Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a hatranya annak, ha egy...

Mi a hatranya annak, ha egy baba vegetarianus?

Figyelt kérdés
Egy baratnom es a ferje ugy dontottek, nem adnak hust a kislanyuknak, aki most 6 honapos es mar 1,5 honapja hozzataplalt.
2009. aug. 28. 11:42
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
70%

Az utsó két hozzászólás nagyon jó! :) Minden benne van.

Ja, igen, és ha mégis kialakul a vega kisbabánál később valamelyik hiánybetegség, akkor ugyebár, kedves Vega Szülők, ezt pótolni utólag már nemigen lehet!

2009. szept. 1. 21:01
 32/35 anonim ***** válasza:
37%

kedves "magát vegetáriánusnak mondó" anyuka,aki a terhesség idejére visszaállt a húsevésre:NEM IGAZI VEGETÁRIÁNUS!

ha az lenne,képtelen lett volna ismét húst enni.ez csak ez butaság,hogy a gyerek érdekében tette.meghogy most is a gyerek érdekében ad neki húst.

ugyanolyan jól tud fejlödni egy kisbaba hús nélkül is,ha minden más állati eredetü fehérjét megkap:tejterméket,tojást.

sok helyen a világon,pl.Indiában tradició a vegetáriánus táplálkozás,és csecsemök,gyermekek ezrei nönek fel hús nélkül,és egészségesek!

vagy ha nem azok,nem feltétlenül a hús hiánya miatt.

2009. szept. 2. 12:50
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
Utsó válaszoló, én vagyok aki vega voltam és megint vega lettem, van egy autoimmun betegségem és emiatt kellett lemondanom a húsról, de a húsevésre a terhességem miatt, akkor sem újult ki a betegségem, tehát nem kellett volna lemondanom újra a húsról,és mégsem eszem húst.És igenis igaz, hogy a baba miatt mondtam le róla, mert még 20 éves koromban a betegségem előtt is voltam pár évig vegetáriánus.Nekem a babám egészsége fontosabb volt mint az elveim és az életmódom.nem fért bele a terhességembe a vegetáriánizmus.Úgy éreztem ennél többet ér a babám,és igenis megettem a húst.Igaz nem mindennap de minden másnap ettem.Másnapokon pedig más fehérjéket juttattam be.És igazi vegetáriánus vagyok és voltam, és igenis kell a babának a hús!
2009. szept. 2. 13:57
 34/35 anonim válasza:
Sok oldalt olvastam, és gyermekeknek , tiniknek semelyik vegetáriánus életmódot nem ajánlják.
2010. márc. 17. 14:20
 35/35 anonim ***** válasza:
54%

5 éves korom óta vagyok vegán szüleimnek hála(bár előtte se nagyon ettem húst, utáltam) . Jelenleg a kisfiam 8 éves, szintén vegán. Ő büszke volt az oviban is arra, hogy az ebédje miatt egy állat sem halt meg. Semmilyen megkülönböztetés nem érte még, sőt :) Sok gyerek tőle tudta meg, milyen finom vegán ételek vannak, kölesgolyó nasinak, stb.

Egyikünk sem volt még komolyabban beteg.

33/N

2015. márc. 11. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!