Ti mikor fektetitek le este aludni a babátokat, mikor van a fürdés? Mennyi idős? Szerintetek én későn fektetem?
Nálunk a kicsi (4 hónapos) fél7-7 között fürdik, utána szopik és 8 körül alszik is. Éjjel egyszer kel enni. Reggel pedig 6 körül ébred.
A nagy (3,5 éves) 6-fél 7 között vacsizik velünk, 7-fél 8 között fürdik, fél 9- 9 között fekszik, reggel olyan 7 körül kel. És 8-ra megyünk az oviba.
Csak egy kérdés: aki nem szeret korán kelni és emiatt nagyon későn fürdeti és altatja a kicsit, mit fog csinálni, amikor ovi vagy iskola lesz? Oda nem lehet menni 10-re vagy délutánra, mert nem szeret anya korán kelni!
Nálunk azért alakult így,mert a kisfiam tovább fent nem bírja, éjszaka alszik, napközben már nem sokat. Apuka 3 nap munka-3 nap pihenő szerint dolgozik (12 óra nappal vagy éjszaka). A gyerekét így látja, ez nem függ a fürdetési időtől. Ha éjszakás, nappal vele van de este én fürdetem, ha pihenős, akkor ő fürdeti, ha nappalos, este ő fürdeti... :) Szóval nincs apuka elhanyagolva,látja a gyermekét.
De tényleg mindenkinek a saját igénye szerint kell fürdetni, nálunk ez így alakult-a gyermek igényeit figyeltem.
Szerintem ilyen kicsi korban nem igazán számít a későbbiekre nézve az esti lefektetés időpontja. A bölcsiig/oviig még rengetegszer át fog rendeződni a napirendje, szóval teljesen mindegy (ha csak nem 6 hónaposan akarod bölcsibe adni)
Amikor ennyi idős volt a fiam, volt, hogy éjfél körül, vagy még később fürdettünk, mert úgy jött ki a lépés.
Most 10 hónapos, este 9 - fél 10 körül fürdik, kb 11-re alszik el. Ő ilyen, este 8-kor nem lehetne lefektetni, mert akkor még pörög ezerrel. Viszont általában alszik reggel 10-ig, és ez nekem is jó, utálok korán kelni :)
Bölcsibe nem fog menni, mire ovis lesz, biztos még sokat változik a napirendje, szóval szerintem ennyire előre nem lehet tervezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!