindenkire mosolygós babánk van, akivel tényleg öröm együtt lenni. Mondjuk elég sokszor megszólnak ezért, hogy ennyire ragaszkodik hozzám ,de szerintem már Ő is társas lény és nekem megfelel (a szomszédnál is elvan pl. vagy a mamáékkal több órára is, ha olyan dolgom van).

2013. jan. 14. 21:14
 18/47 anonim ***** válasza:
87%
Jaaajj:) hat az en fiam 3 hetes koraig nappal aludt, ejszaka orditott (volna) 3 hetes koratol 2 hos koraig meg extremen siros volt ejjel is es nappal is. rettenetesen pocifajos volt, nana h en meg nem kipihent, szaladt a lakas, ebed sem volt az asztalon, mert mindig ram vagyott, amit megadtam neki!!! Nekunk o az egyeduli kisbabank, hat nehogy ne legyen mar hozza turelmem meg kitartasom... 2-3 hos koraig egy alom baba volt, SOHA nem sirt, 1edul jatszott,1edul aludt el, ahova letettem o mhol jol erezte magat. most 5 hos,4 hos koratol mindennap ez megy: üüüü üü... nyafog, semmisem jo, sehogysemjo,fogzik, nem alszunk, hullak vagyunk, DE! mellette vagyok mindig es segitek neki atveszelni ezt az idoszakot. sztem a te babad is pocifajos, hat segits neki h konnyebb legyen. A dajkalas 50%-al csokkenti a fajdalmat..elvonja a figyelmet!! a fiam pont 6 hetesen 3 napon keresztul nem aludt nappal, meg a kezemben sem. Ez egy ilyen idoszak sajna.
2013. jan. 14. 21:27
 19/47 anonim ***** válasza:
75%
A sirni hagyós módszert idősebb babáknak 'találták' ki,nem 6 hetes csecsemőknek.
2013. jan. 14. 21:44
 20/47 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Szerintem sem kéne sírni hagyni a babádat, de elhiszem hogy fárasztó egész nap cipelni. Az éjszakákat nem tudnátok úgy megoldani, hogy a babával alszol? Én ezt csináltam, a lányom 5 hónapos koráig, amíg szopizott. Utána megkapta az esti kaja adagot és amíg el nem aludt, mellette feküdtem aztán ment a kiságyba. A mai napig egyedül alszik, már 19 hónapos. :)

Valószínűnek tartom, hogy csak arra vágyik a babád, hogy veled aludhasson. Szerintem egy próbát megér. :)

Mi sosem hagytuk sírni, az én párom is azt mondta, hogy hagyjam, majd abbahagyja, de tudtam azt, hogy szüksége van a testközelségemre, pont azért, mert pár hete még a pocakban volt biztonságban, most meg kint a nagyvilágban ahol világos van nagyon és hideg is. :) Úgyhogy hallgass az ösztöneidre még akkor is, ha nagyon fáradt vagy.

A nappali dolgokat pedig lehet hogy játszószőnyeggel meg tudjátok oldani. A mi lányunk kb egy órát aludt naponta három hónapos koráig, de én általában a földre tettem nézelődni vagy az ágyába, és ott csendben elvolt. Persze gyereke válogatja, nem tudom nálatok működik-e ez.

Mindenesetre szerintem ne hagyd sírni szegényt, tényleg úgy érzi, hogy cserben hagyod ha nem válaszolsz, és a kimerültségtől alszik el. Ettől még nem vagy szaranya, de csak magadra hallgass, te tudod a legjobban, hogy mi kell a babádnak. :)

2013. jan. 14. 21:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!