Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a hatranya annak, ha egy...

Mi a hatranya annak, ha egy baba vegetarianus?

Figyelt kérdés
Egy baratnom es a ferje ugy dontottek, nem adnak hust a kislanyuknak, aki most 6 honapos es mar 1,5 honapja hozzataplalt.
2009. aug. 28. 11:42
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
60%

Hát a picurnak elég hülye apja lehet.Az ő életét úgy tegye tönkre ahogy akarja,de a gyerekét is?!

Az anyjának a sarkára kéne állnia,és adjon neki HÚST!

Majd ha nagy lesz,akkor majd ő eldönti mit akar.

2009. aug. 31. 00:52
 22/35 anonim ***** válasza:
65%

Túlzásnak tartom hogy ilyet írtok hogy tönkre teszik a baba életét, meg hogy el kell venni tőlük. Az egész családom húst eszik hússal, én kisbaba korom óta vagyok vega, ugyanis már a húsos bébiétel is kijött belőlem vagy felül vagy elég komoly hasmenéssel, de mivel anyukám körzeti nővér és úgy gondolta nagyon fontos a hús folyamatosan próbálgatta adni nekem, sikertelenül, aztán feladta. Most 27 éves vagyok állati eredetű fehérjét eszek, sőt rengeteg tejet, sajtot, stb. 7 hónapos a kisfiam teljesen tervezett baba volt ezért előtte felkerestem az orvost hogy okozhat e problémát a vega életmód a babánál, teljes mértékben kizárta, az okozhat problámat ha semmilyen állati eredetű fehérje nem kerül a szervezetbe, így teljesen egészséges babám született, most 68 cm 9 kg. Természetesen neki adom a húst igaz most kezdtük, eddig úgy néz ki nem lesz gond. Nekem az a véleményem hogy hússal is lehet egészséges életmódot tartani a babánál is sőt, viszont én disznóhúst nem fogok neki adni, szerintem és az orvosok szerint is az a legegészségtelenebb és a gyermekkori elhízásnál, a cukor, üdítők mellett az egyik fő ok.

7 hónapos baba anyukája

2009. aug. 31. 07:07
 23/35 anonim ***** válasza:
70%

Tapasztalatra vagy kíváncsi?Leírom a sajátomat!Kicsi koromtól nem ettem húst,azóta sem.Szüleim elmondása szerint csecsemő koromban sem tudtam megenni,kihánytam.Most 25 éves vagyok,eddigi életem során 2 alkalommal voltam beteg.Minden véreredményem mindig rendben volt,a várandósságom alatt sem fogyasztottam húst,egészséges 4100 grammos kisbabám született.

Tehát az én esetem alapján nincs hátránya a húsmentes életnek.

Az ismerősöd kisbabája is fel fog nőni hús nélkül,de a szülei helyében megadnám a lehetőséget,hogy megismerje a húsételeket és majd maga döntse el,hogy később vegetáriánus lesz-e vagy sem.

2009. aug. 31. 08:14
 24/35 anonim ***** válasza:
28%

semmilyen hátránya nincsen,csak jobban oda kell figyelni a tápanyag bevitelére,b12 vitamin,vas pótlására,ha szükséges.

van egy könyv:Reisinger Orsolya:Mérlegen a vegetarianizmus.

nekem is úgy ajánlották,hogy olvassam el,egy védönö írta,éppen a kisbabák vegetáriánus táplálásáról.

a házaspárnak sok eröt kívánok,hogy ki tudjanak tartani az elhatározásuk mellett!!

sajnos a mai általánosan elfogadott "húsevö" társadalom valószinüleg minden lehetséges eszközzel megpróbálja majd öket meggyözni a vegyes táplálkozás fontosságáról.

de amíg a gyermek egészséges,jól fejlödik,jogukban áll úgy táplálni,ahogyan jónak látják!addig nem szólhat bele senki.

2009. aug. 31. 16:19
 25/35 anonim ***** válasza:
34%

Ez már nem kapcsolódik szorosan a kérdéshez,de!

Attól,hogy lepontoztatok,semmit sem változtat a lényegen,miszerint élő példával szolgálhatok amellett,hogy nem feltétlenül hátrány hús nélkül felnőni!Ez van,hiába a rosszindulat!Szégyellhetnétek magatokat (bárki is nyílvánította ki így a véleményét) hogy így fejezitek ki a nemtetszést valami iránt,amit nem ismertek,nem tapasztaltok.

2009. szept. 1. 07:36
 26/35 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Utolsó Hozzászóló, aki háborog a lepontozás miatt!

Ha jól olvasom, akkor Te azért lettél vegetáriánus, mert kicsi korod óta kihánytad a húst. Tehát Neked a szüleid megadták a választás lehetőségét, azaz adtak Neked húst. Az más kérdés, hogy azért lettél vega, mert nem bírta a szervezeted. De ezt hadd döntse már el maga a baba (szervezete), és ne az (...xx) szülei. (most nem írtam oda, mit gondoltam róluk, mert nem szalonképes!)

És azért van egy kis különbség a Te történeted, és azoké között, akik meg sem adják a lehetőséget a gyermeknek.

És igenis, mindenki vegye tudomásul, hogy a pici feljődő szervezetnek szüksége van a hús által nyújtott fehérjékre és vitaminokra!

2009. szept. 1. 09:54
 27/35 anonim ***** válasza:
67%

Márt írtam egyszer, most átolvasva a kommenteket, részben mindkét oldalnak igazat adok: a csak növényi táplálás kifejezetten káros a babának.

De ha mindenféle állati eredetű ételt megkap, a húst kivéve (tojás, sajt, stb, és ezek mellett fontos még a hal) akkor valószínűleg nem lesz baja, HA megfelelő a B12 vitamin pótlása, mert ezt a vitemint csak a húsokból tudja a szervezet gazdaságosan "kivonni".

Mellesleg felhívnám a vegetáriánusok figyelmét egy tényre, miszerint a fogazatunk MINDENEVŐ (ha kell, szívesen részletezem akár latinul is a fogtípusainkat), ahogy pl a csimpánzoké is, bizonyos főemlősök még vadásznak is (általában kisebb majmokra), madárfészkeket rabolnak ki, akár tojás, akár fióka van benne... És ők a legközelebbi rokonaink.

A mindenevőség azt jelenti, hogy kell növényi és állati erdetű táplálék is. Az, hogy az állati eredetű része a dolognak tojás és sajt vagy pedig éppen bélszín, azt minden felnőtt ember maga döntse el. De egy gyereknek legalább halra, tejre, stb, szüksége lenne a megfelelő növekedéshez.

2009. szept. 1. 10:43
 28/35 anonim ***** válasza:
69%

Bocsánat,már igazán nem akarom itt tovább "nyújtani" a dolgot...Na igen.Azért háborodtam fel,mert nyílvánvalóan azt pontozták a válaszadók,hogy én húsmentesen élek,vegetáriánus vagyok...nem pedig a leírt válasz tartalmát.

Szóval az eredti kérdés az volt,hogy mi a hátránya,ha egy baba vegetáriánus.Én válaszoltam,miszerint valószínűleg (saját példa alapján) nincsen,bár minden szervezet másképp reagálhat.

Nem pedig az érintett kisbaba szüleinek megítélése volt,noha szerintem sem cselekednek jól.

Természetesen más az én történetem,de akkor sem az volt a kérdés lényege,hogy ki-mit gondol a vegákról.

Na nem is érdemel több szót.Mindenki tegyen a saját belátása szerint,különbözőek vagyunk,ez így jó.

2009. szept. 1. 11:29
 29/35 anonim ***** válasza:
55%
Van egy pár flúgos szülő a világon(sajnos!)Még az oltási könyvet is ha elolvassátok, akkor benne van, hogy joga van a gyermeknek az egészséges táplálkozáshoz!!!Ebbe beletartozik a hús is, ha tetszik kedves vega szlők, ha nem!Sokminden máshoz még joga van, de ez nagyon fontos az egészséges fejlődéséhez.Én is vegetárinánus vagyok,és mégis adok a babámnak finom husit.Én nem kockáztatnám a babám fejlődését.Ne tudjátok meg, hogy irtózom a nyers hústól, mindig a döglött állat jut eszembe róla, de mégis megcsinálom a babámnak, és a terhességem idején is ettem húst!Ez is fontos!Pedig évekig voltam vega, és most megint az vagyok, de már a terhesség előtt visszaálltam a húsra,a babám egészséges fejlődése miatt!SZÜLŐK TÉRJETEK MÁR ÉSZRE!!!Ne a saját érdekeiteket nézzétek, hanem a babáét!NEM Ő VAN TI ÉRTETETK? HANEM TI VAGYTOK Ő ÉRTE!!!
2009. szept. 1. 15:17
 30/35 anonim ***** válasza:
50%
Majd akkor döbbennek rá a kedves vega balf.sz szülők, hogy mit tettek,amikor a gyereknek valami hiánybetegsége lesz(Ne kívánok ilyet!).Vagy amikor a gyerek megkérdezi, hogy anya én miért nem ehetek az ovodában husit, a többiek miért ehetnek én miért nem?:(
2009. szept. 1. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!